
قهوه چه زمانی و چگونه وارد ایران شد؟
این نوشیدنی در عصر صفویه و قبلتر از چای توسط زائران مکه از عربستان وارد ایران شد. خیلی زود، مغازههای قهوه فروشی موسوم به قهوه خانه در سراسر کشور شکل گرفت که یکی از محبوبترین اماکنی بود که مردم در آنجا جمع میشدند. با ورود چای به ایران از محبوبیت آن کاسته شد و در نهایت جای خود را به چای واگذار کرد.
انواع قهوه
قهوه به دو دسته اصلی که هر کدام زیرشاخههای متعددی نیز دارند تقسیم میشود. نام این دستهبندیها روبوستا و عربیکا میباشد.
دانه قهوه عربیکادانه در مناطق کوهستانی کشت میشود قیمت بالایی و کافئین بیشتری دارد مزهای نزدیک به ترشی دارد دانه قهوه عربیکا کشیده و به صورت بیضی است خط وسط دانه عربیکا منحنی است. خط وسط دانه قهوه عربیکا روشن است.
قهوه روبوستا در دشتها کشت میشود. قیمت وکافئین کمتری دارد.. مزهای نزدیک تلخی. دانه قهوه روبوستا به شکل گرد است. خط وسط دانه روبوستا صاف است. اگر دو طرف خط وسط دانه قهوه برآمدگی نداشته باشد آن دانه عربیکا است. اگر دو طرف خط وسط دانه قهوه برآمدگی داشته باشد آن دانه روبوستا است.. خط وسط دانه قهوه روبوستا تیره است.
شیوههای متفاوت برای برشته (رست) کردن قهوه:
تفاوت این شیوهها در میزان درجه بو دادن دانههای قهوه است. قهوه دارای انواع لایت (روشن)، مدیوم (متوسط) و دارک (تیره) است.
رست کردن لایت (روشن)
در این نوع برشته سازی، قهوه به میزان کمی رست میشود و رنگ آن روشن بوده و تقریبا بدون روغن است. در این درجه، شکاف دانه به طور کامل باز نمیشود و طعمی نزدیک به قهوه سبز دارد. در سالهای اخیر انواع رستهای لایتتر و فوق لایت نیز انجام گرفته است. قهوه لایت نزدیکترین طعم به مزه اصلی قهوه را دارا است.
رست کردن مدیوم (متوسط)
در این نوع برشته سازی، میزان رست کردن کمی بیشتر است. رنگ آن قهوه متمایل به تیره بوده و دارای میزان کمی روغن است. در این درجه شکاف دانه قهوه تا حدودی بازتر میشود. در این نوع رست طعم اصلی قهوه تا حدودی حفظ میشود.
دارک (تیره)
در این نوع رست، سطح قهوه بسیار روغنیتر است و از طعم اصلی قهوه فاصله گرفته است. رنگ دانهها متمایل به سیاه بوده و طعم قهوه تلخ و سنگین است. شکافهای دانه قهوه در این نوع رست، کاملا باز شده است.
ویژگیهای قهوه خوب
قهوهای خوب است که، دانههایش به اندازه بو داده شده باشند و خیلی برشته نشده باشند و عطر و طعم لازم و مورد رضایت را داشته باشند.
انواع قهوه یا از دانههای عربیکا یا از دانههای روبوستا هستند و یا به صورت ترکیبی از این دو نوع دانه هستند. برای اینکه قهوه باکیفیتتر باشد، باید دانه قهوه عربیکا در آن بیشتر باشد، زیرا کیفیت بهتر دارد و قیمت بالاتری هم دارد. پس برای اینکه قهوهای که مینوشید، طعم و عطر واقعیتر و خالصتری داشته باشد، باید دانههای عربیکا بیشتر باشد.
از اولین نشانههای ظاهری در تشخیص ویژگیهای قهوه خوب این است که، دانههای قهوه باید درسته باشند. با خرید دانههای درشت و تبدیل آن به قطعات و اندازههای ریز و مناسب، میتوانید قهوه باکیفیتتری را داشته باشید. قهوههایی که آسیاب شده هستند را وقتی خریداری مینمایید خیلی نمیتوان عصاره کشی باکیفیتی را از آن انتظار داشت. البته که این مورد در انتخاب فروشگاهی مطمئن و قابل اعتماد در فروش انواع قهوه هم تاثیر دارد. این را در خرید قهوه باکیفیت در نظر داشته باشید که طعم خود دانه قهوه از طعم پودری آن بسیار باکیفیتتر و مطبوعتر است.
همیشه توجه داشته باشید که از ویژگیهای قهوه خوب این است که روی دانههای قهوه شما نباید هیچ گونه اثری از روغن وجود داشته باشد. زیرا روغنی بودن دانههای قهوه نشان دهنده رست بیش از اندازه آن است که از کیفیت و طعم و مزه مطلوب قهوه میکاهد.
از مهمترین موارد ویژگیهای قهوه خوب این است که فروشگاه معتبری را انتخاب نموده و با اطمینان خرید کنید؛ که هم راهنماییهای لازم را ارائه دهد و هم جنس و محصول باکیفیت عرضه کند.
از دیگر موارد ویژگیهای قهوه خوب باید گفت که قهوه خوب و باکیفیت را در بستهبندیهای استاندارد خریداری نمایید تا در مجاورت هوا قرار نگرفته و اکسید نشده باشد. اگر قهوه در مجاورت هوا قرار گیرد، خشک شده و دیگر کیفیت اولیه و اصلی خود را ندارد. همیشه سعی کنید که قهوه را به صورت بسته بندی شده و یا در کیسههای وکیوم شده خریداری نمایید. زیرا هر چه قهوه بیشتر در معرض هوا قرار گیرد، خشک شده و کیفیت طعم و مزه آن افت میکند.
از دیگر ویژگیهای قهوه خوب تفت داده شدن بهاندازه است. اگر دانههای قهوه زیاد تفت داده شوند، روی دانهها روغنی شکل است و این نشانه بیکیفی
تبودن آن است. در این صورت شما طعم واقعی و اصیل قهوه را احساس نخواهید کرد. دانههای قهوه اگر در دمای بالا در زمان بیش از اندازه، تفت داده شوند، چسبندگی و غلظت در دانهها هم کاهش پیدا میکند. زیرا دیواره سلولی قهوه از بین رفته و روغن آن خارج میشود.
زمان تفت قهوه نیز یکی از عوامل مهم از ویژگیهای قهوه خوب بوده و هر چقدر زمان کمتری از تفت دادن آن گذشته باشد طعم و مزه بهتری از قهوه خود خواهید داشت. این زمان در بیشترین حال باید ۳ هفته قبل باشد که روی بسته بندی ذکر شده است. اگر این مورد روی بسته بندی ذکر نشده بود؛ بهتر است که آن قهوه را خریداری نکنید.
برای حفظ ویژگیهای قهوه خوب بعد از اینکه قهوه بو داده میشود، به سرعت تازگی خود را از دست میدهد. قهوهای که تازه بو داده شده است را با مقادیری که در عرض یک تا دو هفته تمام خواهد شد، خریداری کنید تا طراوت و عطر و طعم آن حفظ شود.
رنگ اصلی قهوه بعد از دم شدن در نوشیدنی، باید طیفی از رنگ روشن تا تیره باشد. این مساله میتواند درصورتی که قهوه پودری خریداری میؤکنید به شما کمک کند تا خرید قهوه اصل را تجربه کنید. زیرا قهوههایی که ناخالصی دارند، رنگی سیاه مطلق و بدون طیف قهوهای و کرم را به شما نشان خواهند داد.
قهوه با کیفیت به مجموعه از ویژگیها و عواملی اشاره دارد که میتوانند تجربه مصرف قهوه را بهبود بخشند. این ویژگیها عبارتند از:
۱: منشأ قهوه: قهوه با کیفیت اغلب از مناطقی با زمین و شرایط آب و هوایی خاص تولید میشود که شامل کشورهایی مانند برزیل، کلمبیا، اتیوپی، کنیا و اندونزی است.
۲: انتخاب دقیق دانهها: دانههای قهوه با کیفیت اغلب به دقت انتخاب میشوند و توسط کارشناسان قهوه بر اساس ویژگیهایی مانند اندازه، شکل، رنگ و نمونهبرداری از آنها انجام میشود.
٫ روش پرورش و برداشت: قهوه با کیفیت ممکن است از دانههایی که به صورت طبیعی درخت
۳: قهوه روییدهاند یا از دانههایی که به روشهای خاصی مثل تولید عضوی یا تولید مستقیم تهیه شده باشند، برداشت شود.
۴: روش فرآوری: فرآوری دقیق دانههای قهوه با کیفیت نقش مهمی در حفظ طعم و ارزش غذایی آن دارد. فرآوری میتواند به صورت خشک یا خردلی (واش) باشد.
۵: درجه پخت: قهوه با کیفیت معمولاً با درجه پختی مناسب تهیه میشود که بر اساس نوع دانه و سلیقه مصرف کننده متفاوت است.
۶: ارائه آگاهانه: بسیاری از کافیشاپها و فروشگاههای قهوه با کیفیت برندهای خاص و مختص به خود را ارائه میدهند که با دانستن مبادئ کلی و ویژگیهای قهوه، مشتریان را آگاه میکنند.
۷: طعم و عطر ممتاز: قهوه با کیفیت باید دارای طعم و عطری ممتاز و خوشمزه باشد که میتواند توسط افراد تازهکار و کارشناسان تشخیص داده شود.
۸: پایداری اجتماعی و محیطی: قهوه با کیفیت اغلب از مزارع و کشاورزانی تولید میشود که به شرایط کارگران و حفظ محیط زیست توجه داشته و استانداردهای اجتماعی و محیطی را رعایت میکنند.
قهوههای برشته شده سبک تقریباً به رنگ دارچینی با معطرهای شدید دارد
قهوههای برشته شده متوسط قهوهای رنگ با افزایش بدنه و آروماتیکهای مغزدار هستند
نامهای دیگر شهر رست و کباب آمریکایی است.
قهوههای برشتهشده تیره بهطور قابلتوجهی رنگ تیرهتر با ردپایی از روغن سطحی دارند کباب فرانسوی و کباب کامل شهری طعم کمی دودی و تندتری به خود میگیرند.
رست اسپرسو بسیار تیره و گاهی سیاه رنگ است دانههای اسپرسو کاملاً با روغن پوشانده شدهاند و طعم قوی و کربنی دارند اسپرسو سبک سنتی برشته کردن ایتالیایی است.
بدن:ضخامت یا سنگینی که در کام هنگام مصرف احساس میشود
اسیدیته: هنگامی که قهوه برای اولین بار به کام میخورد، ضخامت دلپذیری دارد.
طعم: از ملایم تا غنی متغیر است و خاصترین ویژگی قهوه است که سبب جذب مخاطب میشود.
رایحه: بوی تداعی کننده قوی که یک فنجان قهوه عالی را تقویت میکند
به قلم: محسن میردریکوندی
راههای ارتباطی:
تلفنهای تماس:
میردریکوندی: ۰۹۱۲۲۷۰۵۴۱۲۷،
ابراهیمی:۰۹۱۹۱۹۲۷۷۸۳
زارع: ۰۹۱۹۰۱۰۲۵۵۴
آدرس کارگاه:
استان البرز
شعبه ۱ـ, استان البرز کرج بلوار باغستان بین ۱۳ و ۱۴ غربی روبروی پارک گل نرگس قهوه هله دان
شعبه ۲ـ استان البرز کرج حیدرآباد نرسیده به خیابان مجلسی نبش خیابان پخش قهوه هله دان
شعبه ۳ـ استان البرز کرج کرج نو روبروی خیابان ناصر ترابی قهوه هله دان
شعبه ۴:ـ استان البرز کرج ۱۶ متری جوادآباد روبروی پارک جواد آباد پخش قهوه هله دان
شعبه۵ـ استان البرز کرج مترو گلشهر روبروی درب اتوبوسرانی قهوه هله دان
شعبه۶ـ استان البرز کرج مترو گلشهر سمت تاکسیرانی قهوه هله دان
شعبه ۷ـ استان البرز کرج نبش میانجاده دومین قواره شهید بهشتی
هر روز از ساعت ۷ الی ۲۴
کل ایام هفته بجز روز عاشورا در خدمت مراجعین ومشتریان محترم خواهیم بود.
ساسان محمودی، مدیرعامل و سید احمد محمدی، نائب رئیس شرکت مهندسی پارس دانش الکترونیک سها :
محمد متقیان نژاد، رئیس انجمن شیتوریو شوکوکای یونیون آسیا تاکید کرد:
راحله کریمی، مدیر و موسس مجموعه ورزشی ستاره سازان :
مریم سلیمی، مدیر آکادمی زیبایی مریم سلیمی: