
به گزارش جام جم البرز؛ دکتر زهرا داداشی مدیر گروه خانواده، مدارس و جوانی جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز، در همایش «وفاق ملی برای ایران جوان» چهارباغ، گفت: همه با هر نوع نگرش و سیاستی به دنبال آبادی کشور و آینده درخشان فرزندانمان هستیم.
مدیر گروه خانواده، مدارس و جوانی جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: باید دست در دست هم بگذاریم تا وضعیت کشور را درباره جوانی جمعیت بهبود ببخشیم، ما صرفاً به دنبال فرزندآوری نیستیم، هدف ما صیانت از جمعیت است.
وی استراتژی صحیح را لازمه جوانی جمعیت و افزایش فرزندآوری دانست و با اشاره به ضرورت تکریم سالمندان، اظهار داشت: نسل دهه ۵۰ تا ۱۰ سال آینده سالمندی را تجربه کرده و میتوانند پرستار کودک فرزندشان باشند.
داداشی با اشاره به اینکه احیاء سنت مراقبت از کودکان توسط پدربزرگ و مادربزرگ ضرورت دارد، تصریح کرد: اگر چه باید ازدواجی شکل بگیرد تا فرزندی متولد شود، اما متأسفانه سیاستهای ازداوج کمرنگ شده است.
مدیر جوانی جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی البرز از تمرکز روی مناطق روستائی در شعار هفته جوانی جمعیت ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: چهارباغ، ساوجبلاغ و نظرآباد فرصت کار روی ازدواج و فرزندآوری دارند.
وی با اشاره به تغییر نگرش سیاستهای ۳۰ ساله جمعیت، افزود: اگر درصدد ایجاد جامعه توسعه یافته هستیم باید جوانی جمعیت را در کنار سالمندی سالم و فرهیخته داشته باشیم تا این ۲ بازو به کشوری جوان کمک کنند.
در ادامه حجت الاسلام مهدی دربانی در همایش «وفاق ملی برای ایران جوان» چهارباغ، گفت: هر کسی در موقعیت کنونی برای ایران عزیز قدم بردارد، مجاهدت میکند.
امام جمعه چهارباغ افزود: متأسفانه مسئله جمعیت و کاهش نرخ باروری یکی از معضلات جدی ایران است که باید فکر اساسی برای آن کرد.
وی فعالیتهای بهداشت و درمان چهارباغ را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: باید در راستای افزایش نرخ باروری اقدام مؤثر انجام داد.
حجت الاسلام دربانی تصریح کرد: متأسفانه به دلایل آگاهانه، مغرضانه یا ناآگاهانه، ایران با سرعت بالایی نرخ جمعیت را از دست داده است.
امام جمعه چهارباغ گفت: جمعیت جوان سایر کشورها با شیب ملایم کم شد، اما ایران با شیب بسیار سریع با کاهش جمعیت جوان مواجه شد.
وی اولین عامل را مسأله فرهنگی و تبلیغاتی دانست و افزود: عدهای تصور میکنند کاهش فرزندآوری به معیشت ارتباط دارد، اما اینگونه نیست.
حجت الاسلام دربانی با اشاره به اینکه عدهای تعداد فرزند زیاد را ناهنجاری اجتماعی میدانند، اظهار داشت: کودکان آینده سازان ایران هستند.
امام جمعه چهارباغ از لزوم سپردن کشور به جوانان و نوجوانان خبر داد و تصریح کرد: باید احترام و جایگاه کودکان را به آنها یاد داد.
وی این اقدام را برای افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس مؤثر دانست و گفت: باید خدمات روانشناسی را از ازدواج تا فرزندآوری ارائه داد.
حجت الاسلام دربانی افزود: توقع داریم نرخ جمعیت بالا باشد، اما سالهای متمادی فرزند نداشتن را به فرزندان خود القا کردهایم.
امام جمعه چهارباغ شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» را مانع جوانی جمعیت دانست و اظهار داشت: برای تغییر فکر و فرهنگ بچهها برنامه نداریم!
وی در ادامه با اشاره به اینکهعدم کنترل موالید اسف بار است، تصریح کرد: متأسفانه باروری شکل میگیرد، اما کودکی متولد نمیشود.
حجت الاسلام دربانی گفت: باید از پنجره طلائی جمعیت استفاده کرد و در زمان باقی مانده اقدام شود تا از این بحران به سلامت عبور کنیم.
در این همایش از ۱۲ خانواده باشکوه و خوشجمعیت که هرکدام با داشتن چهار فرزند، نمونهای از خانوادههای پرجمعیت و پویا بودند به عنوان الگوهای ارزشمند در جامعه قدردانی شد.
شایان ذکر است تعداد موالید فرزندان ایرانی سال ۱۴۰۳ در چهارباغ ۸۱۲ نفر گزارش شده و تعداد چندقلویی در سال گذشته ۱۳ مورد بوده است.
محمد صادق ملا باقر، مدیر آموزشگاه تخته گاز تاکید کرد:
امین محمدی، مدیر عامل شرکت تجارت راوین:
مصاحبه اختصاصی با لیلا فصیحی، نماینده شرکت پرستاری مراقبت از سالمندان و بیماران
رزا زارعی، مدیر مجموعه رزیتا پتینه: