
به گزارش جام جم البرز، فرزاد شعبانی مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز، در جلسه شورای اداری استان البرز که با حضور رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور برگزار شد، اظهار داشت: حدود ۵۳۰ هزار دانشآموز و ۲۶ هزار نیروی شاغل در آموزش و پرورش استان البرز فعالیت دارند و افزون بر این، ۴۰ هزار فرهنگی بازنشسته در استان حضور دارند که بیش از ۳۱ هزار نفر از آنان همچنان از خدمات این دستگاه بهرهمند هستند. وی با بیان اینکه ۵۵ درصد کارکنان دستگاههای اجرایی استان در آموزش و پرورش مشغول به خدمت هستند، عنوان کرد: اگر قرار است به رضایتمندی عمومی توجه شود، صرفاً با بهبود وضعیت آموزش و پرورش میتوان بیش از نیمی از جامعه کارمندی استان را راضی نگه داشت. مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز وضعیت فضای آموزشی را بحرانی توصیف کرد و گفت: استان البرز از نظر سرانه فضای آموزشی در جایگاه آخر کشور قرار دارد و برای رساندن تراکم کلاسها به استاندارد ۳۰ دانشآموز، نیاز به ۴۵۰ مدرسه جدید وجود دارد. شعبانی افزود: امسال ده هزار دانشآموز جدید به جمعیت دانشآموزی استان افزوده شده است، در حالی که ظرفیت مدارس فعلی تکمیل است و امکانات، پاسخگوی این افزایش جمعیت نیست. به گفته وی، در حال حاضر ۹۰ پروژه عمرانی در حوزه مدرسهسازی در دست اقدام است که ۶۳ مورد از آنها فعال هستند، اما با توجه به رشد جمعیت، همچنان فاصله زیادی با استانداردها وجود دارد. وی کمبود زمین برای ساخت مدرسه را از مهمترین موانع توسعه زیرساختهای آموزشی در استان دانست و از مسئولان درخواست کرد در این زمینه همراهی بیشتری داشته باشند.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز با اشاره به مهاجرت معلمان به سایر استانها گفت: هماکنون ۷۵۰ نفر از معلمان استان در سامانه نقل و انتقالات، تقاضای خروج از استان را ثبت کردهاند که بیشتر آنان تمایل دارند به استانهای غربی کشور منتقل شوند. شعبانی تأکید کرد: این موضوع آسیب بزرگی به نظام آموزشی استان وارد میکند، چرا که آموزش و پرورش البرز خود با کمبود شدید نیرو مواجه است، اما درخواستهای خروج از سوی کارکنان افزایش یافته است. وی ادامه داد: این حجم از خروج نیروی انسانی، ناشی از نارضایتی شغلی و کمتوجهی به معیشت معلمان است و باید به شکل جدی مورد بررسی قرار گیرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استقرار ناقص اداره آموزش و پرورش در شهرستان فردیس، اظهار داشت: از زمان ارتقای فردیس به شهرستان در اواخر دولت دهم تاکنون، استقرار کامل این اداره انجام نشده است و هنوز برای آن، ساختار اداری و پرسنلی کامل فراهم نشده است. وی گفت: برای استقرار کامل این اداره، نیاز به حداقل ده واحد اداری وجود دارد، اما تاکنون تنها دو یا سه مدیر به این شهرستان اختصاص یافته است. وی همچنین با اشاره به وضعیت مشابه شهرستان چهارباغ، خواستار توجه جدیتر مسئولان به ساختارهای آموزشی در این شهرستانهای تازهتأسیس شد. شعبانی به پایین بودن دریافتی فرهنگیان نیز اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش، با وجود برخورداری از بیشترین سهم نیروی انسانی در دولت، کمترین دریافتی را دارد و این موضوع، به شدت بر انگیزه و رضایت شغلی کارکنان تأثیرگذار بوده است.
وی آموزش و پرورش را اقتصادیترین نهاد دولتی معرفی کرد و افزود: یک معلم با سابقه ۳۰ سال خدمت و کلاسهای ۴۵ نفره، تا زمان بازنشستگی تحت فشار سنگین کاری قرار دارد، در حالی که در برخی استانها کلاسهای درس با ۲۰ تا ۲۵ دانشآموز برگزار میشود. شعبانی تأکید کرد: این تفاوت، موجب افت کیفیت آموزشی در استان البرز شده و باید به صورت اساسی مورد توجه قرار گیرد. مدیرکل آموزش و پرورش البرز با اشاره به وضعیت فرهنگیان بازنشسته نیز گفت: ۷۴ و نیم درصد بازنشستگان استان، از بدنه آموزش و پرورش هستند و همچنان از این دستگاه انتظار حمایت دارند، چرا که سالها برای تربیت نسل آینده این کشور تلاش کردهاند. این مقام مسؤول در پایان از استاندار البرز و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور برای حمایت از آموزش و پرورش استان تشکر کرد و گفت: انتظار میرود دولت در زمینه تأمین نیرو، فضا و معیشت فرهنگیان در البرز نگاه ویژهای داشته باشد، چرا که آینده کشور از کلاسهای درس عبور میکند.
رئیس اتاق اصناف استان در گفتگوی اختصاصی با جام جم البرز مطرح کرد؛
حمیدیوسفی، مدیر عامل موسسه ورزشی مهر پایدار:
احمد هاشمی، مدیر مجموعه های ورزشی شهید تیموری و شهید عماد مغنیه مطرح کرد: