حدود 88% شیرخوارگاه های کشور در اختیار مراکز غیر دولتی است

جام جم البرز: شاید تا کنون نام پرستار و بهیار و امثال آن به گوشتان رسیده باشد اما در صورت سوال از عموم مردم و اینکه آیا نام مادریار بگوشتان رسیده بعید است کسی و یا فردی بتواند سریع پاسخگو باشد.
طبق بررسیهای بعمل آمده قریب 600 مرکز شیرخوارگاهی در کشور مشغول به فعالیت هستند که حدود 88% از این آمار یعنی 530 مرکز در اختیار مراکز غیر دولتی می باشد و اغلب توسط خیرین اداره و تاٌمین اعتبار می گردد.
آمارها حاکی است از سنین گوناگون در مراکز با جنسیت های مختلف نگهداری می شود که 87% کودکان که مورد حمایت و سرپرستی قرار دارند بد سرپرست هستند، بعلاوه استانداردهای جهانی به واسطه مشکلات و کمبود نیرو قابل تامل بوده بطور مثال هر مادریار تنها می بایست 6 کودک را در طول حضور در مرکز نگهداری و قبول مسئولیت و مورد رسیدگی و مراقب قرار دهد که این عدد در ایران ما هم اکنون برای هر مادریار بین 15 تا 18 کودک در نوسان است.
بررسیها حاکیست در صورتی که بخواهیم به استانداردهای جهانی و جایگاه تعریف شده در مقررات و ضوابط خود را برسانیم حداقل می باید 130 درصد تعداد نیروهایمان را افزایش دهیم. علی ایحال در مقایسه با افراد بازنشسته و تعداد خروجیها با دقت و وسواس از افراد دارای تخصص و کارآمد که در مواردی دارای پیشینه کاری در مجموعه های تحت پوشش سازمان بهزیستی می باشند می توان استفاده لازم را بعمل آورد. مع الوصف چندی پیش در یکی از سایت ها مشاهده شد ریاست محترم سازمان بهزیستی کل کشور عنوان نموده ما از کاستیها و عوارض آن مطلع می باشیم و رایزنی های مرتبط را با سازمان امور استخدامی کشوری بانجام رسانیده ایم.
شایان ذکر است حجم کودکان در شیرخوارگاه بیشتر از ظرفیت های تعیین شده بوده و تعداد مادریارها برای مراقبت و رسیدگی به نوزادان و کودکان بسیار کمتر از حد مطلوب و استاندارد جهانی است که تنها همین دو مورد می تواند ضمن ایجاد خستگی مفرط در میان مادریاران، موجبات صدمات و لطمات جبران ناپذیری را به مجموعه هزینه ها و سرمایه های بالقوه صورت گرفته وارد نماید.
امید است متولیان هر چه سریعتر نسبت به بکارگیری و استخدام افراد دارای تخصص و خدمتگزار شاغل در مجموعه و جذب افراد دارای شرایط لازم تمهیدات و اقدامات خداپسندانه را بدون هر گونه فوت وقت بانجام برسانند.
ناصرمحمدی بنادکی خبرنگار اجتماعی جام جم البرز