در حوزه کاری خود چه مشکلاتی دارید، لطفا توضیح دهید؟
درگستره صنعت ساختمان ۳۰۰ شغل فعالیت دارند. اگراین حوزه به عنوان صنعت شناخته شود وقوانین درست مدون شوند، پیشرفت خوبی خواهد داشت. مشکل صنعت ساختمان درحال حاضر این است که قوانین ما به روز و با توجه به نیازهای جامعه ایرانی نیست. مثلا ساخت یک پل در کشور۲۰ سال زمان میبرد و بعد از افتتاح این پل، مشکلات حمل و نقل بیشتر میشود. در صنعت ساختمان به روز نشدن قوانین مشکل بزرگ صنف ما است. در نظام مهندسی تهران همین مشکل را داریم و در ردههای بالادستی، قوانینی که وزارتخانه تصویب میکند صنف ما هیچ کمیتهای ندارد، که این قوانین را به روز کند و این مشکل اصلی ما است. درحال حاضر مهندسین بسیاری درگیر ساخت وساز شهری هستند ولی در این صف با تدبیر و کارشناسی رتبه بندی نمیشوند و این ضربه بزرگی به صنعت ساختمان وارد کرده است. از طرفی نبود کمیته پایش برای به روز رسانی موجب شده است که هرمسئولی که در مسند امور قرار میگیرد، قوانین مربوط به خود را وضع میکند و مقام بعد از او این قوانین را قبول نمیکند و حذف مینماید.
راهکار و پیشنهاد شما برای برون رفت از این مشکلات چیست؟
باید یک کمیته برای پایش قوانین وجود داشته باشد و قوانین را به روز نماید و خط مشی درست به حوزه ساختمان دهد و با پلتفرمهای مهندسی نوینی که در کشورهای دیگر وجود دارد کارکند. در کشورهای توسعه یافته ازمصالح به روز استفاده میشود و طبق استانداردهای جهانی کار میکنند، ما باید از مسیری که آنها رفته اند و از تجربه شان استفاده کنیم.
اگر یک مدیراجرایی و تصمیم ساز در صنف خود بودید چه تهمیداتی برای بهبود واصلاح قوانین صنف خود لحاظ میکردید؟
ما در صنعت ساختمان یک سازنده و یک سرمایه گذار و یک بخش دستگاه مشاور داریم که میتواند طراح یا ناظر باشد. بخش دیگر شهرداری است که میتواند مرجع صدور پروانه از دهیاریها یا بخشداریها باشد. بخشی که به ما مربوط میشود بخش طراحی و نظارت است، و ما، چون نتوانستیم این قوانین را به روز کنیم و از طرفی، چون تعرفه مهندسین بسیار پایین است، تناسب کار با خروجی بسیار متفاوت است. یک مهندس سازه در طی یک سال بر اساس نظارتی که انجام میدهد، باید حقوق مناسبی دریافت کند، اما با توجه به تورم و عدم تناسب بین هزینه و مسئولیت این کار به درستی انجام نمیشود.
جایگاه مطبوعات و رسانهها را در حوزه کاری خود به چه میزان موثر ارزیابی میکنید؟
رسانهها همواره پل ارتباطی میان مردم و مسئولین هستند. درهمه جوامع رسانهها اهمیت خاصی دارند، چون اطلاعات مهم و به روز را در اختیار مسئولین قرارمی دهند.
مطبوعات و رسانهها اگر دقیقا مسائل ومشکلات را منعکس کنند نقش بالایی در حل مشکلات دارند.
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛