
به گزارش جام جم البرز؛ حسین دهقانی سانیج روز دوشنبه در همایش ملی توسعه پایدار روشهای نوین آبیاری با محوریت سازگاری با تغییر اقلیم که در کرج برگزار شد، افزود: امروز از محققان انتظار میرود با پژوهشهای مرتبط در حوزه کاهش مصرف آب کشاورزی در زمینه سامانههای هوشمند آبیاری اقدامات موثری داشته باشند.
وی بیان کرد: براساس گزارشها، شمار دشتهای بحرانی کشور از ۴۱۰ دشت به ۴۲۲ مورد رسیده و این نشان میدهد که در زمینه پایداری خیلی موفق نبودهایم.
دهقانی سانیج گفت: اکنون براساس گزارشها در زمینه فرونشست زمین ۳۵۹محدوده فرونشست داریم و ناترازی مخزن تجمع آب زیرزمینی بنابراین با کسری مخزن مواجه شدهایم.
وی اضافه کرد: روشهای آبیار تحت فشار، احیای خدمات باغات در اراضی شیبدار و آبیاری هوشمند هیچ کدام نتوانستند ازنظراکولوژیکی کشور را به شرایط پایدار برسانند.
دهقانی سانیج یاد آورشد: راهکارهایی برای افزایش عملکرد در بخش کشاورزی به رغم شرایط تغییرات اقلیم است که باید از دانش نوین در این زمینه بهره برد.
دبیرعلمی سمینار ملی توسعه پایدارروشهای نوین آبیاری با محوریت سازگاری با تغییر اقلیم گفت: ازسال گذشته سامانههای نوین سازگار با شرایط موجود و تغییرات اقلیمی، سامانه هوشمندسازی آبیاری مزراع، باغات ومدیریت مصرف آب مورد توجه قرار گرفت.
دهقانی سانیج اضافه کرد: یکی از محورهای موضوعی در سمینار امروز بحث فرهنگسازی، توانمندسازی و مشارکت کشاورزی است که ارتباط خوبی نتوانستیم با کشاورزان داشته باشیم.
وی درادامه برنج را یکی از زراعتهای پرمصرف و اقتصادی خواند که اکنون اختلاف نظر بین محققان برای کاهش مصرف آب آن به دلیل کاهش عملکرد است.
دهقانی سانیج یاد آورشد: ۵۲ مقاله به همایش ملی توسعه پایدار روشهای نوین آبیاری ارسال شده است.
ساسان محمودی، مدیرعامل و سید احمد محمدی، نائب رئیس شرکت مهندسی پارس دانش الکترونیک سها :
محمد متقیان نژاد، رئیس انجمن شیتوریو شوکوکای یونیون آسیا تاکید کرد:
راحله کریمی، مدیر و موسس مجموعه ورزشی ستاره سازان :
مریم سلیمی، مدیر آکادمی زیبایی مریم سلیمی: