عفت مسکنی، مدیر مجموعه هلیا سرام:

تولیدکنندگان برتر باید امکان صادرات داشته باشند

افتخار این را داشتیم تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند کشورمان گفتگوی ویژه‎ای داشته باشیم؛ توجه شما را به مصاحبه اختصاصی با عفت مسکنی، مدیر مجموعه هلیا سرام، جلب می‎نماییم:
افتخار این را داشتیم تا با یکی از متخصصان و مدیران توانمند کشورمان گفتگوی ویژه‎ای داشته باشیم؛ توجه شما را به مصاحبه اختصاصی با عفت مسکنی، مدیر مجموعه هلیا سرام، جلب می‎نماییم:
کد خبر: ۲۲۱۷

سابقه سفالگری در ایران قدمت بسیار زیادی دارد. البته مشکلات این بخش هر روز زیادتر می‌شود. یکی از مشکلات این است که هیچ وامی به ما تعلق نمی‌گیرد و خیلی باید تلاش کرد، تا بتوانیم تسهیلاتی را دریافت کنیم.
مشکل دیگر، هزینه برق مصرفی می‌باشد که در حوزه کاری ما خیلی زیاد است. کوره‌ها با برق کار می‌کنند. باید هزینه برق را کاهش داد. متاسفانه در بعضی مواقع تساعدی حساب می‌شود و گاهی جریمه هم می‌شویم.
عدم نظارت نیز از دیگر مشکلات می‌باشد. افرادی هستند که به صورت تجربی فعالیت می‌کنند، از آنجا که دانش علمی و آکادمی ندارند، گاهی از موادی استفاده می‌کنند که مضراتی دارد و آلوده به سرب هستند. مردم به این دلیل که، سرب لعاب را زیباتر می‌کند، آن را تهیه می‌کنند. به خصوص در شهر‌هایی که محصولات سفالی معروفی دارند، بیشتر دیده می‌شود.
در حقیقت افرادی که آموزش می‌دهند، باید بدانند که بعضی از مواد مضر هستند و نباید در این ظروف استفاده شوند. همچنین از نکات مهم دیگر این است که در این محصولات، مایعات گرم نیز نباید مصرف کرد، چراکه بسیار خطرناک است. سرب موجود پس از استفاده، در بدن می‌ماند و در دراز مدت، عوارض زیادی دارد.
به دلیل وجود تحریم ها، خیلی از مواد اولیه مان بی کیفیت است و ما در تهیه آن مشکلاتی داریم. در تهیه صفحه کوره نیز اغلب با مشکل مواجه هستیم. برای مثال صفحه کوره که البته بسیار گرانقیمت نیز می‌باشد، زمانی که از کیفیت و مرغوبیت مناسبی برخوردار نیست بلافاصله شکسته و هزینه مالی بالایی را به تولید کننده تحمیل می‌کند.
یکی دیگر از مشکلات ما واردات اجناس بی کیفیت چینی است که از مواد بی کیفیت استفاده می‌کنند و به این علت، ارزش کار ما هم پایین می‌آید، ما آرزو داریم، شرایطی مهیا شود که تولیدکنندگان برتر، بتوانند صادرات داشته باشند. امیدواریم نمایشگاه در سطح کشور برگزار شود. متاسفانه برای برگزاری نمایشگاه، هیچ گونه تبلیغاتی صورت نمی‌پذیرد. کاشی‌های تولید شده توسط مجموعه ما، در نمای ساختمان و یا در لابی‌ها نیز کاربرد دارند.
شناسایی کارگاه، کار دشواری نیست. باید دسته بندی شوند و مشکلات شان حل شود. همچنین بودجه‌ای جهت وام، در نظر گرفته شود. زیرا عده زیادی از بانوان، در این حوزه فعالیت می‌کنند و به حمایت بیشتری نیاز دارند، تا کارشان دیده شود، باید مواد اولیه مرغوب تری به دست هنرمندان برسد.
بیشتر مواد اولیه داخلی است. ولی رنگ‌های با کیفیت بالا معمولا خارجی هستند، رنگ‌های تخصصی هم بسیار کمیاب است.
ما با تلاش زیاد، توانستیم مجوز نمایشگاه را کسب نماییم. اگر مردم، بیشتر صنایع دستی تهیه کنند، و با این سبک ارتباط بیشتری برقرار کنند، درصد امید در سطح جامعه بالا می‌رود. انگیزه کار در هنرجویان نیز بیشتر می‌شود. باید از زنان شاغل در این حوزه حمایت شود.

newsQrCode
ارسال نظرات