افتخار هم صحبتی با یکی از پزشکان محترم عمومی و زنان را داریم که توجه شما را به این بخش از مصاحبه جلب مینماییم.
لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
دکتر شهین مجلل ثقفی پزشک عمومی که از سال ۶۳ تا تا کنون به کار حرفهای خود در فیلد زنان فعالیت دارم. سرکار خانم دکتر مجلل ثقفی اصالتا از استان خوزستان، شهر اهوازهستند که به همین سبب با این شهر آشنا میشویم.
اهواز
یکی از شهرهای جنوبی با آب و هوایی گرم، با داشتن نخلستانهای و با طراوت همیشه مهربانی را خواهد آورد.
کلانشهر تاریخی اهواز در جنوب غرب ایران قرار گرفته و از سال ۱۳۰۳ مرکز استان خوزستان میباشد. اهواز پنجمین شهر بزرگ ایران جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ششصد هزار نفر دارد که علاوه بر مردم بومی خوزستان شامل طوایف دیگری از جمله عربها و لرها نیز میباشد.
اهواز تنوع غذایی زیادی دارد. از غذاهای بومی این شهر میتوان از قلیه ماهی و لوبیا پلو محلی نام برد.
مکانهای دیدنی شهر اهواز:
رود کارون بزرگترین رودخانه ایران است که اهواز را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم میکند. روی این رودخانه علاوه بر پل سفید معلق که قدمت زیادی دارد پلهای متعدد دیگری نیز ساخته شده که از زیباترین جاذبههای گردشگری و توریستی به شمار میروند.
سوغات شهر اهواز:
انواع خرماها که در اهواز از جایگاه و ارزش غذایی خاصی برخوردارند و همچنین انواع کلوچههای محلی.
از ویژگیهای مردم مهم اهواز خونگرم بودن آنها و مهمان نوازی آنها میباشد.
چه انگیزهای باعث ورود شما به حیطه پزشکی شد؟
رشته پزشکی علاقمند بودم و خانواده به خصوص پدرم بسیار مشوق من بودند. ایشان همیشه بنده را خانم دکتر خطاب میکردند و من در ذهن خودم همیشه دنبال واقعی شدن آرزوی پدرم بودم و زمانی که در عرصه تحصیل قرار گرفتم این شور و اشتیاق در من صد چندان شد تا جایی که همه تلاش من رسیدن به این حرفه بود و با لطف خدا توانستم در زمینه خدمات دهی به بیماران قدم بردارم و در این راه رضایتمندی بیماران و مراجعین به مطب بزرگترین افتخار در زندگی کاری من بوده است.
معمولا در حیطه کاری شما بیماران با چه علائمی مراجعه میکنند؟
بیماریهای لگنی، عفونتها، بارداری و نازایی شایعترین علت مراجعه بیماران است. بانوان باردار بایستی از اولین ماه بارداری توسط پزشک زنان تحت کنترل و مراقبت قرار گیرند تا این دوران را با خیالی راحت سپری نمایند.
نازایی
نازایی با افرادی که خودشان دیر اقدام به بارداری میکنند کاملاً متفاوت است. برخی از افراد به دلایل مختلف و بسته به شرایط خاص اقدام به بارداری را به تاخیر میاندازند. در هر صورت زمانی که یک زوج اقدام به بارداری مینماید توصیه میشود که با مراجعه به پزشک زنان و مشاوره درست چنانچه مشکلاتی وجود داشته باشد تحت درمان قرار گیرند و در صورتی که زوجین مشکل نازایی داشته باشند راهنماییهای لازم و درمانهای خاص انجام خواهد شد.
در بارداری بعد از ازدواج چقدر میتواند ناباروری را تشدید کند؟
تاخیر در بارداری به سن زوجین به خصوص خانمها بستگی دارد. بهترین سن بارداری ۲۰ الی ۳۵ سالگی است و پس از آن با افزایش سن احتمال بارداری تا اندازهای کاهش خواهد یافت و در سن بالای ۴۰ سال امکان ناباروری وجود دارد، اما قطعی نیست.
در خصوص برخی از کنسرها مانند کنسر سینه به تخصص شما ارتباط خواهد داشت؟
بله ما مراحل اولیه شامل معاینات بالینی را انجام میدهیم و در صورت لزوم سونوگرافی و ماموگرافی درخواست خواهد شد. سونوگرافی در تمام سنین قابل انجام است ولی ماموگرافی از سن ۴۰ به بالاضرورت دارد و معمولاً هر دو سال یکبار تکرار میشود.
اگر بیمار سوابق خانوادگی و فامیلی در مورد کنسر سینه داشته باشد معاینات بالینی و اقدامات تشخیصی زودتر انجام میپذیرد و در صورت نیاز به نمونه برداری و جراحی بیمار را به همکاران ارجاع خواهیم داد؛ و اقدامات تشخیص چقدر میتواند باعث تحریک و افزایش کنسر سینه شود؟
تا این زمان هیچ گونه آماری در این خصوص گزارش نشده و موموگرافی نه تنها ربطی به بروز بیماری نداشته است بلکه در تشخیص کنسر سینه اهمیت بسزایی دارد بنابراین بانوان باید
بدون نگرانی معاینات روتین سینه را در دستور کار خود داشته باشند.
برای غربالگری سینه هر چند سال یکبار و چه سنی را توصیه میکنید؟
غربالگری سینه با سونوگرافی و ماموگرافی انجام میشود و بستگی به سن سوابق شخصی و نیز سوابق خانوادگی دارد. بهتر است ماموگرافی سالیانه انجام شود.
نکته مهم و قابل توجه:
خودآزمایی بهترین، سادهترین و سریعترین روش در تشخیص اولیه کنسر سینه به شمار میرود. بدین صورت که خانمها هر ماه یک بار خود را معاینه کرده و در صورت لمس توده و یا علائمی مانند تغییر رنگ پوست و یا ترشحات نوک سینه برای تشخیص قطعی باید به پزشک مراجعه نمایند. بارها به تجربه مشاهده کردهایم که در بسیاری موارد تشخیص اولیه توسط خود بیمار صورت گرفته و ضایعات یا کنسر سینه در مراحل زودرس قابل تشخیص و درمان بوده است.
آیا بچهدار نشدن میتواند خانمها را از بیماری کنسر سینه دور کند؟
خیر بارداری و بچهدار شدن به سلامت رحم و سینه بسیار کمک میکند. در افرادی که بارداری و شیردهی را در سنین کمتر از ۳۰ سال تجربه کردهاند، ابتدا به تودههای خوشخیم رحمی نظیر فیبروم کمتر دیده میشود. همچنین شیردهی ابتلا به کنسر سینه را کاهش میدهد.
خدماتی که در دوران بارداری از شما دریافت خواهند کرد بعد از بارداری نیز ادامه خواهد داشت؟
بله در زمینه عمومی و مشکلات زنان در خدمت بیماران خواهیم بود و نیز کلیه خدمات درمانی و مشاورهها از بارداری تا زمان زایمان توسط ما انجام خواهد شد.
آنلاین و تلفنی در دستور کار شما خواهد بود؟
با توجه به استرسهایی که معمولاً بیماران دارند کلیه توصیهها و تذکرات را به صورت حضوری خواهیم گفت و در بعضی موارد در شرایط خاص نیاز به مشاوره تلفنی خواهند داشت.
ناگفتهها:
کتابی به نام "دانستنیهای پزشک بانوان "به تالیف بنده و همسرم در سال ۸۲ به چاپ رسید این کتاب برای عامه مردم، به زبان ساده در رشته تحریر درآمده و حاوی نکات مهم پزشکی، بهداشت فردی و مسائل دوران بارداری است. نکاتی که بانوان محترم لزوماً باید بدانند. مطالب کتاب برای همه سن و نیز اقشار معمولی قابل درک بوده و اطلاعات مفید و جامعی را در اختیار همگان قرار میدهد.
افتخار دیگر:
فرزند بزرگ من در خارج از کشور در رشته فوق تخصص غدد تحصیل کردند و مشغول به طبابت هستند. همچنین همسر بنده که در رشته زنان زایمان و نازایی تحصیل کردند مشغول فعالیت میباشند و من همواره از تجارب ایشان در حرفه کاری خود بهرهمند بودهام و تلاش کردم در زمینههای عمومی و زنان بهترین خدمات را به بیماران و مراجعین ارائه نمایم.
راههای ارتباطی:
تلفنهای تماس: ۳۲۲۳۲۱۷۰_۳۲۲۲۵۷۷۸
آدرس:
استان البرز، کرج، خیابان شهید بهشتی، بین چهارراه طالقانی و میدان شهدا، جنب زیرگذر، ساختمان پزشکان پردیس
روزهای فعالیت:
شنبه، دوشنبه، چهارشنبه
ساعت کاری ۹ الی ۱۲ صبح
از سیر تا پیاز اشتغالزایی یک بانوی آسارایی؛
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛