
صنف ژئوتکنیک عمدتاً به مباحث پایدارسازی گود و بهسازی خاک میپردازد، که در حوزه مکانیک خاک تعریف میشود. این رشته یکی از زیربناییترین و اثرگذارترین حوزههای صنعت ساختمان به شمار میآید و نقش مستقیمی در ایمنی شهری، ایمنی فضاهای ساختمانی، بهینهسازی اقتصاد و روند ساختوساز دارد.
در صنف خودمان موانع جدی مشاهده نمیکنم؛ اما اگر فراتر از صنف نگاه کنیم، باید گفت که پایدارسازی گود روشهای مختلفی دارد. یکی از فنیترین، ارزانترین و تمیزترین روشها، نیلینگ (میخکوبی) است. متأسفانه در این روش، اخذ رضایت همسایگان الزامی شده است. با توجه به فرهنگ عمومی جامعه، این الزام در بسیاری از پروژههای شهری، بهویژه پروژههای بخش خصوصی، هزینههای بسیار سنگینی تحمیل کرده است؛ بهگونهای که هزینه تأمین مصالح پروژههای پایدارسازی چند برابر میشود. این هزینههای مضاعف تنها به دلیل یک قانون ناکارآمد و محل مناقشه تحمیل میشود.
رسانهها میتوانند نقش مؤثری در اطلاعرسانی ایفا کنند، چرا که مسئولان تصمیمگیرنده میتوانند با آگاهی از این واقعیتها، مانع از هدررفت منابع و سرمایهها شوند. وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به ویژه بخش فناوریهای نوین، میتوانند در این زمینه کمککننده باشند.
نسیم قادری، مدیر و موسس آموزشگاه هنرهای تجسمی نسیم رنگ ها مطرح کرد:
مریم طارمی، مدیریت باشگاه بانوان ایران:
اسماعیل شاطری، مدیریت مجموعه مبلمان الماس:
مهندس علی حیدر زاده، مدیریت شرکت خدمات مهندسی خاک سازه: