محمد مهدی کمرئی، مدیر عامل شرکت اتودسازه:

ساخت و ساز باید زیر نظر شرکت های مهندسی قرار بگیرد

افتخار این را داشتیم، تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند غرب استان تهران گفتگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با محمد مهدی کمرئی، مدیرعامل شرکت اتودسازه، جلب می‌کنیم:
افتخار این را داشتیم، تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند غرب استان تهران گفتگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با محمد مهدی کمرئی، مدیرعامل شرکت اتودسازه، جلب می‌کنیم:
کد خبر: ۵۴۶۸

مشکلات و موانع حوزه کاری خود را بیان نمایید.
خیلی علاقه‌مند بودیم که در ایران، مانند کشور‌های دیگر، ساخت و ساز دست شرکت‌های مهندسی قرار می‌گرفت. نه به این شکل که هرکس از هر صنفی، وارد این حوزه شود. در حال حاضر، از تمامی اصناف، وارد صنعت ساختمان سازی شده اند. اگر بنده از شما بپرسم آیا می‌توانم در حوزه پزشکی کار کنم، قطعا پاسخ شما منفی است. اما می‌بینیم که پزشکان، ساخت و ساز انجام می‌دهند. این یک مثال بود، از تمامی اصناف، این کار را انجام می‌دهند. در بروکراسی جدید، با سازوکار اداری موجود، ضعف‌های چشم گیری در قانون داریم. به گونه‌ای که سازه‌ها را، طبق مباحث ایمنی و نظام مهندسی مشخص شده، نمی‌سازند. این موضوع باعث می‌شود، سازه‌ها ضعیف باشند و نتوانند مقاومت لازم را داشته باشند.
چه راه کاری برای برون رفت از شرایط موجود فعلی دارید؟
بنده ۲ راه کار در نظر دارم. اول این که باید در قوانین بازنگری شود. مهندسین ناظر و مهندسین اجرایی، آزادی عمل داشته باشند. ساخت و ساز کاملا تحت نظر تیم‌های حرفه‌ای مهندسی انجام شود و هر کسی نتواند وارد این حوزه شده و شروع به فعالیت کرده و حتی به مهندسین اجرایی امر و نهی کند. مورد دیگر دستمزد مهندسان است که باید بالاتر باشد. این موضوع هم بی تاثیر نیست و همان طور که همه مصالح و آهن آلات افزایش قیمت دارند، حقوق و دستمزد مهندسین هم، باید افزایش پیدا کند. در واقع، وزارت مسکن، نظارت شدیدی دارد که دستمزد مهندسین بالا نرود.
اگر یک مدیر تصمیم گیر و تصمیم ساز بودید، چه تمهیداتی برای رونق این صنف و برون رفت از معضلات داشتید؟
همان طور که گفتم قوانین باید بازنگری شود و حتما ساخت و ساز را زیر نظر مجموعه‌ها و شرکت‌های مهندسی، قرار می‌دادم. کشور‌های توسعه یافته، همین کار را انجام می‌دهند.
معمولا در زلزله‌های مختلف، بررسی می‌کنیم که چه مشکلی پیش آمده که سازه، با این که تحت نظر سازمان نظام مهندسی، ساخته شده و مهندس ناظر داشته، ریخته و تلفات مالی و جانی داشته است.
نقش نبوغ و خلاقیت را در حوزه کاری خود، تا چه میزان می‌دانید؟
قطعا نقش پررنگی دارد. زمانی که مهندس عمران، خلاقیت بیش تری داشته باشد، می‌تواند سازه را سبک‌تر بسازد و از مصالح، حداکثر استفاده را داشته باشد. طبیعتاً این موضوع در تعداد بالای ساختمان، به حفظ منابع ملی ما کمک می‌کند.
جایگاه و نقش روزنامه، مطبوعات و رسانه ها، را در این حوزه کاری چه اندازه است؟
نقش بسیار مثبتی دارد و می‌تواند مردم را آگاه کرده و اطلاع رسانی کند. مانند پل ارتباطی، صحبت، درخواست و پیام مهندسین را، به گوش مسئولان می‌رساند.

newsQrCode
برچسب ها: محمد مهدی کمرئی
ارسال نظرات