دکتر محمد شهرستانی، دامپزشک پرندگان و رزیدنت PHD بهداشت خوراک دام تاکید کرد:

ضرورت فرهنگ سازی نگهداری حیوانات خانگی

در کشورعزیزمان ایران، هنوز جایگاه واقعی و اصلی دامپزشکان به درستی تبیین نشده است و بسیاری از مردم پس از گذشت سال‌ها از تربیت دامپزشکان در دانشگاه‌ها و اشتغال آنان در بخش‌های گوناگون، هنوز با زمینه‌ها، وظایف و نوع عملکرد دامپزشکان آشنایی ندارند. اما واقعیت این است که در چرخه بیماری‌ها و جلوگیری از روندهای ایجاد یک بیماری به ویژه بیماری‌های قابل انتقال بین دام و انسان و نیز در کنترل و بازرسی صنایع غذایی به ویژه با منشأ دامی، دکتر دامپزشک نقش اول را بازی می‌کند. 
افتخار این را داشتیم تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند غرب استان تهران گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با دکتر محمد شهرستانی، دامپزشک پرندگان و رزیدنت PHD بهداشت خوراک دام جلب می‌کنیم:
در کشورعزیزمان ایران، هنوز جایگاه واقعی و اصلی دامپزشکان به درستی تبیین نشده است و بسیاری از مردم پس از گذشت سال‌ها از تربیت دامپزشکان در دانشگاه‌ها و اشتغال آنان در بخش‌های گوناگون، هنوز با زمینه‌ها، وظایف و نوع عملکرد دامپزشکان آشنایی ندارند. اما واقعیت این است که در چرخه بیماری‌ها و جلوگیری از روندهای ایجاد یک بیماری به ویژه بیماری‌های قابل انتقال بین دام و انسان و نیز در کنترل و بازرسی صنایع غذایی به ویژه با منشأ دامی، دکتر دامپزشک نقش اول را بازی می‌کند. افتخار این را داشتیم تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند غرب استان تهران گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با دکتر محمد شهرستانی، دامپزشک پرندگان و رزیدنت PHD بهداشت خوراک دام جلب می‌کنیم:
کد خبر: ۵۴۴۸

چه چالش‌ها و مشکلاتی در حیطه کاری شما وجود دارد توضیح دهید؟
درواقع من در دو حیطه فعالیت دارم. اولین مورد موضوع دامپزشکی و حیوانات خانگی است و دومین مورد بطور اختصاصی تر، در زمینه پرندگان زینتی فعالیت دارم. بزرگترین مساله‌ای که ما داریم، بحث فرهنگ سازی است که مردم هنوز اطلاعات کافی ندارند، در رابطه با اینکه چگونه حیوان خانگی خود را نگهداری کنند، و یا زمانی که مشکل و بیماری پیش می‌آید به چه کسی مراجعه کنند، یا از کجا اطلاعات کسب نمایند. این بزرگترین مشکلی است که در بحث دامپزشکی وجود دارد. درکشورما مانند بسیاری مسائل دیگر که اول کالا یا هر چیزی وارد می‌شده و بعد فرهنگ آن وارد می‌شد، داستان حیوانات خانگی نیز به همین شکل است.
در زمینه خوراک دام، در بخش صنعتی چالش داریم و بزرگترین چالش بحث فرهنگ سازی برای دامداران و کسانی است که دامپروری انجام می‌دهند. چه بصورت صنعتی و چه بصورت سنتی و مشکلاتی که خودشان و دام‌ها با آن مواجه هستند. بسیاری از افراد اطلاعات کافی ندارند و زمانی که با مشکل رو به رو شدند، به دنبال کسب اطلاعات می‌روند. لازم است رسانه‌ها در این زمینه ورود کنند، چه رسانه‌های تصویری، چه شنیداری، چه نوشتاری، و چه آنلاین باید این اطلاعات را به مردم منتقل کنند. اگر بخواهیم از حیطه دامپزشکی بیشتر صحبت کنیم، کلینیک‌های دامپزشکی با همسایه‌ها دچار مشکل هستند. به هرحال سگ و گربه‌ای که به کلینیک آورده می‌شود، در کنار خیابان مدفوع می‌کنند و این کلینیک‌ها همیشه با شهرداری درحال چالش هستند. این مسائل باید از یک جایی شروع به حل شدن کنند، که مهم‌ترین بخش آن فرهنگ سازی است. مثلا صاحبان حیوانات خانگی بدانند وقتی حیوانشان را بیرون می‌آورند اگر مدفوعی انجام داد آن را در کیسه‌های پلاستیکی جمع کنند، یا حتما هنگام گردش از قلاده برای سگشان استفاده کنند و برای سلامتی خود حیوان از پوزه بند استفاده کنند. اینها مسائلی هستند که مردم باید از آن اطلاع داشته باشند، اما متاسفانه اطلاعات کافی ندارد.
در رابطه با فرهنگ سازی صحبت کردید، نقش رسانه را چگونه توصیف می‌کنید؟
به نظر من رسانه‌های نوشتاری مانند روزنامه وزین جام جم بیشتر نقش تبلیغی دارند تا صرفا نقش خبر رسانی و تحلیل مسائل. روزنامه‌ها باید بیشتر ورود کنند به زمینه‌هایی که کمتر به آن‌ها پرداخته می‌شود. اطلاع رسانی دغدغه یک جامعه است. دغدغه‌ها در قسمت‌های مختلف جامعه کم یا زیاد وجود دارد. متاسفانه آمار دقیقی وجود ندارد ولی تعداد زیادی از افراد، حیوانات خانگی دارند و همه این‌ها چالش‌هایی به همراه دارد. پرنده‌ای که سر و صدا ایجاد می‌کند یا سگ و گربه‌ای که ممکن است آزار و اذیتی ایجاد کند. همه این‌ها باید گفته شود درحالی که در رسانه‌های رسمی زیاد صحبت نمی‌شود و فقط در سایت‌های خصوصی که دامپزشکان ایجاد کرده اند کمی اطلاع رسانی می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات