دکتر حسین شیری، مدیریت باشگاه و مدرسه فوتبال برگزیدگان البرز:

سرانه‌ی فضای ورزشی استان البرز، پایین است

سرانه‌ی فضای ورزشی استان البرز، پایین است
افتخار این را داشتیم تا با یکی از مدیران توانمند کشورمان گفتگویی اختصاصی داشته باشیم؛ توجه شما را به مصاحبه با دکتر حسین شیری، مدیریت باشگاه و مدرسه فوتبال برگزیدگان البرز، جلب می نماییم:
کد خبر: ۹۷۳۲

به عنوان یک فرد با تجربه در این حوزه، مهم‌ترین چالش‌هایی که در زمینه‌ی فوتبال پایه و مدارس فوتبال در کشور وجود دارد را چه می‌دانید؟

یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها، کمبود زیرساخت‌های مناسب است. این مشکل نه تنها در سطح شهرستان‌ها بلکه در لیگ‌های بالاتر نیز وجود دارد. به طور مثال، زمین‌های استاندارد و مناسب برای تمرین و مسابقه در اختیار مدارس فوتبال و حتی تیم‌های لیگ برتری نیست. به نظر من، نهاد‌های مسئول باید فضا‌های ورزشی را در اختیار ورزش قرار دهند و افرادی با توانمندی‌های مدیریتی و ورزشی را در رأس این امور قرار دهند تا این فضا‌ها به درستی استفاده شوند.

مسئله‌ی دیگر که باید به آن اشاره کنم، عدم وجود یک طرح جامع سراسری برای آموزش و توسعه‌ی فوتبال پایه است. این امر باعث می‌شود که هر باشگاه و مدرسه فوتبال به صورت سلیقه‌ای عمل کند و استاندارد واحدی در آموزش و پرورش استعداد‌ها نداشته باشیم.

جایگاه و اهمیت فوتبال پایه را در کشور چگونه ارزیابی می‌کنید؟

فوتبال پایه به ویژه در سنین ۶ تا ۱۴ سال، بسیار مهم است. این دوران، زمانی است که شخصیت بچه‌ها شکل می‌گیرد و اگر آموزش‌های صحیحی دریافت کنند، می‌توانند مسیر موفقیت خود را در زندگی ورزشی پیدا کنند. متاسفانه در کشور ما، از همان ابتدا تمرکز زیادی بر روی نتیجه‌گرایی وجود دارد و این می‌تواند آسیب‌های روانی جدی به بچه‌ها وارد کند. در فوتبال پایه، مهم‌ترین موضوع باید آموزش، استعدادیابی و پرورش شخصیت و اخلاق بچه‌ها باشد، نه صرفاً برنده شدن در مسابقات.

در زمینه‌ی استعدادیابی و پرورش استعدادها، چه مشکلاتی را مشاهده می‌کنید و چه راه‌حل‌هایی برای آنها پیشنهاد می‌دهید؟

یکی از مشکلات بزرگ، عدم وجود یک سیستم متمرکز و علمی برای استعدادیابی در کشور است. در بسیاری از موارد، استعداد‌های واقعی شناسایی نمی‌شوند و بچه‌ها ممکن است به دلیل نداشتن امکانات یا مربی مناسب از مسیر رشد خود خارج شوند. به نظر من، فدراسیون فوتبال باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشد و یک سامانه‌ی علمی برای شناسایی و پرورش استعداد‌ها ایجاد کند. همچنین مربیان باید از نظر علمی و اخلاقی توانمندی لازم برای آموزش کودکان را داشته باشند و تحت نظارت دقیق قرار گیرند.

مشکلات زیرساخت‌ها در استان ها، شرایط به شکل است؟

متاسفانه در استان‌های مختلف به خصوص استان‌های کمتر برخوردار، وضعیت زیرساخت‌ها بسیار ضعیف است. در استان البرز، به عنوان مثال، سرانه‌ی فضای ورزشی بسیار پایین است و حتی زمین‌های ورزشی موجود به دلیل سوء مدیریت یا واگذاری‌های تجاری در دست افرادی قرار می‌گیرند که تخصص کافی در این زمینه ندارند. این وضعیت باعث می‌شود که بچه‌ها نتوانند در شرایط مناسب و بدون محدودیت‌های مالی، به تمرین و پیشرفت بپردازند.

به عنوان کسی که در این حوزه فعالیت می‌کنید، چه توصیه‌ای به مربیان و مدیران مدارس فوتبال دارید؟

اول از همه، اگر کسی به طور جدی وارد این حرفه می‌شود، باید عاشق این کار باشد. تنها جذابیت مالی نمی‌تواند انگیزه‌ی کافی برای کار در این عرصه باشد. دوم، مربیان باید از نظر علمی و روان‌شناختی توانایی کار با بچه‌ها را داشته باشند و همواره باید به رشد فیزیکی و روانی آنها توجه کنند. متاسفانه در حال حاضر شاهد هستیم که بسیاری از مدارس فوتبال تنها به دنبال سود اقتصادی هستند و مربیان بدون صلاحیت، بچه‌ها را آموزش می‌دهند. این مشکلات باید جدی‌تر گرفته شود و نظارت‌های دقیقی اعمال شود.

به نظر شما آینده‌ی فوتبال پایه در ایران چگونه خواهد بود؟

با توجه به مشکلات موجود، آینده‌ی فوتبال پایه ایران به صورت کنونی نگران‌کننده است، اما اگر به صورت جدی به بحث زیرساخت‌ها، آموزش صحیح، استعدادیابی و روان‌شناسی ورزشی پرداخته شود، می‌توان امیدوار بود که نسل جدیدی از فوتبالیست‌ها با کیفیت بالا وارد عرصه‌ی رقابت شوند. ولی این مسیر نیازمند یک عزم ملی و همکاری از سوی نهاد‌های دولتی، مربیان، باشگاه‌ها و خانواده‌هاست.

newsQrCode
ارسال نظرات