رعایت توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات هیئت های عزاداری ایام محرم

عزاداران حسینی که در توزیع نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر شرکت دارند ضروری است برای حفظ سلامت افراد توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
عزاداران حسینی که در توزیع نذورات و اطعام دهی در مراسم عزاداری محرم و صفر شرکت دارند ضروری است برای حفظ سلامت افراد توصیه های بهداشتی را رعایت کنند.
کد خبر: ۷۶۱۴

به گزارش جام جم البرز؛ معصومه جودکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه افراد درگیر در توزیع آب و غذا باید دارای کارت بهداشت باشند گفت: رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت ضروری است و هرگونه پخت وپز در مکان‌های دارای شرایط بهداشتی صورت پذیرد.

جودکی گفت: مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد. توصیه می‌شود از مواد غذایی بسته بندی شده دارای تأییدیه بهداشتی استفاده شود. از فرآورده‌های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده دارای تأییدیه از سازمان دامپزشکی استفاده شود و از ذبح و قربانی در معابر عمومی و پخش خونانه و سایر فضولات در محیط خودداری شود.

او افزود: از نمک‌های ید دار بسته بندی و روغن‌های خوراکی ترانس پایین و دارای مجوز از وزارت بهداشت استفاده شود هم چنین از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (بیش از دو ساعت) خودداری شود.

جودکی بیان کرد: در صورت لزوم، مواد غذایی آماده و پخته شده باید در دمای زیر ۴ درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد نگهداری شود. (مانند نگهداری روی شعله خیلی کم و یا نگهداری در گرمخانه ثابت یا سیار) و غذای بسته بندی شده در دمای محیط بیش از دو ساعت نگهدای نشود هم چنین مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم نباید نگه داری شود.

او با اشاره به اینکه از آب آشامیدنی شبکه‌های آبرسانی و یا آب‌های بطری شده استفاده شود گفت:تا حد امکان آب، شربت و یا شیر دارای بسته بندی و مجوز از وزارت بهداشت در بین دسته‌های عزاداری توزیع شود.

او در مورد بهداشت ظروف توزیع نذری نیز گفت: از ظروف یکبارمصرف مناسب و دارای مجوز از وزارت بهداشت، استفاده شود.

او افزود: سرویس‌های بهداشتی به طور منظم شستشو و ضدعفونی شود. وجود مایع دستشویی الزامی است. زباله‌های تولیدی به صورت مستمر جمع آوری و منتقل شودو در ایستگاه‌های صلواتی حتماً سطل آشغال با گنجایش لازم و دارای کیسه زباله قرار دهند.

جودکی ادامه داد: دست اندرکاران تهیه و توزیع مواد غذایی در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری‌های واگیر نظیر اسهال، استفراغ، عطسه، سرفه، آبریزش بینی از ادامه فعالیت خودداری کنند.

او گفت: در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی با سامانه شکایات ۱۹۰ تماس حاصل نمایید.

newsQrCode
ارسال نظرات