در ابتدا درباره سابقه فعالیت خود بفرمایید.
ما حدود ۲۲ سال است که در زمینه فناوری اطلاعات و IT فعالیت میکنیم.
مشکلات و موانع موجود در صنف و حوزه کاری خود را توضیح دهید.
در شرایط موجود، لوازمی که در حوزه فناوری در داخل کشور استفاده میشود، اکثرا به صورت وارداتی هستند. با توجه به شرایط ارز و وضعیت کشور، این موضوع برای مردم دشوار شده و از نظر تهیه لوازمی که نیاز دارند، دچار مشکل هستند. مثلا اگر دوربین مدار بسته و یا رم و فلش بخواهند، هزینههای سنگینی دارد، برای اموری که در حوزه طراحی سایت، انجام میشود نیز، فرد نیاز دارد، سایتی در داخل ایران طراحی کند و با ریال پرداخت داشته باشد، اما Host و دامنه را باید با دلار خریداری کند. این موارد، مشکلاتی هستند که وجود دارند.
ناهماهنگی بین سازمانهای موجود، در حوزه شبکههای اجتماعی و اینترنت و فناوری، هم صنفهای ما را محدود کرده و همه از این مشکل، گلهمند هستند.
پیشنهاد و راهکار شما، برای برون رفت از این موانع و مشکلات چیست؟
در مورد کارآمد بودن مدیران، تلاش کنند و از مدیران جوان، به خصوص، در حوزه وزارت فناوری و اطلاعات، استفاده کنند. برای مثال فردی، ۷۰ یا ۸۰ ساله، مدیر واحدی میشود که تجربه و تخصصی در آن زمینه ندارد و با رشته ایشان مرتبط نیست. ناکارآمدی این انتصاب، باید بررسی و حل شود.
اگر یک مدیر تصمیم گیر و تصمیم ساز، با قدرت اجرایی بالا، در عرصه کشوری بودید، چه اقدامات و تمهیداتی، برای رونق این صنف و به صورت کلی، تولید در کشور، لحاظ میکردید؟
در ابتدا با دانشگاهها و مراکز علمی و نخبه کشور، جلسهای برگزار میکردیم و آنها را در یک کارگروه قرار داده و پس از مشورت با ایشان، برنامه ریزی را طبق آن انجام میدادیم. چرا باید افرادی که در دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر و خواجه نصیر، تحصیل میکنند، بعد از اتمام دوره تحصیل، از ایران بروند و در کشورهای دیگر فعالیت کنند. میتوانیم این پتانسیل را در اختیار آنها قرار دهیم و این فعالیت را در ایران شکوفا کنیم. جوانان ما نخبه هستند و با توجه به صحبتهای کارشناس ها، جمعیت جامعه ایران رو به پیری میرود و نسل جوان، کم میشود. خود این موضوع، یک معضل است. به جوانان باید، امکانات داده شود.
نقش مطبوعات، روزنامه، رسانه و خبرگزاریها را در حوزه و صنف کاری خود، تا چه اندازه میدانید؟
در حال حاضر، با شبکههای اجتماعی که وجود دارد، نقش روزنامهها و مطبوعات، کم رنگتر شده است. زمانی که مردم تلویزیون روشن میکنند، مشتاقند، اخبار خوب بشنوند. اگر شبکههای اجتماعی داخلی که بومی هستند، رشد داشته باشند و به روزرسانی شوند و سرورهای قوی داشته باشند، قطعا از تلگرام و واتس اپ بهتر خواهند بود.
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛