تعداد ۱۸۰ واحد تولیدی غیرفعال به چرخه تولید بازگشتنداستاندار البرز گفت: دولت قوی و مردمی سیزدهم با نگاه ویژه ای به حمایت از صنعتگران و تولید کنندگان تاکید دارد بنابراین در استان با برگزاری جلسات متعددی به بررسی و حل موانع تولید و صنعت پرداخته ایم.
همزمان با دهه فجر امسال ۴۰۴ طرح در البرز افتتاح میشودنماینده عالی دولت در البرز گفت: همزمان با ایام دهه مبارک فجر و به منظور گرامیداشت چهل و چهارمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، ۴۰۴ طرح در استان با اعتباری بیش از ۶ هزار و ۲ میلیارد تومان مورد بهره برداری قرار میگیرد.
نوشابههای رژیمی ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می دهد
به گزارش جام جم البرز، شیرینکنندههای مصنوعی روزانه توسط میلیونها نفر در سراسر دنیا استفاده میشوند. حالا مطالعه جدیدی که روی بیش از ۱۰۰ هزار بزرگسال در فرانسه انجام شد، نشان میدهد که این شیرینکنندهها که در محصولاتی مانند نوشابههای رژیمی به کار میروند، میتوانند با افزایش ریسک ابتلا به بیماریهایی قلبی در ارتباط باشند.
پژوهشگران موسسه INSERM فرانسه برای ارزیابی ریسک بیماریهای قلبی در شیرینکنندهها، خوداظهاری دهها هزار نفر درباره رژیم غذایی، سبک زندگی و سابقه پزشکی افراد را در بازه زمانی ۲۰۰۹ تا ۲۰۲۱ بررسی کردند. در میان این افراد، ۳۷ درصد از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکردند و میانگین مقدار مصرف آنها روزانه ۴۲ گرم بود. سپس در طول یک بازه زمانی ۹ ساله، ۱۵۰۲مشکل قلبی از جمله حمله قلبی، آنژین و سکته مشاهده شد.
نتایج این تحقیق که در مجله BMJ منتشر شده، نشان میدهد که از میان ۱۰۰هزار نفری که مقدار زیادی شیرینکننده مصرف میکردند، ۳۴۶ نفر دچار بیماریهای قلبی شدند. این رقم در بین ۱۰۰ هزار نفری که از این شیرینکنندهها استفاده نمیکردند، ۳۱۴ نفر بود.
«ماتلیده توویر» که از هماهنگکنندگان این تحقیق در موسسه INSERM بود، میگوید: «این نتایج همسو با آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی است که امسال منتشر شده و از مصرف شیرینکنندهها به عنوان جایگزینی برای شکر حمایت نمیکند.» در گزارش WHO آمده بود: «اجماع واضحی مبنی بر این که شیرینکنندههای غیرشکری برای کاهش یا حفظ وزن در طولانی مدت موثرند، یا اثر بلندمدت دیگری بر سلامتی میگذارند، وجود ندارد.»
با این حال، برخی محققان نسبت به این دسته از مطالعات مشاهدهای انتقاد دارند و معتقدند که این پژوهشها نمیتوانند بیانگر علت تفاوتی باشند که در نتایج دیده میشود.
«نوید ستار»، استاد متابولیسم دانشگاه گلاسگو میگوید این تحقیق نمیتواند پاسخی برای سوال مطرحشده باشد: «چون به وضوح تفاوتهای بزرگی در خصوصیات بسیاری از افرادی که شیرینکننده مصرف میکنند در مقایسه با بقیه وجود دارد.»
ستار از دولتها خواسته تا برای دستیابی به نتایج نزدیکتر به واقعیت، برای انجام مطالعات بلندمدت سرمایهگذاری کنند.