ریزش مو سکهای چیست؟
آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای، به وضعیتی گفته میشود که موهای فرد بهصورت تکهتکه شروع به ریزش میکنند. آلوپسی آرهآتا در اثر اختلالات سیستم ایمنی بدن اتفاق میافتد. بهعبارت دیگر، سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای مو حمله کرده و باعث ریزش مو، ابروها، مژه و حتی موهای سایر اندامها میشود.
آلوپسی آرهآتا یک اختلال شایع محسوب شده و میتواند هر شخصی را با هر سن، نژاد یا جنسی تحتتأثیر قرار دهد. در اغلب موارد این بیماری به آهستگی و در طول زمان ایجاد شده و بهطور ناگهانی بروز میکند. علائم این اختلال عبارتاند از:
نازک شدن ضخامت موها یا ریزش ناگهانی آنها
ایجاد تکههای طاسی رو سر یا سایر قسمتهای بدن
ایجاد التهاب اطراف ناخنها و افزایش شکنندگی آنها
همه افراد کره زمین حداقل برای یک مدت زمان کوتاه، انواع ریزش مو را تجربه کردهاند. از انواع ریزش مو میتوان به ریزش موی زنانه و مردانه، ریزش موی سکهای و ریزش تلوژن افلوویوم اشاره کرد. تحقیقات نشان دادهاند، ریزش بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در طول روز کاملاً طبیعی است.
آلوپسی آرهآتا یک بیماری خود ایمنی بوده و با حمله به ساختار فولیکولها، باعث ریزش مو در نواحی مختلف بدن میشود. دانشمندان هنوز علت مشخصی برای این اختلال پیدا نکردهاند؛ اما برخی عوامل بهعنوان علتهای احتمالی شناسایی شدهاند که عبارتاند از:
عامل ژنتیک: اگر شخصی در یک خانواده ریزش موی سکهای داشته باشد، احتمال ابتلای سایر افراد به این اختلال افزایش پیدا میکند.
کمبود مواد ضروری در بدن: کمبود برخی ویتامینها مانند ویتامین D میتواند باعث بروز آلوپسی آرهآتا شود.
بیماریهای خود ایمنی: انواع بیماریهای خود ایمنی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید و ... از عوامل خطر آلوپسی آرهآتا هستند.
بیماری دیگر: برخی بیماریها مانند سندرم داون، آسم و تیروئید نیز میتوانند منجر به ریزش موی سکهای شوند. علاوه بر این، استرس و اضطراب نیز میتوانند احتمال ابتلا به این اختلال را تسریع کنند.
وضعیت ناشی نیولوماب: نیولوماب یک داروی سرطان بوده که میتواند باعث ایجاد آلوپسی آرهآتا شود. البته ریزش مو در این حالت نشاندهنده اثربخشی دارو بوده و پس از تمام شدن دوره درمان، موهای فرد دوباره رشد خواهند کرد.
دلیل اصلی آلوپسی آرهآتا ناشناخته است و به همین دلیل هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد. با این حال پزشکان از روشهای مختلفی مانند دارو، ماسک مو، نور درمانی، طب سنتی و ... برای کنترل ریزش مو استفاده میکنند. همچنین روشهای جدیدتری برای درمان ریزش مو سکهای ابداع شده است که علاوه بر کاهش ریزش مو به تقویت فولیکولها و تسریع رشد مو کمک میکنند.
این روشها عبارتند از:
پی آر پی مو برای درمان ریزش سکهای
مزوتراپی مو برای درمان ریزش سکهای مو
با اینکه هنوز درمان شناخته شدهای برای آلوپسی وجود ندارد؛ اما شواهد نشان میدهند روشهای مزوتراپی و پی آر پی مو میتوانند تا حد زیادی از ریزش مو جلوگیری کرده و فولیکولهای مو را بازسازی کنند. قیمت مزوتراپی به کوکتل آن بستگی دارد؛ اما بهطور کلی قیمت هر ۲ روش تقریباً با یکدیگر برابر است.
اینکه کدام روش نتیجه بهتری برای ریزش مو سکهای خواهد داشت؛ پس از معاینه توسط پزشک مشخص خواهد شد. با این حال، توصیه میشود برای اثرگذاری بیشتر، قبل از اینکه حجم زیادی از موهای خود را از دست بدهید، برای درمان اقدام کنید
ریزش مو سکهای خطرناک نیست. این یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به فولیکولهای مو حمله میکند. این امر باعث ریزش مو در مناطق کوچک و گرد یا بیضی شکل در پوست سر میشود. با این حال، در برخی موارد، میتواند شدیدتر باشد و منجر به طاسی کامل شود.
شماره تماس:
۰۲۶۳۲۷۷۷۱۷۴
آدرس:
استان البرز، کرج، طالقانی جنوبی، بعد از بانک کشاورزی، نبش کوچه عابدینی
شنبه تا پنجشنبه ۹ الی ۲۱
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛