۱۵ هزار دانش آموز آموزش مدیریت پسماند فرا گرفتند

مسئول روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج از آموزش ۱۵ هزار دانش آموز کرجی در حوزه پسماند خبر داد.
مسئول روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج از آموزش ۱۵ هزار دانش آموز کرجی در حوزه پسماند خبر داد.
کد خبر: ۶۰۰۰

به گزارش جام جم البرز، امیر حسین خدابنده مسئول روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج بیان کرد: این سازمان در دو سال گذشته تلاش کرده تا با برنامه ریزی طرح جامع پسماند برای شهر کرج آماده کند. 
وی ادامه داد: بر اساس طرح جامع، طرح تفصیلی را در حال اجراست که با انجام آن نخستین شهری هستیم که در پسماند دارای طرح تفصیلی هستیم.
مسئول روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج خاطر نشان کرد: سازمان مدیریت پسماند کرج نخستین سازمانی است که تولید کود بیوکمپوست را از مواد عالی انجام می‌دهد.
خدابنده اظهار کرد: در کود‌های بیوکمپوست فلزات سنگین و کربن کود که برای کشاورز مهم است کنترل می‌شود و تنظیم این آنزیم‌ها باعث فعال شدن خاک و رشد بهتر گیاه می‌شود.
وی افزود: زمان ماند پسماند موجود برای تولید کود کاهش داده شده که این ماند نزدیک به دو ماه کاهش پیدا می‌کند و به دنبال آن گاز‌های متان کمتری تولید و آلودگی هوا کمتر می‌شود.
او ادامه داد: چند سالی است که به سمت یا گورستان پسماند شهری یا خاک‌چال حر کت کردیم که این فعالیت در چند سال گذشته کار‌های مقدماتی آن را انجام داده‌ایم و در سال جاری به کمک اعضای شورای شهر و شهرداری این گورستان شهری به صورت بیو رئاکتور به بهره برداری می‌رسد.
خدابنده اظهار کرد: تفاوت این گورستان زباله با گورستان‌های زباله معمولی به این صورت است که در این مورد می‌توانیم کنترل، جمع آوری و امحای شیرابه‌ها را در دست داشته باشیم و از یک طرف گاز‌های متان حاصل از دفع را بسوزانیم.
مسئول روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج ادامه داد: برای نخستین بار در طرح جامع پسماند کرج از طرح پیرولیز استفاده کردیم که به علل فنی در سال‌های گذشته وجود داشته، اما این فناوری مستمر کار نکرده و گاهی هم دچار مشکلاتی شده است.
خدابنده گفت: در این فناوری نایلون‌های حاصل از دور ریز‌های مردم را به هیدروکربن‌های پایه تبدیل می‌شود و آن را به چرخه تولید برمی گردانیم و با این عملیات جلوی تولید میکروپلاستیک‌ها و آلودگی‌های محیط زیستی را می‌گیریم.
وی با تاکید بر انتقال روزانه ۱۵۰۰ تن زباله به مرکز دفن زباله حلقه دره بیان کرد: تولید این مقدار زباله در سطح شهر کرج نیاز به آموزش دارد و آموزش مدیریت پسماند میان خانواده‌های شهر کرج از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، به همین دلیل طرح مهر پاک از نخستین روز ماه مهر در شهر کرج در ۳۰ مدرسه در سطح شهر کرج انجام شده و ۱۵ هزار دانش آموز از آموزش‌های مدیریت پسماند شهر کرج بهره‌مند شدند.
مسئول روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج اضافه کرد: در فاز نخست طرح مهر پاک در مدارس کرج ۵ سفیر سبز انتخاب کردیم و آنان نکات آموزشی به سایر دانش آموزان منتقل می‌کردند و در اوایل بهمن ماه از این سفیران سبز قدردانی کردیم و همچنین از خانواده‌هایی که تفکیک پسماند را از مبدا انجام می‌دادند دعوت شد و از آنان هم قدردانی شد.
خدابنده افزود: با ارائه آموزش‌های لازم توانستیم در سطح مدارس ۱۰۰ تن پسماند خشک از دانش آموزان دریافت کنیم که نشان می‌دهد آنان با اهداف سازمان هماهنگ شده‌اند.
وی اضافه کرد: در سطح شهر چهار خانه بازیافت فعال است که کارشناسان سازمان مدیریت پسماند آموزش‌های لازم را به شهروندان آموزش می‌دهند، مضاف بر این با طراحی ۳۰ موشن و ۵۰ پوستر آموزشی تلاش کردیم تا در کنار آموزش‌های چهره به چهره و خانه به خانه با شعار نه به پلاستیک جامعه را نسبت به آسیب‌های استفاده از پلاستیک آگاه سازیم و در این فرایند با صحبت‌هایی که با شهروندان داشتیم آنان از تفکیک پسماند از مبدا عکس و فیلم برای ما ارسال کردند.
مسئول روابط عمومی سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج خاطر نشان کرد: در ماه محرم گذشته پویش آموزشی پاکبان محرم راه اندازی کردیم که در این ماه در محله‌هایی که که این پویش فعال بود به گواه شهروندان زباله‌های کمتری در سطح شهر دیده می‌شد و به هیئات‌های مذهبی کیسه پارچه‌ای داده می‌شد و توصیه کردیم تا لیوان‌های یک بار مصرف کمتری در سطح هیئات‌های مذهبی استفاده شود.
خدابنده اظهار کرد: کوتاه سخن اینکه برای آموزش‌های شهروندی همراهی خود شهروندان نیز لازم و ضروری است و خیلی باید جدی‌تر گرفته شود و رسانه‌ها هم باید وارد عرصه شوند وقتی پسماند به دغدغه تبدیل شود قطعا در این رابطه فکر اساسی صورت می‌گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات