ضمن توضیح مفاهیم فیزیوتراپی، از انگیزههای خود برای تأسیس این مرکز بگویید.
دکتر امیر محمد برهانی: بنده با همکاری اساتید دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، کتابی با عنوان "درآمدی بر رشته فیزیوتراپی" تألیف نموده ام که به تاریخچه، خدمات، اشتغال و تحصیل در رشته فیزیوتراپی پرداخته است.
فیریوتراپی به مجموعهای از شیوههای درمانی اطلاق میشود که در آن با استفاده از تکنیکهای دستی، ورزش و تجهیزات الکترومکانیکی، نسبت به درمان بسیاری از بیماریهای اسکلتی-عضلانی اقدام مینماید.
این روشها بخصوص زمانی اهمیت مییابند که سایر اقدامات درمانی همانند تجویز دارو موثر نیستند.
با توجه به افزایش جمعیت سالمندان که متأسفانه بسیاری از آنها دارای مشکلات جسمی و کاهش تواناییهای حرکتی هستند، انگیزهای در ما شکل گرفت که با تأسیس این مرکز بتوانیم به آنها کمک نماییم تا کیفیت زندگی بهتری داشته باشند.
البته با وجود اینکه میتوانستیم کلینیک را در مناطق مرفه تهران راهاندازی کنیم، اما تصمیم گرفتیم این مرکز را در منطقهای کمتر برخوردار که نیاز بیشتری به خدمات درمانی دارد، دایر نماییم. در این کلینیک تمامی دستگاهها و تجهیزات روز فیزیوتراپی از جمله لیزر، مگنت، شاک ویو و بیوفیدبک مورد استفاده قرار میگیرد.
خلاقیت و ابتکار عمل در حوزه فیزیوتراپی چقدر اهمیت دارد؟
برای بررسی این موضوع میتوان اصول طراحی صحیح درمان را به یک مثلث تشبیه کرد که یک رأس آن علم است، رأس دیگر تجربه و مهمترین رأس، هوش و نبوغ فرد درمانگر میباشد. این ترکیب باعث میشود تا درمانها به درستی انجام و نتیجه مطلوب حاصل گردد.
آیا برنامهای جهت توسعه و گسترش خدمات کلینیک در آینده دارید؟
بله، در حال حاضر با بیش از ۳۰ فیزیوتراپیست در شهر تهران همکاری داریم و برای بیمارانی که امکان مراجعه به کلینیک را ندارند، خدمات درمانی در منزل ارائه میدهیم. در آینده، پیشبینی میکنیم این خدمات را به شهرهای اطراف تهران نیز گسترش دهیم.
جایگاه فیزیوتراپی ایران را در سطح جهانی چگونه ارزیابی میکنید؟
ندا خداکرمی: امروزه، مراجع علمی فیزیوتراپی در دنیا به ویژه در آمریکا، منبع اصلی مقالات و اطلاعات هستند. چند دهه پیش، فیزیوتراپی در ایران ناشناخته بود و بیمهها هیچ پوشش درمانی برای آن در نظر نمیگرفتند. اما در حال حاضر، فیزیوتراپی جایگاه خود را در جامعه یافته و با استانداردهای جهانی فاصله چندانی ندارد. اگرچه در برخی موارد به دلیل تحریمها، دستگاههای خاص به ایران وارد نمیشوند، ولی شرکتهای داخلی تلاش کردهاند معادلسازی کنند.
آموزش و بهروز بودن چه نقشی در کیفیت خدمات فیزیوتراپی ایفا میکند؟
به روز بودن در علم پزشکی و رشته فیزیوتراپی اهمیت ویژهای دارد. فیزیوتراپیستها باید با جدیدترین روشها و تکنیکها آشنا باشند تا بتوانند درمانهای متنوع و مؤثر برای بیماران ارائه دهند. هیچ گاه نمیتوانیم تنها بر یک روش درمانی ثابت بمانیم؛ زیرا روشهای درمانی جدیدی در حال ظهور هستند و ما باید همواره خود را با این تحولات هماهنگ نماییم.
به نظر شما، آموزش و فرهنگسازی چقدر در آشنایی مردم با خدمات فیزیوتراپی جهت ارتقاء سطح سلامت جامعه مؤثر است؟
در این خصوص شبکه بهداشت و سلامت از طریق خانههای سلامت یا سرای محلهها میتوانند نشستهایی را برگزار کنند. البته ما پیشنهاد این کار را به شهرداری ارائه دادیم که در برخی از مدارس منطقه ۹ انجام گردید. در دوران کرونا به دلیل آنلاین شدن مدارس و کاهش تحرک، ابتلای محصلین به مشکلات اسکلتی بخصوص در نواحی شانه و گردن افزایش یافت و در این راستا در مورد پیشگیری از عوارض و استفاده صحیح از گوشی همراه به والدین اطلاع رسانی گردید. البته با همراهی بیشتر مسئولین، بازخورد بهتری خواهیم داشت.
آدرس:خیابان دامپزشکی غرب-تقاطع ۲۱ متری جی-پلاک ۹۹۲-طبقه همکف-کلینیک فیزیوتراپی سروش سلامت
سایت:physiosoroush.ir
تلفن ثابت:۰۲۱۶۶۰۳۱۳۷۷
شماره همراه:۰۹۲۰۱۸۸۱۲۱۳،
۲۴ ساعته آماده پاسخگویی است.
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛