دکترمحمد سجاد نقوی، مدیرعامل شرکت توسعه انرژی متین خبر داد:

ورود سرمایه گذاران حوزه مسکن به احداث نیروگاه های خورشیدی

روزنامه جام جم البرز با دکتر محمد سجاد نقوی،مدیرعامل شرکت توسعه انرژی متین گفتگویی انجام داده است که ماحصل آن را در ذیل می خوانید:
روزنامه جام جم البرز با دکتر محمد سجاد نقوی،مدیرعامل شرکت توسعه انرژی متین گفتگویی انجام داده است که ماحصل آن را در ذیل می خوانید:
کد خبر: ۴۶۷۲

متناسب با میزان رشد مصرف در صنایع و افزایش جمعیت تولید برق نداشتیم و این امر نیاز به احداث نیروگاه‌های جدید دارد. درتابستان به علت گرمای زیاد در بخش‌های مختلف کشور مصرف برق افزایش پیدا می‌کند و توان نیروگاه‌های ما تا حدی جوابگو است و در زمستان به خاطر مصرف گاز به خاطر سرمای زیاد در سراسر کشور گاز کافی برای سوخت نیروگاه‌ها برای تولید برق وجود ندارد. در سال گذشته با کمبود برق در زمستان مواجه بودیم، متاسفانه چشم انداز این است که تا یک دهه ما با این مشکلات درگیر هستیم. راهکار اول شناخت صورت مساله است و صورت مساله ما، ساخت نیروگاه جدید و نحوه تعامل سرمایه گذاران و دولت و مصرف کننده نهایی در بخش صنعتی و غیر صنعتی به عنوان خریدار برق است. دولت در صورتی که بتواند برای این موضوع مهم اقتصادی برنامه عملیاتی داشته باشد به نحوی که شرایط تورم و تعاملات خارجی در نظر گرفته شود و به شکلی که برای تولید کننده توجیه اقتصادی داشته باشد، سرمایه گذاران به این صنعت روی می‌آورند.
خوشبختانه در سال‌های اخیر خبر‌هایی می‌رسد که در این حوزه می‌توان کار‌های جدید انجام داد و این که سازوکار‌های جدید در نیروگاه‌های کشور ایجاد شده است که با حداقل دخالت دولت، فضای رقابتی ایجاد شده است و قیمت‌ها برای تولید کننده و هم مصرف کننده منصفانه است. در بخش نیروگاه‌های حرارتی نیازمند این هستیم که دولت به پروتکل‌های مالی برسد و سودآوری لازم را برای سرمایه گذران تامین کند که با حداقل دخالت دولت بتوانند به تولید و رقابت و بازار فروش برسند. در کشور ما تعداد زیادی شرکت‌های توانمند با بهترین تجهیزات و نیرو‌های مهندسی وجود دارد. تولیدکنندگان باید با دانش روز دنیا همگام شوند. دولت با سیاست ایجاد بورس انرژی کمک خوبی به صنعت نیروگاهی کرده است.
موضوع بسیار مهم دیگر در کنار تولید بیشتر انرژی، مدیریت مصرف انرژی یا درست مصرف کردن انرژی است. باید راهکار‌های کاهش مصرف انرژی به وجود آورد و فرایند اقتصادی تشویقی و اطمینان به درآمد زایی برای سرمایه گذار در حوزه بهینه سازی را فراهم کرد.
بخش بزرگی از سرمایه کشور دست مردم است که در گذشته به مسکن و ماشین اختصاص می‌یافت ولی امروزه شاهد تفکرات جدیدی هستیم که با سرمایه گذاری در بخش مولد می‌توانیم کمک زیادی به اقتصاد کشورکنیم. یک اتفاق جدید اینکه شاهد نوعی از سرمایه گذاری خارجی در بخش نیروگاهی هستیم ولی با آن که دراین حوزه تحریم هستیم می‌توانیم با وارد کردن بخشی از تجهیزات و یا ساخت در کشور سهم بزرگی در سرمایه گذاری داشته باشیم. اگر دولت بتواند شرایط ویژه‌ای ایجاد کند که سرمایه گذار خارجی بیشتری جذب شود شاهد شکوفایی در این بخش خواهیم بود.
ورود رسانه در این حوزه بسیار مهم است و می‌تواند موجب تقویت فرهنگ مدیریت مصرف انرژی شود. یک خانواده و یا یک صنعت با درست مصرف کردن و رعایت الگوی مصرف می‌تواند موجب کاهش مصرف انرژی و آسیب کمتر به طبیعت و هزینه کمتر مالی شود. رسانه‌ها با ترویج و آموزش مصرف بهینه انرژی به مردم می‌توانند بسیاراثرگذار باشند. رسانه مهم‌ترین ابزار گروه‌های اقتصادی و علمی برای بازگو کردن نظراتشان است. رسانه می‌تواند منعکس کننده مشکلات و ازطرفی موفقیت‌های تولیدکنندگان باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات