
از آنجایی که که بیشترین حوزه فعالیتتان در صنعت گاز و پتروشیمی بوده، به نظر شما در حال حاضر در این عرصه به چه میزان پیشرفت داشتهایم؟
معضلاتی مانند تأمین انرژی و گاز نشان میدهد که ما بهطور کامل موفق نبودهایم و میتوانستیم بهتر عمل کنیم. در کشوری مانند ما که قدرت به طور متمرکز در دست دولت است، بخش خصوصی فرصت رشد پیدا نمیکند. من اکنون باید بنشینم و کتاب بنویسم، تفریح کنم و عکس بگیرم، اما هنوز در حال کار کردن هستم چرا که جانشین شایستهای ندارم. وزیرهای ما همگی بالای پنجاه سال سن دارند و به همین دلیل امکان پرورش نخبگان و تربیت نسل جدیدی از مدیران وجود ندارد. شما اکنون نمیتوانید ۱۰۰ مدیر بین ۳۰ تا ۳۵ سال پیدا کنید که پختگی لازم را داشته باشند و بخواهند سازمانها را به روز کنند. این یکی از دلایلی است که اقتصاد کشور با چالش روبهروست. مردم همگی به دنبال زندگی بهتر و آرامش هستند و آرزویشان مهاجرت از کشور است. در حالی که آسمان همه جا یک رنگ است و آفتاب در همه جا میتابد. بسیاری از افراد به دلیل عدم امکان تولید ثروت و رشد در کشور، احساس افسردگی و نگرانی دارند و آرزوی خروج از ایران را دارند.
درخصوص نظام آموزشی کشور چه دیدگاهی دارید؟
متأسفانه نظام آموزشی کشور ما بسیار ضعیف است. در ۷ یا ۸ سال ابتدایی، دانشآموزان باید زبان انگلیسی را بیاموزند، ولی در نهایت تفاوت میان صفت و فعل را نمیدانند. بسیاری از پدر و مادرها برای آموزش فرزندانشان کلاسهای خصوصی میفرستند، ولی باز هم نتیجه مطلوب حاصل نمیشود. همچنین، یک مهندس در دانشگاه مهندس نمیشود. در واقع، بچهها باید از کودکی تیزهوش و بازیگوش باشند و خانوادهها باید از آنها حمایت کنند تا ذهنشان رشد کند. باید برای بچهها دوچرخه بخرند و به آنها فرصت دهند تا مهارتهای عملی را یاد بگیرند. اما متأسفانه امروزه مهارتآموزی بسیار محدود است. در بسیاری از کارگاهها، نیروهای غیرایرانی مشغول به کار هستند، چرا که ما نتواستهایم نیروی متخصص و ماهر تربیت کنیم. این تقصیر ماست که نتواستهایم آموزش صحیح بدهیم. آموزشهای فردی و کاربردی بسیار مؤثرتر از آموزشهای کلاسیک است.
در پایان، اگر صحبتی باقیمانده که فکر میکنید باید مطرح شود یا پیشنهادی دارید، بفرمایید.
من در این سن و سال به نام محمدرضا جمالیزاده، یک بار در مقابل وزیر وقت قرار گرفتم، زمانی که جوانتر بودم. برای ایشان مقالهای تحت عنوان "شترها باید بروند" ارسال کردم. این ضربالمثل انگلیسی به این معناست که هر زمانی که بخواهیم کاری را آغاز کنیم، شاید تنها یک دهم از صحبتهای ما اجرا شود.
حمیدیوسفی، مدیر عامل موسسه ورزشی مهر پایدار:
احمد هاشمی، مدیر مجموعه های ورزشی شهید تیموری و شهید عماد مغنیه مطرح کرد:
فاطمه طامه، مدیر و موسس مجموعه ورزشی طامه ویژه بانوان:
علیرضا دهقی، مدیرعامل شرکت اندیشه ماندگار و مجموعه فروشگاه اینترنتی پمپ آنلاین: