به گزارش جام جم البرز،دکتر مجید نیک نژاد، مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد معرفی مراکز ارائه دهنده تخصصی سلامت روان یا همان مراکز " سراج " گفت: در استان البرز ۶ مرکز تخصصی سلامت روان به اختصار "سراج " وجود دارد که به بیمارانی که از سطوح پایینتر برای درمانهای تخصصی سلامت روان و پیگیریهای مداوم بعد از ترخیص ارجاع شده اند، به صورت رایگان خدمات تخصصی ارائه میکند. وی افزود: درمانهای تخصصی سلامت روان گاها طولانی مدت و با هزینههای بالا انجام میشود، اما مراکز سراج که ۲ مرکز در کرج و ۴ مرکز دیگر در شهرستانهای ساوجبلاغ، نظرآباد، فردیس و اشتهارد راه اندازی شده اند که با حضور روانپزشک، روانشناس و یک مددکار اجتماعی این خدمات را ارائه میدهند و برای بیمارانی که امکان مراجعه حضوری ندارند درمان در منزل و پیگیری تلفنی انجام میشود.
دکتر نیک نژاد خاطر نشان کرد: بیمارانی که از مراکز بهداشتی، بهزیستی، مدارس و دیگر سازمانها ... به این مراکز ارجاع داده میشوند بیمارانی هستند که از اختلالات شدید روان یا افکار پرخطری مانند خودکشی و ... رنج میبرند و علاوه بر درمان و پیشگیری از عود مجدد بیماری، خانوادههای این بیماران نیز آموزشهای لازم را دریافت میکنند.
وی یکی از نقاط قوت مراکز سراج را حضور مددکار اجتماعی دانست و تصریح کرد: مددکار فعال در این مراکز با ارتباطی که با دستگاههای مربوطه ایجاد میکند آسیبهای اجتماعی مراجعین مثل فقر، بیکاری، بی سوادی و ... بررسی و پیگیری میکند.
مدیرکل بهزیستی البرز در گفتگو اختصاصی با جام جم البرز:
محمد اسدیان در گفتگو با جام جم البرز؛
رونق مساجد با تعریف کارکردهای جدید؛