
افتخار همصحبتی با جناب آقای علی گلابی را داشتیم که مطالعه این گفتگو بسیار جذاب خواهد بود.
لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
علی گلابی متولد ۱۳۳۰، بازنشسته وزارت آموزش و پرورش و موسس مدارس ادب در استان البرز هستم.
چه انگیزهای باعث ورود شما به این شغل شد؟
از سنین نوجوانی علاقه خاصی به شغل معلمی داشتم به همین دلیل به این رشته ورود کردم و تحصیلاتم را در دانش سرای راهنمایی تحصیلی اصفهان به پایان رساندم و دوره ماموریت را در نیز در کشور امارات با مدیریت مدرسه ادب به پایان رساندم و بعد از پایان ماموریت علاقه ام به این شغل بیشتر شد و تصمیم گرفتم مجموعه مدارس ادب در ایران را تأسیس کنم.
دورنمای ذهنی شما از این شغل با واقعیت مطابقت داشت؟
متاسفانه باید بگویم که خیر
مدارس غیردولتی قرار بود کمک حال آموزش و پرورش باشند و باری از دوش مدارس دولتی بردارند، ولی فلسفه مدارس غیر دولتی تغییر کرد و بهترین معلمان و بهترین دانش آموزان جذب این مدارس شدند و باعث فقر مدارس دولتی شد.
مدارس ادب نسبت به سایر مدارس چه وجه تمایز یا چه ویژگیهای خاصی دارد بفرمایید؟
دانش آموزان برای ورود به مدارس ادب باید در آزمون ورودی شرکت کنند که ما در این آزمون بخش عمدهای از مسائل اخلاقی را نیز در نظر گرفته ایم و تعداد اندکی از افرادی که بضاعت مالی کافی برای ثبت نام ندارند، ولی از استعداد خوبی برخوردارند را نیز رایگان ثبت نام میکنیم.
در ضمن با اضافه کردن دروسی مهارت و خلاقیتهای دانش آموزان را تقویت میکنیم به عنوان مثال برای مقطع ابتدایی شطرنج و سفالگری و ... را اضافه کرده ایم و برای مقاطع متوسطه کارهای فنی و سازههای الکتریکی و ... که البته در همه این موارد دانش آموزان به صورت داوطلبانه میتوانند شرکت کنند و هیچ گونه اجباری نیست.
آیا برای اولیا نیز در جهت رفع چالشها و مسائلی که دانش آموزان درگیر آن هستند، برنامه خاصی در نظر گرفته اید؟
بله ما در مدارس بهترین مشاورها را داریم و همچنین به صورت ماهیانه جلسات آموزشی برای اولیا و علی الخصوص مادران عزیز داریم؛ که میتواند در نحوه رفتار اولیا با دانش آموزان و همچنین برخورد صحیح با چالشهای آنها تأثیرات مثبتی داشته باشد.
بچههای نسل جدید تغییرات بسیاری داشته و بسیار باهوش هستند و توانایی زیادی نسبت به سن خود دارند و ما شاهد هستیم دانش آموزانی که تعمیرات موبایل انجام میدهند و بسیاری کارهای انفورماتیک دیگر و متاسفانه در سالهای اخیر وزارت آموزش و پرورش بسیار منفعل عمل کرده، به گونهای که بسیاری از دروس ارزش معنوی خود را از دست داده اند.
به عنوان نمونه در کتاب علوم اجتماعی مطالب بسیار مفیدی در رابطه با نحوه برخورد با اولیا و. میتوان گنجاند و یا کتاب تاریخ که به دوره خاصی محدود شده و تاریخ غنی کشور ایران از آن حذف شده، دروس ریاضی و علوم تجربی که نیازمند کارگاههای آموزشی و آزمایشگاه میباشند به صورت تئوری در آمده اند
راهکار شما برای بهبودی شرایط پیش آمده در حوزه آموزش چه میتواند باشد؟
نیاز است که سیاستهای کلی آموزش و پرورش تغییرات مثبت و اساسی داشته باشد و گزینش معلمان از لحاظ علمی در اولویت باشد و آموزشهای لازم برای هرچه بالاتر
بردن سطح علمی معلمان انجام شود.
ساعات کاری مجموعه مدارس ادب:
ساعت ۷:۳۰ الی ۱۴
آدرس مجموعه مدارس ادب:
کرج، مهرشهر، فاز ۲، نبش خیابان ۲۲۱، دبستان پسرانه غیر دولتی ادب
۰۲۶۳۳۴۰۷۴۹۳
کرج، مهرشهر، فاز ۳، خیابان ۳۲۹، دبیرستان متوسطه اول
۰۲۶۳۳۴۱۱۳۶۴
۰۲۶۳۳۴۱۱۳۶۵
کرج، مهرشهر، بلوار ارم، خیابان ۳۱۷، دبیرستان متوسطه دوم
در گفتوگو با جام جم البرز مطرح شد؛
ساسان محمودی، مدیرعامل و سید احمد محمدی، نائب رئیس شرکت مهندسی پارس دانش الکترونیک سها :
محمد متقیان نژاد، رئیس انجمن شیتوریو شوکوکای یونیون آسیا تاکید کرد:
راحله کریمی، مدیر و موسس مجموعه ورزشی ستاره سازان :