به گزارش جام جم البرز، شهرام صیادی اظهار داشت:برنامه خود مراقبتی بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت در سال ۱۳۹۴ به تمام دانشگاههای علوم پزشکی برای تمام افراد جامعه ابلاغ شده تا عموم افراد بتوانند به صورت مستقل و با اتکاء به خود و یا با مشورت گرفتن از منابع مجاز از سلامت خود مراقبت کنند.
صیادی تاکید کرد: خود مراقبتی با خود درمانی متفاوت است و اگر خود مراقبتی را به صورت صحیح انجام دهیم، باعث بهبود سلامت و افزایش کیفیت زندگی میشود.
رئیس دانشگاه ادامه داد: در طرح خود مراقبتی بیش از ۳۵۰ هزار سفیر سلامت در خانوادهها و مدارس توسط مراقبین سلامت در مراکز بهداشت آموزش دیده اند که به خانواده خود منتقل کنند در واقع این طرح خانواده محور است.
صیادی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۶۲۰۰ داوطلب سلامت در استان فعالیت میکنند، گفت: داوطلبان سلامت محله بین ۵ تا ۲۰ خانواده را تحت پوشش خود دارند و بر اساس آموزشهایی که با موضوع سلامت خانواده، کودکان، بهداشت بانوان، بهداشت فردی و بهداشت محله در پایگاههای سلامت و مراکز جامع سلامت دیدهاند، به انتقال این دادهها به خانوادهها اقدام میکنند.
وی افزود: بر اساس طرح خود مراقبتی، آموزشهای همگانی در حوزه سلامت، ارتقاء سواد سلامت، میتواند جلوی حداقل یک پنجم از مراجعات پزشکی بی مورد را بگیرد.
رئیس دانشگاه در پایان به ۷ اصل خود مراقبتی یعنی سواد سلامت، سلامت ذهن، بهداشت مناسب؛ فعالیت بدنی، تغذیه سالم، اجتناب از خطر و استفاده بهینه از محصولات و خدمات اشاره کرد.
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛