مدیر عامل ایران یاسا
راه نجات کشور افزایش تولید و صادرات است

شرکت ایران یاسا تایر و رابر در حال حاضر دارای 270نوع محصول است.
این شرکت تولید کننده انواع تایر و تیوب با عملکردی بسیار درخشان، سهم عمده ای از بازار مصرف تایر و تیوب کشور را در اختیار دارد. ممنوعیت واردات تایرهای بی کیفیت موضوعی است که حتما بر این صنعت و فروش شرکت های فعال در این صنعت تاثیر می گذارد و این یعنی اقبال بیشتر نسبت به محصولات داخلی.
ارسلان امتعلی مدیر عامل شرکت ایران یاسا و رابر ضمن بازدید از دفتر سرپرستی روزنامه جام جم البرز درباره مهم ترین دستاوردهای این شرکت با خبرنگار ما به گفتگو نشست. با هم بخوانیم:
لطفاً ضمن معرفی خودتان مختصری ازفعالیت های شرکت را بفرمایید ؟
ارسلان امتعلی مدیرعامل شرکت ایران یاسا تایر و رابر هستم .
این شرکت درسال 1347 تاسیس شده وباقدمت 52 ساله با تلاش بیش از 1260 نفر نیرو در عرصه تولید انواع تایر و تیوب موتور و دوچرخه شلنگ های لاستیکی آب استاندارد گاز و تایر ها و تیوب های کوچک کشاورزی (تیلر) فعالیت دارد .
از چه زمانی مدیر عامل شرکت شدید؟
از 76 تا 80 در شرکت ایران یاسا بودم و پس از آن در سال 83 تا 97 در شرکت ایران تایر مشغول خدمت شدم. سال 97 بود که مجدداً به شرکت ایران یاسا برگشتم ودر جهت رفع موانع ومشکلات تلاش نمودم.
چگونه توانستید عنوان شرکت نمونه صادر کننده را کسب کنید؟
شرکت ایران یاسا در سال 99 با بیش از سه میلیون دلارصادرات توانست عنوان شرکت نمونه صادر کننده را کسب کند . مادرحال افزایش تولید وصادرات هستیم. ما به دنبال بازارهای جدیدی برای صادرات محصولات می باشیم . البته بخاطرکیفیت بالای محصولات تولیدی، ما توانسته ایم رضایت مشتریانی از کشورهای اوکراین، ترکیه، عراق، افغانستان، پاکستان، آذربایجان، قزاقستان وکشورهای cis را جلب نماییم واین کشورها از محصولات ما استفاده می کنند. البته برنامه هایی هم برای صادرات به کشورهای آفریقایی داریم . در سال های آینده ما برنامه ریزی کرده ایم که با راه اندازی پروژه های دیگر در حجم وتنوع تولیدات در منطقه رتبه اول تولید وکیفیت را کسب نماییم.
مشکلات پیش روی این صنعت را چه مواردی می دانید؟
این یک صنعت سنگینی است وسرمایه بری بالایی دارد،از نظر تکنولوژی وماشین آلات پیچیده است . همیشه در تهیه مواردی که ذکر کردم ما مشکلاتی داشته ایم اما با تلاش توانسته ایم مشکلات را حل کنیم. اماهنوز با پیشرفت های روز دنیا فاصله داریم که با برنامه ریزی وتلاش قطعاً به سطح کشورهای دیگردر این صنعت خواهیم رسید . صنعت تایر دو مولفه اساسی دارد اول ماشین الات ودوم دانش فنی لازم برای تولید تایر . دانش فنی ما عمدتا وابسته به خارج است اما شرکت های داخلی در سالهای اخیر در بخش فنی وماشین الات پیشرفت خوبی داشته اندوبخشی از ماشین آلات موردنیاز را تامین کرده اند که جای خوشحالی وامیدواری دارد. اما هنوز وابستگی هایی در بخش ماشین آلات به خارج داریم . . تخصیص ارز وانتقال ارز از مشکلات اساسی ومهم دیگرما می باشد البته در زمینه حمل ونقل مواد اولیه نیز مشکلاتی وجود دارد.
نقش واردات را در روند تولید شرکت چگونه ارزیابی می کنید ؟
ما در تولید لاستیک وتیوب دوچرخه وموتور فعالیت داریم ونیاز کشور در سال حدود 25 هزار تن در سال است که عمدتا ً تولید داخل است . در برخی موتورهای جدید که لاستیک آنان تولید داخل ندارد واردت صورت می گیرد.واردات نسبت به گذشته کمتر شده است اما مقداری واردات از طریق قاچاق یا مخلوط با کالاهای مجازدیگروارد کشورمی شود .واردات برای صنایع داخلی سم است وبرای تولیدات داخل مشکلات زیادی ایجاد می کند که حتما ً باید جهت مبارزه با آن تمهیداتی توسط مسئولین اندیشیده شود.
توصیه شما به جوانان چیست ؟
به جوانان امروزی سفارش می کنم که هیچ کسی جز خودمان برای حل مشکلات به ما کمک نخواهد کرد وباید با برنامه ریزی وتلاش در تمام زمینه ها موجب حل مشکلات کشورشویم .
جنابعالی در بخش های مختلف اقتصادی دارای تجربه هستید به نظر شما راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور چیست ؟
باید اقتصاد در سطح کلان کشور شفاف وبا ثبات باشد . متاسفانه سیاست های اجرا شده ثبات ندارند واین بی ثباتی ها تولیدکنندگان را با مشکل مواجه می کند در نتیجه تولید کننده ومصرف کننده متضرر خواهند شد . من بارها گفته ام که راه نجات کشور افزایش تولید وصادرات است که موجب رشد اقتصادی وارزآوری می شود وبخش خصوصی ومدیران وقوای سه گانه باید با حمایت از تولید کنندگان مسیر افزایش تولید را در پیش بگیرند تا شرایط اقتصادی بهتر شود وتولید وصادرات را باید تقویت نمود .
با توجه به ایام مبارک دهه فجر از دوران مبارزاتی خود با رژیم ستم شاهی بگویید ؟
زندگی تمام کسانی که در آن دوران بودند با خاطره های تلخ وشیرین گره خورده است . سراسر آن روزهای انقلاب خاطره است . من به خاطر فعالیت های سیاسی دانشجویی که داشتم در سال 53 توسط ساواک دستگیر شدم ومدتی در کمیته مشترک ضد خرابکاری وسپس درزندان های قصر و اوین زندانی شدم . در طول این مدت علی رغم تمام بازجویی ها و شکنجه های مختلف وضعیت غذای بسیار بدی داشتیم و به بیماری های زیادی گرفتار و مجبور به اعتصاب غذا شدیم و به تهدیدات رییس زندان که می گفت اعتصاب را تمام کنید توجهی نکردیم و به دلیل همین استقامت و سختی که به همراه تمام هم بندی ها کشیدم توانستیم مسئولین بی رحم آن زمان را مجاب کنیم تا تمام مشکلات در این خصوص را مرتفع نمایند که نتیجه اتحاد بین زندانیان باعث شکست مسئولین زندان شد. بنده پس از یکسال زندان وشکنجه در سال 54 آزاد شدم البته پس از آزادی تا پیروزی انقلاب اسلامی به فعالیت های مبارزاتی خود ادامه دادم .