
چالشهایی که در این حوزه وجود دارد را بیان کنید؟
مشکل جدی ما، در بخش آتش نشانی و آسانسور است. از طرف معاونت درمان، بر این دو مسئله متمرکز شدهاند. هر مرکزی باید حتما تجهیزات کامل، برای آتش نشانی داشته باشد. این در حالی است که برای مراکز دیگر پزشکی و درمانی که زیر نظر نظام پزشکی هستند چنین سختگیرانه رفتار نمیشود. این چالشها شامل موسسات فیزیوتراپی و تصویربرداری است، در صورتی که ما با این مراکز، قابل قیاس نیستیم. چه از لحاظ تعداد بیمار و چه از لحاظ نوع فعالیت، این تصمیمات و قوانین، هزینه سنگینی را به ما تحمیل کرده است. ما به اجبار، این استانداردها را به دوش میکشیم. در مورد آسانسور، یک ساختمان پزشکی اگر همراه با مراکز و موسسات دیگر، در یک ساختمان قرار داشته باشند، هیچ یک از موسسات، این هزینهها را قبول نمیکنند و به ناچار کل این مبالغ سنگین، برای فیزیو تراپی لحاظ میشود. ایمنی کل ساختمان برعهده ما است.
اگر شرایطی فراهم شود که زیر مجموعههای نظام پزشکی هم، در هزینه شریک شوند و یا از جانب شهرداری به همه ساختمان ها، ابلاغ شود که شامل استانداردهای به روز باشد، در این صورت همه چیز بر عهده یک موسسه نخواهد بود.
مشکل دیگر، هزینههای درمان است که بیمهها تحت پوشش قرار نمیدهند و خود بیمار به اجبار هزینههای زیادی را متحمل میشود، که در اکثر مواقع، از درمان منصرف میشود. تاخیر در امر درمان بیماری، مسبب آن است که سالهای بعد، حتی منجر به جراحی شده و باز هزینه بیشتری به سیستم پزشکی و بیمار وارد میشود. همچنین ممکن است این درمان به علت تاخیر، به نتایج مفیدی ختم نشود. مبحث توانبخشی بسیار مهم است، اما از جانب بیمه ها، حمایت نمیشود. بیمهها در پرداختها بسیار تاخیر و دیرکرد دارند، به همین علت ناچارا با خیلی از بیمههای تکمیلی، لغو قرار داد میکنیم.
چنان چه سرکارعالی وزیر بهداشت بودید چه راه حلی را ارائه میدادید؟
در نظام پزشکی، باید از هر رشته یک نماینده قرار داده شود که از مشکلات رشته خود آگاهانه سخن بگوید و راهکارهای لازم را جهت حل مشکلات ارائه دهد. راهکار، باید همه جانبه باشد و مشکل بیمار و درمانگر، از لحاظ هزینه و تسهیلات، کامل بررسی شود. همچنین باید افراد کارشناس، در انجمنهای مختلف پزشکی یا پیراپزشکی باشد که بتواند مجموع مشکلات را گرد آوری نماید و بودجه مناسبی، برای رفع معضلات درمان مردم، در نظر گرفته شود.
نقش رسانه در حوزه کاری شما چیست؟
خیلی مهم است که مسئولین از مشکلات این حوزه کاری آگاه باشند. رسانه است که اطلاع رسانی را انجام میدهد. اگر مشکلات رفع نشود بر روی درمانگر و نتیجه درمان تاثیر دارد.
سخن آخر؟
اکثر مراجعین بخش درمان، در بخش اسکلتی و عضلانی هستند چرا که تحرک، بسیارکم شده است و استفاده مداوم از گوشی و کامپیوتر، باعث بروز مشکلات و آسیبهای جدی جسمی در جوانان میشود. امروزه دردهای ناحیه گردن و انحراف بسیار زیاد دیده میشود و در آینده ما سونامی از این نوع بیماران داریم. تعداد مراجعین نوجوانان و کودک امروزه افزایش یافته است. با اطلاع رسانی از طریق رسانه به خانوادهها و والدین، میتوان آگاهی لازم برای حل این مشکلات را در سطح جامعه فراهم کرد.
در گفتوگو با جام جم البرز مطرح شد؛
ساسان محمودی، مدیرعامل و سید احمد محمدی، نائب رئیس شرکت مهندسی پارس دانش الکترونیک سها :
محمد متقیان نژاد، رئیس انجمن شیتوریو شوکوکای یونیون آسیا تاکید کرد:
راحله کریمی، مدیر و موسس مجموعه ورزشی ستاره سازان :