به مناسبت ولادت با سعادت حضرت معصومه (س) که بنام روز دخترنام گزاری شده است.
افتخار همصحبتی با بانوی موفق و جوان سرکار خانم مرضیه رحیمی از وکلای منتخب جام جم استان البرز را داشته ایم که مطالعه آن برای شما عزیزان بسیار مفید خواهد بود.
لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
مرضیه رحیمی وکیل پایه یک دادگستری هستم.
در سال ۹۶ در رشته حقوق از دانشگاه الزهرا (س) تهران فارغ التحصیل شدم در سال ۹۷ به صورت توامان درآزمون کار شناسی ارشد رشته حقوق ثبت اسناد و املاک دانشگاه علوم قضایی و آزمون وکالت پذیرفته شدم و از طریق کانون وکلای البرز وارد عرصه وکالت شدم. سال ۹۸ به صورت رسمی کارآموزی را شروع کردم و در سال ۱۴۰۰ بعد از گذراندن دوره اختبار به درجه وکالت پایه یک نایل شدم.
چه انگیزهای باعث ورود شما به حوزه وکالت شد، لطفا مطرح بفرمایید؟
من در تمام دورههای تحصیلی جزو رتبههای برتر بودم و دوست داشتم در رشتهای سطح بالا تحصیل کنم و در رشته علوم انسانی، حقوق یکی از تاپترین رشتهها بود، زمانی که وارد تحصیلات آکادمیک شدم به شغل وکالت علاقهمند شدم، زیرا علاوه بر درآمد میتوانستم به مردم عزیز کمک کنم.
دورنمایی که از این شغل در ذهن خود داشتید با واقعیت مطابقت داشت؟
خداروشکر بله و اگر به عقب برگردم باز هم همین شغل را انتخاب میکنم؛ تمام نیت بنده از انتخاب این شغل درکنار کسب درآمد خدمت به هم وطنان عزیزم میباشم و عموما مراجعین بنده از عملکرد و دفاعیه به حق اینجانب رضایت کامل داشته اند و همین رضایت مندی بزرگترین افتخارم میباشد.
مسائل و مشکلاتی که در حیطه کاری شما وجود دارد را مطرح بفرمایید؟
یکی از مشکلات در این حوزه، تصویب طرح تسهیل مجوزهای کسب کار میباشد؛ که تا قبل از آن وکلا جایگاه قابل قبولی داشتند، ولی بعد از تصویب این طرح، ظرفیت پذیرش حذف شد و تعداد کثیری وارد عرصه وکالت شدند بدون اینکه به سطح علمی آنها توجهی شود و این موضوع باعث شد شغل وکالت اشباح شود، این مسئله علاوه بر اینکه جایگاه وکالت را تحت تاثیر قرار داده است میتواند حق و حقوق مردم را نیز تحت تأثیر قرار دهد، ما در گذشته حقوق خوانهای بیکار داشتیم، ولی با تصویب این طرح در آیندهای نزدیک وکلای بیکار خواهیم داشت.
آیا برای شما امکان دریافت حق الوکاله به صورت شرایطی وجود دارد؟
سعی ما این بوده است که بتوانیم در تمام شرایط مراجعین ما به هدف خود برسند با توجه به اینکه برای گرفتن حق تضییع شده خود قطع به یقین هزینههای زیادی داشته اند؛ سعی بنده همیشه بر آن بوده تا هزینه خدمات وکالت با وضیعت معیشتی افراد هماهنگ با شد و امکان پرداخت حق الوکاله به صورت شرایطی برای افراد ناتوان قطعا وجود خواهد داشت.
اگر فردی توانایی پرداخت حق الوکاله را نداشته باشد، پرونده آن فرد را قبول میفرمایید؟
در چنین مواردی تحقیق میکنم و زمانی که به درجهای از آگاهی نسبت به آن فرد برسم که واقعا توانایی پرداخت حق الوکاله را ندارد و حقوقش در معرض تضییع باشد، قبول میکنم. با توجه به اینکه بارها نیز این کار را انجام داده ام و بسیا ر از این حرکت خداپسندانه لذت برده ام و حالم خوب میشود.
اگر در پروندهای موفق نشوید و نتوانید نتیجه مثبت بگیرید حق الوکاله عودت داده خواهد شد؟
ما طبق مقررات صنفی کار میکنیم، تعهد یک وکیل تعهد به وسیله است نه تعهد به اخذ نتیجه، ما ملزم هستیم که در راستای اخذ نتیجه مطلوب موکل تلاش کنیم، ولی در نهایت تضمینی وجود ندارد، هرچند پیش از پذیرفتن پروند ه چنانچه امکان اخذ نتیجه مطلوب موکل قانونا ویا با توجه به شرایط امکان پذیر نباشد از قبول پروند ه امتناع میکنم. چرا که گاها توقعات موکل با قوانین ویا رویه قضایی مطابق نیست.
نقش رسانه در کاهش چالشهای حقوقی چقدر میتواند تاثیر گذار باشد؟
به زعم بنده رسانهها نقش بسیار موثری در کاهش معضلات حقوقی خواهند داشت چرا که اولا مراجعه به وکیل باید فرهنگ سازی شود چه پیش از انجام هر عملی که جنبه حقوقی دارد چه پس از پیشامد مشکل حقوقی مراجعه زود هنگام به وکیل مثمر ثمر خواهد بود.
نکته حائز اهمیت دیگر اینکه به عقیده بنده دادگستریها بایستی هر ساله فهرستی از پروندههای پر تکرار و مبتلابه مشکلات را در اختیار رسانهها قرارداده تا از این طریق جلوگیری از چالشهای حقوقی فرهنگ سازی شود.
سرکار خانم مرضیه رحیمی وکیل پایه یک دادگستری استان البرز توصیه خود را به عموم مردم اینگونه مطرح فرمودند:
لطفاً از اعتماد بیجا به یکدیگر خودداری کنید و بنا را بر بی اعتمادی بگذارید، اعتماد نابجا کار اشتباهی است که باعث میشود هم حجم ورودی پروندههای دادگستری افزایش یابد و هم شما وارد چالشهایی شوید که شاید در نهایت بعد از پرداخت هزینههای هنگفت نتوانید به حقوق خود دست یابید.
برای عزیزانی که قصد ازدواج و شروع زندگی مشترک را دارند چه توصیهای دارید، لطفا مطرح بفرمایید؟
همانطور که همه میدانیم پیشگیری بهتر از درمان است.
و بالطبع هزینههای پیشگیری بسیار کمتر از هزینههای درمان میباشد.
در بعد حقوقی هر مسئلهای حتی ازدواج شخص باید به وکیل مراجعه کند، همانطور که قبل از ازدواج مراجعه اشخاص به مشاوره خانواده ضروری است، مراجعه به کارشناس حقوقی نیز برای آگاهی از حقوق هر شخص ضروری میباشد.
کلام پایانی:
من همیشه دوست داشتم تریبونی د راختیار داشته باشم تا به دوراز هرگونه اغماض و شعار به همه همسالانم بگویم که مجدانه برای رسیدن به اهداف و استقلال مالی و فکری تلاش کنند؛ من برای رسیدن به جایگاهی که اکنون در آن ایستاده ام بسیار تلاش کردم شاید جایگاه امروز من پله دهم نباشد و هنوز هم تا رسیدن به ایده آل ذهنی خود بسیار فاصله داشته باشم، ولی همین پله دوم برای من بسیار جایگاه قابل قبولی است چراکه صرفا با تلاش و عنایت خداوند حاصل شده است کلام آخر من عبارتی است که همیشه نصیحت بوده از پدر به من اینکه همیشه تلاش کن و مطمئن با ش که نتیجه تلاش هایت را خواهی گرفت، چرا که هر چیزی غیر از این عدالت خداوند را زیر سوال میبرد و چنین چیزی غیر ممکن است.
روزها و ساعات کاری:
همه روزه ساعت ۹ الی ۱۳
بعدازظهرها با هماهنگی قبلی
شماره تماس:
۰۹۱۲۵۹۶۱۳۲۱
آدرس:
کرج، فردیس، مشکین دشت، بلوار امام خمینی، جنب مجتمع قضایی شماره ۲، ساختمان پردیس، طبقه ۳ واحد ۲
rahimi_marzieh@
Instagram.com/___marzieh_rahimi___
مدیرکل بهزیستی البرز در گفتگو اختصاصی با جام جم البرز:
محمد اسدیان در گفتگو با جام جم البرز؛
رونق مساجد با تعریف کارکردهای جدید؛