اکبر اسدی زهرایی، مدیر رستوران غنچه:

نظارت اتحادیه بر تعرفه رستوران ها ضرورت دارد

افتخاراین را داشتیم تا با یکی ازمتخصصان  خلاق و مدیران توانمند غرب استان تهران گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با اکبر اسدی زهرایی، مدیر رستوران غنچه جلب می‌کنیم:
افتخاراین را داشتیم تا با یکی ازمتخصصان خلاق و مدیران توانمند غرب استان تهران گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با اکبر اسدی زهرایی، مدیر رستوران غنچه جلب می‌کنیم:
کد خبر: ۴۹۷۲

بنظر شما بزرگترین مشکلی که صنف رستوران، در سراسر کشور با آن مواجهند چیست؟
به اعتقاد من مشکلات همیشه در هر صنفی وجود دارد، اما آنچه در رشته کاری ما بیش از هر مشکلی ما را تحت فشار قرار می‌دهد اخذ مالیات و ده درصد ارزش افزوده است. این قانون تنها در صنف رستوران داران اعمال میشود و در اصناف هم پایه دیگر، وجود ندارد. این قانون از سال ۸۸ اجرایی شده است. علیرغم این که قیمت متریال و نیروی کار، برای همه یکسان است، مجموعه‌های هم پایه دیگر، مالیات پرداخت نمی‌کنند. این ده درصد مالیات ارزش افزوده، موجب افزایش قیمت غذا و اجحاف در حق مشتری ورستوران دارمی شود. درواقع اتحادیه، در ارتباط با این موضوع، نمی‌تواند کاری انجام دهد. باید رسانه‌ها وارد این مبحث شوند تا مشکلات، به گوش مسئولین برسد. دومین معضل کار ما، کمبود نیروی کار متخصص است. نیرو ها، آموزش دیده نیستند. به عنوان مثال ۳۰ سال پیش، یک فرد به عنوان یک کارگر ساده، وارد رستوران می‌شد وبا تلاش خود در مدت یک سال، به یک نیروی متخصص تبدیل می‌شد. متاسفانه امروزه نیرو‌های جوان، علاقه‌ای به این کارنشان نمی‌دهند. اتحادیه واحد آموزش نیرودارد، اما متاسفانه جوانان، به دنبال کار‌های آسان هستند و از این حرفه استقبال نمی‌کنند. به همین علت نیروی کار متخصص به اندازه کافی وجودندارد. سومین مشکل ما، نوسانات زیاد و متناوب قیمت اجناس، در جامعه است.
برخی از رستوران ها، با قیمت‌های نامتعارف و بسیار پایین، فعالیت می‌کنند. علت این موضوع چیست و از چه متریالی استفاده می‌کنند؟
علت اصلی این موضوع، عدم نظارت صحیح اتحادیه است. یک کترینگ، هزینه اجاره مکان، ظروف و مواد اولیه و کارگر دارد، و در شرایط فعلی نباید تفاوت فاحشی در قیمت‌ها مشاهده کرد. به احتمال زیاد این افراد از متریال، با کیفیت پایین استفاده می‌کنند. مثلاً از برنج‌های خارجی استفاده می‌کنند ویا در تهیه کباب کوبیده، از سویا و گوشت مرغ استفاده می‌کنند.
آیا اتحادیه صنف شما، نظارت کافی بر فعالیت رستوران‌ها دارد؟
نه، متاسفانه نظارت کامل وجود ندارد و بسیاری از این مغازه ها، بدون مجوز فعالیت می‌کنند. زمانی که مجوز کسب نباشد، مالیات پرداخت نمی‌کنند و همچنین نظارت بهداشت هم وجود ندارد. زمانی که به اتحادیه مراجعه می‌کنیم، پرونده تشکیل می‌دهند، اما پیگیری انجام نمی‌شود. علت این مشکلات، عدم وجود بازرسی مناسب است.
در زمینه طبخ غذا وکیفیت آن، غذا‌های خارجی بهتر است یا غذا‌های ایرانی؟
به نظرمن، غذای ایرانی بهترین است. غذای ایرانی مزه بهتری دارد. در زمینه مهارت، ممکن است کشور‌هایی مثل ایتالیا، آشپز‌های حرفه‌ای و با مهارت‌های بالایی داشته باشند ولی ترکیب و فرمولی که استفاده می‌شود تا غذا تهیه شود، متفاوت است. بهتر از کباب ایرانی نداریم و خارجی‌ها هم، غذای ایرانی را دوست دارند.

رسانه هاو مطبوعات چه کمکی می‌توانند در بهبود فعالیت صنف شما داشته باشند؟
رسانه‌ها درروند رشد صنف ما بسیار تاثیر گذار هستند. امروزه متاسفانه مردم، کمترروزنامه و کتاب می‌خوانند، اما تبلیغات در فضای مجازی، بسیار موثر است و می‌تواند فروش یک مجموعه را چند برابر کند.

newsQrCode
ارسال نظرات