
لطفاً خودتان را برای خوانندگان ما معرفی بفرمایید. از سوابق تحصیلی و تخصصیتان در حوزه تغذیه و سلامت بگویید.
بنده کارشناس تغذیه و دارای مدرک کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی هستم. از سال ۱۳۸۱ فارغالتحصیل شدهام و از سال ۱۳۸۳ تاکنون، به مدت ۲۱ سال، در حوزه تغذیه، رژیمدرمانی و ارتقای سلامت مردم کشور عزیزمان فعالیت میکنم.
اگر بخواهید مهمترین دغدغههای صنفی و تخصصی خود را در چند جمله خلاصه کنید، چه نکاتی را مطرح میکنید؟
دغدغه اصلی ما سلامت مردم است. یکی از مسائل مهم این است که هنوز جایگاه واقعی رشته تغذیه در نظام سلامت کشور، آنطور که شایسته است، شناخته نشده است؛ هم از سوی بخشی از جامعه و هم در بدنه سیاستگذار.
از دیگر چالشها، نبود تعرفه مناسب برای خدمات تخصصی ماست. این مسئله، انگیزه کارشناسان را در هر دو بخش خصوصی و دولتی تحت تأثیر قرار میدهد. همچنین، عدم پوشش بیمهای برای خدمات تغذیه از دیگر موانع جدی است که باعث کاهش مراجعه مردم به مشاوران تغذیه شده و این خود به سلامت جامعه آسیب میزند.
موضوع مهم دیگر، ورود افراد غیرمتخصص به حوزه تغذیه است که میتواند باعث بروز اطلاعات نادرست، روشهای غیرعلمی و در نهایت آسیب به سلامت مردم میشود.
چه راهکارهایی را برای کاهش موانع موجود و تقویت نقش تغذیه در جامعه پیشنهاد میدهید؟
با توجه به شیوع روزافزون بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت، چاقی، فشار خون، بیماریهای قلبی و ناباروری، تقویت جایگاه کارشناسان تغذیه در نظام سلامت کشور یک ضرورت است.
پیشنهاد بنده این است که:
• بسترهای قانونی و اجرایی برای حضور مؤثر کارشناسان تغذیه در مراکز درمانی، آموزشی و صنایع غذایی فراهم شود.
• سهم خدمات تغذیهای در پوشش بیمههای پایه و تکمیلی افزایش یابد تا اقشار مختلف جامعه بتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
• فرهنگسازی درباره اهمیت تغذیه سالم از طریق صداوسیما و رسانههای عمومی گسترش یابد.
• از استارتاپها و مراکز نوآور در حوزه تغذیه، سلامت و سبک زندگی سالم حمایت جدی صورت گیرد.
با توجه به سبک زندگی امروز، کمتحرکی، آپارتماننشینی و تغذیه ناصحیح، نقش و اهمیت علم تغذیه در زندگی مدرن را چگونه ارزیابی مینمایید؟
تغذیه در دنیای امروز از اهمیت دوچندانی برخوردار شده است. کارشناسان تغذیه، نقش پیشگیرانه دارند و این نقش در نظامهای سلامت پیشرفته جهان، بهعنوان اولویت در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای کلان دیده میشود.
تغذیه سالم و صحیح، نهتنها در پیشگیری، بلکه در درمان بسیاری از بیماریهای مزمن مؤثر است و باعث کاهش چشمگیر هزینههای درمانی برای دولت و خانوادهها میشود.
نقش رسانهها، بهویژه رسانههای دیجیتال و صداوسیما، را در فرهنگسازی سلامت و ارتقاء آگاهی تغذیهای مردم چطور میبینید؟
نقش رسانهها بسیار کلیدی است، بهویژه در دنیای امروز که قسمت زیادی از اطلاعات مردم از فضای مجازی و رسانههای دیجیتال تأمین میشود. اگر رسانهها بهدرستی در مسیر آموزش و اطلاعرسانی علمی و صحیح، در زمینه تغذیه حرکت کنند، میتوانند به شکل قابل توجهی در ارتقای سلامت جامعه و فرهنگ مصرف تغذیه سالم مؤثر باشند..
مهندس حمیدرضا تیزفهم، مدیر مجموعه آبادگران خاک راسوند:
بهاره هندیجانی، کارشناس تغذیه:
علی عبدی، موسس و امیر حسین آزاده، مربی باشگاه میعاد ستارگان غرب:
عزیز طلوعی، عضو هیئت موسسه آکادمی مهرآوران: