در ۹ ماه سال جاری صورت گرفت؛

رسیدگی بیش از ۳۰ هزار درخواست قضایی شهروندان البرزی

رئیس کل دادگستری استان البرز اعلام کرد: در ۹ ماهه سال جاری، طی بیش از دو هزار نشست مردمی، درخواست‌های ۳۰ هزار و ۶۵۷ نفر از شهروندان البرزی مورد رسیدگی قرار گرفته است.
رئیس کل دادگستری استان البرز اعلام کرد: در ۹ ماهه سال جاری، طی بیش از دو هزار نشست مردمی، درخواست‌های ۳۰ هزار و ۶۵۷ نفر از شهروندان البرزی مورد رسیدگی قرار گرفته است.
کد خبر: ۹۵۷۹

به گزارش جام جم البرز؛ حسین فاضلی هریکندی در حاشیه دیدار‌های مردمی این هفته خود که در حوزه ریاست دادگستری کل استان برگزار شد با تاکید بر اینکه انجام ملاقات‌های مردمی حسب دستور رئیس قوه قضائیه و برنامه ابلاغی دادگستری استان‌ها یکی از محور‌های مهم ارزیابی عملکردی است تصریح کرد: دادگستری کل استان البرز به منظور تسهیل دسترسی مردم به مدیران، برنامه‌های متنوعی از جمله ملاقات‌های هفتگی، دیدار‌های مردمی ماهانه در قالب برنامه «حضور در مساجد» و ارتباط از طریق پرتال دادگستری کل استان در نظر گرفته است.

وی با بیان انجام ۲۰۴۶ نشست در ۹ ماهه سال جاری تصریح کرد: در مجموع دیدار‌های مردمی مدیران قضایی استان البرز، درخواست‌های ۳۰۶۵۷ مراجعه کننده بررسی شده است.

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه حسب دستورات به مدیران قضایی استان، رویکرد ارشاد و راهنمایی و رفع مشکل در این دیدار‌ها در اولویت قرار دارد متذکر شد: با این رویکرد، جلسات برگزار شده کارکرد آموزشی و پیشگیرانه نیز دارند؛ وقتی مدیران قضایی به صورت رو در رو به گفت‌و‌گو با مردم می‌پردازند عمدتا با رویکرد تبیینی، پرونده را از جنبه‌های حقوقی و قضایی تشریح می‌کنند و بدین ترتیب بسیاری از سوءتفاهم‌ها یا مشکلات حقوقی برطرف می‌شود.

نداشتن آگاهی حقوقی، رافع مسئولیت است؟

یکی از مراجعان در دیدار مردمی رئیس کل دادگستری استان البرز، آقایی بود که مدعی بود چندین سال پیش به منظور ترغیب همسرش به ادامه زندگی مشترک، سه دانگ از خانه‌ای که سکونت داشتند را در دفترخانه به نام وی منتقل می‌کند و دو سال پیش با جدایی همسرش، تصمیم می‌گیرد خانه را باز پس بگیرد، اما در محاکم بدوی و تجدیدنظر، دعوای وی رد شده است؛ وی با بیان اینکه آن موقع آگاهی نداشته و نمی‌دانسته است چه تصمیم اشتباهی گرفته است و اکنون بخش مهمی از دارایی وی که حاصل دسترنجش بوده از بین می‌رود از رئیس کل دادگستری استان درخواست داشت با توجه به اینکه این عمل وی بدون علم و آگاهی بوده است به این پرونده ورود داشته باشد.

فاضلی هریکندی با طرح سئوالاتی در خصوص موضوع خواسته، دادخواست و نحوه انتقال سند، تصریح کرد: نداشتن آگاهی حقوقی و قضایی رافع مسئولیت کیفری یا اعمال حقوقی نیست؛ بنابراین وقتی فردی با علم و آگاهی و با رضایت شخصی اقدام به انتقال سند به شخص دیگری می‌کند دیگر نمی‌تواند در مورد سند انتقال داده شده ادعایی داشته باشد مگر در موارد استثنایی که قانون بیان کرده است.

وی با بیان اینکه مدعی در این پرونده با ادعای بطلان بیع، دادخواستی را به محاکم استان تقدیم کرده است گفت: این ادعا قابل پذیرش نیست و صرف پیشمانی از انجام یک عمل حقوقی و انتقال سند پذیرفتنی نیست، بنابراین به شهروندان هشدار می‌دهیم با توجه به قوانین موجود و همچنین سخت گیری «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» دقت لازم را در معاملات داشته باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات