به گزارش جام جم البرز؛ علی شهبازی معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: ۱۱ سازه آبخیزداری در سال جاری در چهار شهرستان اشتهارد، کرج، ساوجبلاغ و طالقان با مجموع اعتبار تخصیص یافته ملی و استانی بالغ بر ۳۶ میلیارد تومان انجام شده است.
وی با اشاره به سیلابهای رخ داده در این استان به خصوص سیلاب خرداد ماه سال گذشته که منجر به از بین رفتن حدود ۱۰۰ متر از جاده کرج- چالوس شد، اظهار کرد: این سیلاب علاوه بر اینکه باعث جابجایی چند هزار مترمکعب خاک و رسوبات شد، منجر به قطع شدن چند روزه آب در بخشی از استانهای تهران و البرز شد.
وی گفت: پس از این سیلاب با توجه به مطالعات انجام شده و بررسیهای میدانی صورت گرفته و نقاط بحرانی احصا شده که محور کرج- چالوس به عنوان یکی از مهمترین محورها به لحاظ اهمیت، گردشگری، تردد زیاد و شرایط خاص زمین شناسی که دارد به عنوان یک حوزه آبخیز بین المللی است برای اجرای سازههای آبخیزداری در نظر گرفته شود.
شهبازی بیان کرد: به همین لحاظ در حوزه آبخیز نوجان دره سر در بالادست رستوران شاندیز یک سازه بسیار خوب با ظرفیت مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی احداث کنیم که این سازه با این حجم از ورود معادل یک هزار و ۳۰۰ کامیون رسوب به پایین دست و جاده کرج – چالوس جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه اگر سیل آب خالص باشد خسارت کمتری خواهد داشت ولی زمانی که همراه با گل و لای شود خسارت زیادی وارد میکند، تصریح کرد: همچنین در بالادست سد کرج در حوزه آبخیز نشترود یک سازه دیگر با حجم مخزن ۱۲ هزار مترمکعب احداث شد تا مانع از ورود رسوبات به مخزن سد کرج و محور کرج- چالوس و تونلها شود.
این مسئول اضافه کرد: همچنین یک سازه در بالادست حوزه آبخیز آزاد بر احداث شد که با توجه به مخزن بسیار عالی که دارد میتواند در تأمین امنیت پایین دست و جلوگیری از انتقال رسوب و کنترل فرسایش و سیلاب نقش بسزایی داشته باشد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز به ساخت سازههای آبخیزداری در دیگر شهرستانها اشاره کرد و گفت: در حوزه آبخیز طالقان نیز در بالادست روستای جزنیان در شهرک طالقان سازهای احداث گردیده است که با توجه به شیب، مخزن بسیار مناسبی در حدود ۱۱ هزار متر مکعب دارد که بالادست شهرک طالقان و روستاهای جزنیان، خسبان است.
وی با بیان اینکه ساخت این سازه به درخواست مکرر مردمی و نقاط بحرانی انجام شده، اذعان کرد: برای ساخت سازههای آبخیزداری در سال جاری بیش از ۵۶ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده بود که ۳۶ میلیارد تومان آن از محل اعتبار ملی و استانی (حدود ۶۶ درصد) اختصاص یافت.
وی اظهار کرد: جهت اجرای اقدامات بیشتر ضمن تأمین اعتبارات کافی نیازمند مشارکت تمامی دستگاههای اجرایی دخیل، مردم و خیرین هستیم که در این خصوص این اداره کل آمادگی هرگونه همکاری و مشارکت جهت اجرای عملیات آبخیزداری در سطح استان را دارا است.
از سیر تا پیاز اشتغالزایی یک بانوی آسارایی؛
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند: