تاریخچه کباب بناب آذربایجان
کباب یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که به شیوههای مختلف طبخ میشود و مشتریهای فراوانی هم دارد، یکی از آنها کباب بناب است؛ کبابی که اگر چه در شهرهای مختلف ایران از کیش تا تهران برای خود صاحب دم دستگاه و اسم ورسمی است؛ اما اصالتش برمی گردد به شهری به اسم بناب که در جنوب غربی تبریزواقع شده است
بنا به گفته مورخان؛ کباب بناب قدمتی تقریبا ۱۰۰ ساله دارد وبرای اولین بار حاج همد کشاورز که آن زمان در راسته بازار شهرستان بناب مغازه داشته؛ ازاین کبابه طبخ میکرده است.
یکی از مهمترین ویژگیهای این کباب؛ ساطوری بودن آن است؛ اماظاهرا این مساله فقط در گذشته اجرایی میشد واکنون به دلایل مختلف این مقوله کمرنگ و حتی منسوخ شده است البته هنوز در خیلی از رستورانهای امروزی نیز سعی کرده اند که این سبک و سنتی بودن این روش را حفظ کنند و نگذارند به فراموشی سپرده شود
این نو ع کباب به نوعهای مختلفی اماده میشود که یکی از آنها قیمه کباب معروف است به این که بعد از تهیه گوشت از قصابی که شامل راسته؛ ران و پس گردن گوسفند میباشد؛ آن را روی کنده با وسیلهای بنام قیمه چین آنقد میکوبیم ت به اندازه عدس در آید.
کباب دو آتیشه نوع دیگری از کباب است که افراد خیلی زیادی به آن علاقهمند هستند، اما طبخ این نوع کباب بسیار سخت است و هرکسی نمیتواند این نوع کباب را آماده کند که بسیار سخت است، اما قطعا افرادی که کبابهای معمولی راآماده میکنند با کمی تامل و تجربه به راحتی میتوانند در این امر نیز کاملا حرفهای عمل نمایند
در گذشته نه چندان دور کباب بناب را با هیزم و چوب آماده میکردند که بسیار عالی میشد البته امروزه نیز با زغال اماده میکنند که آن هم خوب میشود
ما سعی کردیم بتوانیم برای بهتر شدن کباب و داشتن یک روز به یادماندی و خاطرهای شیرین بهترین گوشت گوسفند و گوساله را مخلوط کنیم تمام دامهای که ما از گوشت آنها استفاده میکنیم در چراگاههای و مراتع سبلان بوده اند و همین امر ما را برتر کرده است
به قلم: احمد مقدم زاده
آدرس: کباب بناب آذر بایجان
کرج شهرک بنفشه بلوار شهید آخوندی نبش خیابان محمدیان کباب بناب حاج احمد
۰۹۱۴۵۶۸۸۶۳۵، ۰۲۶۳۴۹۳۹۹۶۰
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛