دکتر خشایار سنجری، جراح عمومی:

وزارت بهداشت باید از فعالیت شبه پزشکان جلوگیری کند

افتخار این را داشتیم تا با یکی از متخصصان و پزشکان توانمند غرب استان تهران گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با دکتر خشایار سنجری، پزشک و جراح عمومی جلب می‌کنیم:
افتخار این را داشتیم تا با یکی از متخصصان و پزشکان توانمند غرب استان تهران گفت‌وگویی اختصاصی داشته باشیم. توجه شما را به مصاحبه با دکتر خشایار سنجری، پزشک و جراح عمومی جلب می‌کنیم:
کد خبر: ۵۲۱۵

در رابطه فعالیت‌ها و خدماتی که ارائه می‌دهید، توضیحات مختصری عنوان کنید؟
کلا رشته ما یعنی جراحی، رشته مادر جراحی است و عمدتا، جراحی‌هایی را که در ناحیه سینه و شکم می‌باشد شامل می‌شود. برای مثال در بخش اوژانس، جراحی بیمارانی که تصادف کرده اند و همچنین عمل‌های جراحی زیبایی، که مربوط به ناحیه سینه و شکم است را انجام می‌دهیم. من ۷ سال است که فارغ التحصیل شده ام و دوران طرح را در شهرستان بودم. در حال حاضر در غرب تهران مطب دارم. بنده بیشتر، در حیطه جراحی زیبایی، در خدمت مردم هستم.
عمده مشکلات شما در این شاخه تخصصی چیست؟
از آنجا که فیلد جراحی زیبایی، فیلد جذابی است، در سالیان اخیر، افرادی وارد این حوزه شدند که تخصص ندارند و یا حتی پزشک نیستند. کار ما با جان مردم سر و کار دارد و افراد جان خود را به ما امانت می‌دهند، کسانی که به صورت غیر قانونی در این حوزه کار می‌کنند، جان افراد را به خطر می‌اندازند. متاسفانه این افراد خیلی زیاد هستند و در فضای مجازی، خیلی از پیج‌های بی نام و نشان فعالیت می‌کنند. هیچ پزشکی هم، با آنها همکاری نمی‌کند. حتی شنیده شده است، این عمل‌ها در بیمارستان هم انجام نمی‌شود و در محل‌های بی نام و نشان و بدون تجهیزات است، موضوع فوق بیانگر این است که نظارت کافی وجود ندارد.
چه راهکاری برای برون رفت از این مشکلات دارید؟
همیشه وزارت بهداشت بر جامعه پزشکی، نظارت بسیار خوبی دارد و اگر پزشکان از حدود خود، خارج شوند سریع بررسی می‌کند. متاسفانه افرادی، شبه پزشک، در این حیطه فعالیت می‌کنند. نظارت کافی نیست و برخوردی با آنها صورت نمی‌گیرد. باید نظارت بر روی این افراد صورت بگیرد، چون جان مردم در خطر است.
اگر در جایگاه متولیان امر بهداشت کشور بودید، چه وظایفی در این حوزه ایفا می‌کردید؟
بخش درمان مشکلات زیادی دارد. بنده هم در بخش خصوصی و هم دولتی کار کردم و مشکلات این حوزه را مشاهده کردم. دورانی بود که همه پزشکان تمایل داشتند، در بخش دولتی فعالیت کنند و حتی مطب را تعطیل می‌کردند که در بخش دولتی یا حتی مناطق محروم کار کنند، زیرا مبالغی که پرداخت می‌شد برای یک پزشک ارزشمند بود. ولی از ده سال پیش حقوق‌ها روی همان مبالغ ثابت مانده است و ارزش پول ۷۰ برابر کمترشده است و این مسئله باعث بی انگیزه شدن پزشکان جوان، شده است و یا پرداختی‌ها بسیار دیر صورت می‌گیرد. اگر از قشر جوان حمایت شود، نه تنها با انگیزه خدمت می‌کنند، بلکه به فکر مهاجرت هم نخواهند بود.
نقش رسانه را در این حوزه چگونه می‌بینید؟
رسانه جایگاه خودش را دارد و تنوع رسانه‌ای همیشه خوب است. هر رسانه رسمی، زبان‌خاص خود را دارد و از زبان خود، مسائل را بیان می‌کند. فضای مجازی تنوع زیادی دارد و با توجه به شرایط خود، مهم است و مشکلات خاص خود را دارد. بخش‌هایی که با شرایط فرهنگی جامعه ما، همگام نیست، باید جدا شود.
نکته آخر؟
در حال حاضر روزنامه‌های چاپی بسیار کم شده است. روزنامه زمانی خیلی اهمیت داشت. ولی در حال حاضر همه اخبار را در فضای مجازی دنبال می‌کنند. اگر رسانه با توجه به پروتکل جدید فضای مجازی، حرکت کند بهتر دیده می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات