یکی از نگرانیهای اساسی کارآفرینان در ابتدای راه، مشکلات مالی است که میتواند در مسیر کار به وجود بیاید. دولت و وزارتخانهها باید فرایند کارآفرینی را تسهیل نمایند. در حال حاضر ایجاد یک شغل و فعالیت اقتصادی با چالشهای بسیاری همراه است. افرادی که محدودیت مالی دارند، برای ثبت شرکت هزینههای گزافی را متحمل میشوند.
همچنین اقدام برای دریافت مجوز فرایندی پیچیده است. نداشتن رزومه و توان مالی موجب میشود با مشکلات زیادی مواجه شوند. هنگام ارائه تضمین بانکی، علاوه بر سند ملک، باید ۱۰ درصد سپرده را در بانک ودیعه بگذارند که سود پروژه را عملاً از بین میبرد.
در واقع یکی از بزرگترین معضلات این حوزه، همین موضوع است. انتظار میرود وزارتخانهها از شرکتهای تازه تأسیس حمایت نمایند. در نظام پولی و بانکی، کد ملی فرد به بانک مرکزی متصل است و با کوچکترین مشکل، حسابهای شخص بلوکه میشود؛ بنابراین امکان نظارت کامل بر حسابها وجود دارد.
ما در سطح مدیریتی بالا نیستیم و از چالشهای آن اطلاع دقیقی نداریم. با این وجود اگر من در جایگاه بالاتری بودم، از رئیس دولت درخواست میکردم قانونی در نظام بانکی تصویب شود تا شرکتهای نوپا که در این اوضاع اقتصادی وارد حوزه تولید شدهاند، تا ۲ سال مورد حمایت قرار گیرند. حمایت از تولید ملی نباید تنها در قالب شعار باقی بماند. بسیاری از کالاها در داخل ایران تولید و ثبت اختراع شدهاند، اما متأسفانه بسیاری از شرکتها به سمت واردات میروند و از تولید داخل نمیتوانند بهره برند.
از سیر تا پیاز اشتغالزایی یک بانوی آسارایی؛
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند: