مهندس سهیل درویش متولی، مدیر شرکت هوشمند افزار آینده:

دولت باید نسبت به ناترازی‌های انرژی، اقدام کند

روزنامه جام جم البرز با مهندس سهیل درویش متولی، مدیر شرکت هوشمند افزار آینده گفتگویی انجام داده است که ماحصل آن را در ذیل می‌خوانید:
روزنامه جام جم البرز با مهندس سهیل درویش متولی، مدیر شرکت هوشمند افزار آینده گفتگویی انجام داده است که ماحصل آن را در ذیل می‌خوانید:
کد خبر: ۶۳۸۴

۱. جلوگیری از آسیب به تولید ملی با جلوگیری از افت ارزش پول ملی برای مثال خرید به دلار انجام می‌شود و تحویل به ریال
۲. عدم اعتماد کافی به توانمندی داخلی: علی رغم اینکه سال هاست که دولت‌ها وانمود می‌کنند که به دانش بنیان‌ها بها می‌دهند، اما اینطور نیست. برای مثال سالهاست که کارت ملی هوشمند با مشکل عدم تامین مواجهه است. کارت خوان‌های جایگاه سوخت بدلیل تحریم‌ها تامین نمی‌شود. پروژه‌های کلان از این دست نشان می‌دهد که اصولاً دولت در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، به دنبال شوآف است!
۳. عدم شفافیت در واگذاری پروژه‌های کلان: مثلا در چند روز اخیر، خبری منتشر شد که مدیریت هوشمند پخش فرآورده‌های نفتی استان هرمزگان با مبلغ تقریبی ۳۹۰ میلیون دلار به پیمانکار واگذار شد. بنده به عنوان فعال در زمینه هوشمند سازی برای مبارزه با قاچاق سوخت، باید ماه‌ها قبل از عقد قرارداد با خبر می‌شدم. اما این اتفاق نیافتاد. حتی هنوز هم هیچ اطلاعی از شرکت پیمانکار در دسترس نیست.
۴. عدم چشم انداز مناسب در زمینه بهبود شرایط:
یکی از وظایف دولت این است که برای آینده، چشم انداز روشنی ایجاد کند که موجب دلگرمی جوانان برای امید به آینده شود. نوعی از بی انگیزه گی در جامعه به وجود آمده است که این قضیه به طور مستقیم در نیروی کار و بازار کار خود را نشان می‌دهد.
۵. عدم داشتن بانی مناسب در حوزه تکنولوژی و ایجاد خط مشی‌های کلان در این حوزه: دولت باید برای پروژه‌های کلان ملی به خصوص در حوزه تکنولوژی، معاونت ایجاد کند. همچنان که در کشور امارات وزارت خانه‌ای به نام وزارت علوم پیشرفته (به وزارت خانم سامره امیری با اصالت ایرانی) وجود دارد.
۶. عدم اعتقاد عمیق به سرمایه گذاری: در دنیا مرسوم است که پروژه‌های کلان، دولت پیش قدم می‌شود و سرمایه گذاری می‌کند. برای مثال اخیرا دولت عربستان اقدام به ایجاد صندوق ۴۰ میلیارد دلاری برای توسعه هوش مصنوعی و دولت آمریکا صندوق ۵۰۰ میلیارد دلاری برای این حوزه تاسیس کردند. همچنان در ایران، طرح‌های کلان از عدم سرمایه گذاری رنج می‌برد.
۷. تعطیلی‌ها در کوچکترین مقیاس خود هم به اقتصاد آسیب می‌زند. در چند سال اخیر، تعطیلی‌ها روند رو به رشد داشته است. ناترازی انرژی و آلودگی هوا، بیشترین دلیل تعطیلی‌ها بودند. دولت باید عزم خود را برای به صفر رساندن تعطیلی ها، جزم کند.

۸. در سال‌های اخیر، بزرگترین رویداد شرکت‌های نوآور و دانش بنیان که همان نمایشگاه‌ها بودند، در اثر ابر شرکت‌ها تحت تاثیر قرار گرفته‌اند. شرکت‌هایی مانند پتروشیمی خلیج فارس و یا گروه صنعتی مپنا، با حضور در این نمایشگاه ها، عرصه را برای شرکت‌های نوپا تنگ می‌کنند که این موضوع هم به عنوان مطالبه‌ای از سوی شرکت‌های خصوصی مطرح است.

۹. موضوع آخر اینکه گمرک حدود هر کیلو ۵۰۰ هزار تومن برای مواد اولیه خام الکترونیک که در ایران تولید کننده ندارد! دریافت می‌کند. دریافت گمرک از مواد اولیه خام، برای تولید کننده حوزه الکترونیک، نوعا به معنی عدم عزم جدی از سوی دولت برای شعار‌های حمایت از تولید، از جمله جهش تولید ملی قلمداد می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات