‎طعم شیرینی زندگی شما با ماست

به قلم: لیلا کمانگر
به قلم: لیلا کمانگر
کد خبر: ۴۶۷۴

تاریخچه کیک:
‎ برای اشخاصی که تمایل به شیرینی دارند، احتمالاً کیک دسر مورد علاقه شون هست. این همان چیزی است که معمولاً با جشن‌های مهم مرتبط است و حتی می‌تواند خاطرات را برانگیزد. ناگفته نماند، تفاوت طعمی عملا برای هر سلیقه‌ای وجود دارد، حتی آنهایی که شکلات دوست ندارند.
‎تاریخچه کیک در ایران:
‎تاریخچه شیرینی پزی در ایران به دوران باستان بر می‌گردد. با مطالعه روی تاریخچه شیرینی پزی در ایران به نوعی کیک به نام”لاویش” می‌رسیم که در دوران قرن هفتم میلادی پخته می‌شد و محبوبیت زیادی داشت.
‎در زمان هخامنشیان به دلیل دشوار بودن کشت گندم، مهم‌ترین ماده غذایی که مورد استفاده‌ی عموم بود جو بود. در آن زمان از جو به روش‌های مختلفی استفاده می‌شد.
‎یکی از روش‌های استفاده‌ی آن به این صورت بود که جو را نیم کوب می‌کردند؛ با شیر و انواع میوه مخلوط می‌کردند و مانند حریره می‌خوردند.
‎همچنین آن را کاملا آسیاب می‌کردند و با آن نان و شیرینی جو می‌پختند.
قرن نوزدهم قرن تحول انقلاب صنعتی بود که به دنبال آن تولید انواع کیک، شیرینی و بیسکویت رواج پیدا کرد.
‎همین برهه از تاریخ بود که منجر به پخت انواع شیرینی‌های جدید امروزی شد. کیک تولد نیز در همین قرن بین مردم گسترش پیدا کرد.
‎جالب است بدانید که شیرینی پزی در آسیا قدمت طولانی‌تری از اروپا دارد.
‎ تاریخچه کیک در جهان:
‎ کلمه کیک ریشه وایکینگ دارد و از کلمه نورس (در بین قرن‌های هشتم تا یازدهم میلادی به زبانی که امروزه زبان نورس باستان می‌نامیم) "کاکا" گرفته شده است. اولین کیک‌هایی که تا کنون ساخته شده اند در واقع با کیک‌هایی که امروز می‌خوریم کاملاً متفاوت هستند.
جالب اینجاست که مصریان باستان اولین فرهنگی بودند که مهارت‌های پخت را به نمایش گذاشتند و در دوران باستان کیک‌ها بیشتر شبیه نان بودند و با عسل شیرین می‌شدند. یونانی‌ها نیز شکل اولیه چیزکیک داشتند، در حالی که رومی‌ها مدلی از کیک میوه‌ای را با کشمش، آجیل و سایر میوه‌ها تولید کردند.
‎ در همین حال، در اروپا اواسط قرن هفدهم، کیک اغلب در نتیجه پیشرفت تکنولوژی و دسترسی به مواد تشکیل دهنده پخته می‌شد. اروپا را با اختراع کیک‌های مدرن، که گرد و روی آن‌ها با آیسینگ پوشانده شده بود، نسبت می‌دهند.
اتفاقاً اولین آیسینگ معمولاً مخلوطی از شکر، سفیده تخم مرغ و مقداری طعم دهنده بود. در طول این مدت، بسیاری از کیک‌ها همچنان حاوی میوه‌های خشک مانند توت و مرکبات بودند.
‎ سپس، در قرن نوزدهم، کیک، همانطور که امروزه آن را می‌شناسیم، محبوبیت بیشتری پیدا کرد. با این حال، این خوراکی لوکس به حساب می‌آمد، زیرا مواد شیرینی مانند شکر و شکلات بسیار گران بودند. در طول این مدت، کیک‌ها با آرد سفید تصفیه شده و بکینگ پودر به جای مخمر پخته می‌شدند. فراستینگ باترکریم نیز جایگزین آیسینگ‌های پخته شده سنتی شد.
همچنین، به لطف پیشرفت‌ها در کوره‌های کنترل‌شده دما، زندگی یک نانوا بسیار آسان‌تر شد. دیگر نانوا‌ها مجبور نبودند به طور مداوم نظاره گر و منتظر بمانند تا پخت کیک تمام شود. حتی بیشتر از آن، انقلاب صنعتی مواد اولیه را راحت‌تر در دسترس قرار داد، که آنها را ارزان‌تر کرد، بنابراین افراد بیشتری می‌توانستند آنها را بپزند یا حتی از فروشگاه بخرند.

‎کیک تولد:
‎ در حال حاضر، ما نمی‌توانیم در مورد تاریخچه کیک‌ها بدون ذکر کیک تولد صحبت کنیم! امروزه بدیهی است که کیک برای جشن گرفتن مناسبت‌هایی مانند عروسی، نامزدی، سالگرد، تعطیلات و البته تولد استفاده می‌شود. اما.
چه زمانی جشن تولد را با کیک شروع کردیم و چرا؟
قابل ذکر است، در یونان باستان، جشن تولد خدایان خود را جشن می‌گرفتند؛ و برای جشن تولد الهه آرتمیس، مردم به افتخار او یک کیک گرد می‌پختند تا نماد ماه باشد. تئوری‌ها نشان می‌دهد که کیک با شمع‌های روشن تزئین شده است تا مانند ماه بدرخشد.
‎ سپس در قرن سیزدهم، کودکان آلمانی شروع به جشن گرفتن با کیک‌هایی کردند که با شمع روشن می‌شد. شمع‌ها برای روشنایی زندگی بودند، با یک شمع برای هر سال و یک شمع اضافی برای ادامه زندگی. با این حال، برخلاف امروز، شمع‌ها تمام روز می‌سوختند و اغلب با خاموش شدن شعله جایگزین می‌شدند. در نهایت، قبل از خوردن کیک، شمع‌ها را خاموش می‌کردند و کودک آرزو می‌کرد.
اعتقاد بر این بود که دود آرزو را به بهشت می‌برد؛ و مانند سنت مدرن، دختر یا پسر آرزوی خود را به کسی نمی‌گوید تا محقق شود.
‎چرا کیک‌ها گرد هستند؟
‎ اگرچه کیک‌ها را می‌توان تقریباً به هر شکلی که قابل تصور باشد پخت، تئوری‌های مختلفی در مورد اینکه چرا اکثر کیک‌ها به طور سنتی شکل گرد هستند وجود دارد. به طور کلی کیک‌های گردی که امروز از آن لذت می‌بریم با دست درست می‌شوند و به شکل توپ‌های گرد در می‌آیند. در حین پخت، نان به طور طبیعی به شکل‌های گرد درآمد.
در حال حاضر، ما اغلب از حلقه‌ها و تابه‌ها برای ایجاد شکل دایره‌ای متمایز یک کیک استفاده می‌کنیم.
‎ اگرچه، نظریه دیگری نیز وجود دارد و آن این است که خدایان کیک‌های گرد را ترجیح می‌دهند.
در دوران باستان، برخی از تمدن‌ها کیک می‌پختند تا به عنوان یک حرکت مهربانانه برای خدایان و ارواح خود استفاده کنند. یک کیک گرد برای نماد طبیعت چرخه‌ای زندگی و همچنین خورشید و ماه بود. اتفاقاً، این نظریه می‌تواند توضیح دهد که چرا در مناسبت‌های خاص مانند تولد، کیک سرو می‌کنیم تا نماد چرخه زندگی باشد.
شماره تماس: 
٠٢٦٣٤٢٠٥٩٩٥
٠٢٦٣٣٤١٩٢٠٨
۰۹۱۲۶۹۷۸۷۵۶
اینستا گرام:
Biscotti_pastry
آدرس:
کرج: مهرشهر بلوار شهرداری بین ٢٠٦- ٢٠٨ قنادی بیسکوتی
شعبه دوم:
کرج جهان شهر میدان گل‌ها قنادی بیسکوتی
ساعت فعالیت:
نیمه اول سال: ۹ الی ۲۲
نیمه دوم سال: ۹ الی ۲۱/۳۰

newsQrCode
ارسال نظرات