وحید خدایاری، مدیر عامل شرکت بنیان آروین شایا و سعید خسروی، مدیرعامل شرکت بنیان تجهیز اترس:

مواد پتروشیمی، جزو محصولات مادر کشور است

افتخار این را داشتیم تا با دو تن از متخصصان و مدیران توانمند کشورمان گفتگوی ویژه‎ای داشته باشیم؛ توجه شما را به مصاحبه اختصاصی با وحید خدایاری، مدیرعامل شرکت بنیان آروین شایا و سعید خسروی، مدیرعامل شرکت بنیان تجهیز اترس جلب می‎نماییم:
افتخار این را داشتیم تا با دو تن از متخصصان و مدیران توانمند کشورمان گفتگوی ویژه‎ای داشته باشیم؛ توجه شما را به مصاحبه اختصاصی با وحید خدایاری، مدیرعامل شرکت بنیان آروین شایا و سعید خسروی، مدیرعامل شرکت بنیان تجهیز اترس جلب می‎نماییم:
کد خبر: ۲۳۳۶

سعید خسروی: بزرگ‌ترین مشکل در حال حاضر، عدم ثبات قیمت در بازار است. هنگامی که محصولی تولید می‌شود، هزینه تولید بر حسب قیمت مواد اولیه و دستمزد در نظر گرفته می‌شود. برای فروش محصولات، حاشیه سود ۲ الی ۱۰ درصد در نظر می‌گیریم. در بازه زمانی ۲ الی ۶ ماه بعد، که زمان تهیه مواد اولیه می‌باشد، قیمت‌ها بسیار بالاتر است. به اندازه‌ای که قیمت تمام شده محصولات قبلی، با مواد اولیه جدید برابر است. این موضوع باعث می‌شود، تولیدکنندگان، فروش بسیار ضعیفی داشته باشند. این عدم ثبات و نوسان قیمت، موجب ایجاد مشکل در بازار و رکود آن شده و تولید کننده را متضرر و دچار معضلات فراوان می‌کند.
وحید خدایاری: طبق گفته‌های همکارم، ما در زمینه تامین تجهیزات، برای شرکت‌ها و اکثرا شرکت‌های بزرگ و دولتی، فعالیت می‌کنیم و دقیقا همین مشکلات را داریم. در مناقصات، قیمت گرفته می‌شود و استعلام می‌دهیم. تا زمانی که این استعلام، وارد سیکل اداری شده و جواب آن گرفته شود، نوسانات بازار، موجب افزایش قیمت می‌شود و مجبور هستیم، مجددا این سیکل را طی کنیم. این موضوع، باعث ایجاد تاخیر در پروژه خریدار می‌شود و همچنین برای ما نیز علاوه بر اتلاف انرژی و زمان، چالش‌هایی ایجاد می‌کند. متریال مورد استفاده در کار ما، اکثرا داخلی و محصول پتروشیمی می‌باشد. کیفیت این محصولات ومتریال که تولید داخل هستند، نسبتا خوب است.
سعید خسروی: Pvc grade E۶۸۳۴ مهمترین محصولی است که از پتروشیمی‌ها تهیه می‌کنیم. در حال حاضر مواد خام را از واسطه‌ها خریداری می‌کنیم و رسماً نمی‌توانیم با خود پتروشیمی ارتباط بگیریم. برخی افراد هستند که به شکل رابطه ای، از پتروشیمی مواد را خریداری می‌کنند، ولی ما نیز از واسطه ها، این مواد را خریداری می‌کنیم. گاهی هم باید در بورس ثبت نام کنیم و دوره‌هایی طی کنیم، که باز هم یک سیکل معیوب است و به نتیجه نخواهد رسید.
راه بهتر آن است که از رابط و واسطه ها، مواد اولیه را تهیه کنیم. از نظر کیفی، مواد چینی در بازار وجود دارد. اما موادی که در پتروشیمی کشور خودمان تولید می‌شود، بسیار با کیفیت‌تر از جنس وارداتی است. زیرا مواد پتروشیمی، جزو مواد مادری است که کشور ما تولید می‌کند.
از دیگر مواد مصرفی، نخ پلی استر است؛ که آن هم از مواد اولیه داخلی تهیه می‌شود. چادر برزنتی، تنها محصولی است که در HS کد صادرات، هیچ گونه هزینه صادراتی ندارد. زیرا این محصول، صد در صد، تولید داخلی است. حتی دستگاه‌هایی که این چادر‌ها را می‌بافند، اکثراً تولید داخل کشور است، در گذشته از دستگاه‌های روسی استفاده می‌شد.
دستگاهی که ما داریم بسیار ساده و قدیمی و وارداتی است. اما همکاران صنعتگر دیگر که از نظر مالی قدرتمندتر هستند، از تولیدات داخل استفاده می‌کنند، که در نهایت محصولات با کیفیتی تولید می‌کنند.
وحید خدایاری:مهم‌ترین توصیه بنده، به افرادی که قصد ورود به این شغل را دارند، رعایت اخلاق تجاری در دنیای تجارت، است. همچنین باید نظم سیکل چرخش مالی، بین تامین کننده و مصرف کننده یا واسطه‌ها رعایت شود. واسطه‌ها قبل از اینکه به فکر فروش باشند، باید به حفظ تامین کننده‌های خود توجه کنند. این موضوع باعث اعتبارسازی، می‌شود. همچنین چرخش مالی یک مجموعه را بالاتر می‌برد.
سعید خسروی: در گذشته نسل پدران ما اذعان داشتند که نیروی کار، فراوان بود، اما مشاغل متناسب با جمعیت نیروی کار موجود نبود و به دست آوردن شغل سخت بوده و مردم بیکار بودند. اما در حال حاضر به جرات می‌توان گفت که کار هست، اما نیروی کار خوب نداریم. توقع جوانان امروزی بسیار بالا است. انتظار دارند، در حد کسی که ۲۰سال علمی را یاد گرفته و زحمت کشیده تجربه کسب نموده است و اکنون سود آوری دارد، موفقیت داشته و در جایگاه بالایی، قرار بگیرند.

newsQrCode
ارسال نظرات