سقط یک اتفاق شایع در بارداری میباشد.۱۵ درصد بارداریها منجر به سقط شده و جالبه بدانیم تنها ۳۰ درصد بارداریها منجر به تولد نوزاد میشود. سقط مکرر به تعداد ۳ نوبت سقط پشت سرهم زیر ۲۰ هفته گفته میشود. تنها ۱ تا ۲ درصد خانمها تجربه این موضوع را دارند. بیش از ۲۵ درصد سقط های مکرر بدون علت بوده است.
اکنون به تفکیک در مورد علتهای سقط مکرر توضیح میدهم:
ژنتیک:
افزایش سن مادران بارداربالای ۴۰ سال ریسک سقط ۵۰ درصد افزایش دارد. همچنین اختلالات کروموزومی عامل ۴۰ درصد سقطها میباد ازجمله کیفیت ژنها و تعداد کروموزومها
مشکلات اناتومیک رحم:
از جمله اختلال شکل رحم مانند رح سپتوم دار یا ۲ حفرهای که از طریق عکس رنگی قابل شناسایی میباشد. سایر مشکلات رحمی مانند فیبروها و پولیپ رحمی و نارسایی سرویکس هم میتواند عامل سقطها باشد که خوشبختانه قابل درمان میباشد.
سبک زندگی:
سیگار: مصرف سیگار نه تنها باعث سقط میشود بلکه عوارض بارداری هم افزایش میدهد از جمله زایمان زودرس و مسمومیت بارداری.
کافئـین:افرادی که مصرف زیادکافئین دارند ۳ درصد بیشتر از سایرین در معرض سقط قرار دارند بناراین به خانهای باردار توصیه میشود بیشتر از ۲ فنجان در روز قهوه نوشیده نشود
مصرف الکل هم مانند سیگار از جمله عوامل خطر سقط میباشد طبق مطالعات انجام شده افرادی که بیشتر از ۵ نوبت مصرف الکل در هفته دارند ۶ درصد بیشتر از سایرین با سقط مواجه میشوند.
چاقی: جالبه بدانیم مادرانی که bmi بیشتر از ۲۵ دارند تجربه سقط بیشتر از سایرین دارند.
مادران باردار در کنار رعایت موارد فوق دوری از استرس را فراموش نفرمایند.
بیماریهای هورمونی:
خوشبختانه جز شایعترین علتهایی هستند که قابل درمان میباشند از جمله کم کاری تیرویید دیابت و سندرم تخمدان پلیکستیک که حتما در افراد با سابقه سقط بررسی میشود.
مشکلات انعقادی:
بیماریهای که با خطر افزایش قدرت انعقاد خون هستند سبب افزایش سقط و مرگهای ئاخل رحمی میشود که درمان با داروهای ضد انعقاد کمک شایانی به کاهش سقط داشته است.
عفونت زنان:
بسیاری از عفونتهای باکتریایی و قارچی میتوانند سبب خطر سقط شوند که با معاینه و آزمایش قابل شناسایی و سپس درمان بوده اند.
مادرانی که سابقه سقط دارند حتما ۳ ماه قبل از اقدام به بارداری به متخصص زنان مراجعه داشته باشند تا از نظر ریسک فاکتورها مورد ارزیابی و معاین و آزمایش قرار بگیرند از جمله سونوگرافی عکس رنگی کاریوتایپ زوجین آزمایشات خون برری عملکرد تخمدانها بیماریهای ارثی خونی تیرویید و دیابت .
خوشبختانه با پیشرفت علم اقدامات موفقیت آمیزی در درمان سقطها صورت گرفته بنابراین نگرانی مادران عزیز بی مورد میباشد.
مصرف آسپیرین و هپارین کنترل دیابت و تیرویید ببرسی ژنیک جنین قبل از کارگزاری در رحم و سرکلاژ و ... کمک به سزایی در کاهش شیوع سقطها داشته است.
و در آخر مادرانی که سابقه سقط مکرر داشته اند بیش از هر چیط نیازمند به حمایت عاطف یاطرافیان به خصوص همسران خود دارند و گاهی مشاوره با همکاران روانشناس و روان پزشک در کاهش سوگ و افسردگی مادران عزیز نیاز میباشد.
با آرزوی بهترینها برای ماردارن سرزمینم.
آدرس:
کرج آزادگان خیابان برغان جنب خیابان خیابان شهید جباری ساختمان نگین طبقه دوم
روزهای فعالیت:
شنبه تا سه شنبه ۱۷ الی ۲۰
شماره تماس:
۰۹۲۰۱۰۱۵۱۶۷
۰۲۶۳۲۴۰۵۳۰۷
اینستا گرام:
Dr.saeideh-saedi
برای مهندسان نظام وظیفه ۲۰ درصد تخفیف لحاظ میشود
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛