به گزارش جام جم البرز: "حسین دهقانی سانیج" رییس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ؛ در نشست خبری گرامیداشت روز ملی گندم و نان که در سالن جلسات مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برگزار شد، نامگذاری یکی از روزهای کشور به نام روز ملی گندم و نان در تقویم ملی را ضرورت تشکیل این جلسه دانست و گفت: برای دستیابی به اهداف این نامگذاری باید دریابیم که چگونه این مؤسسه میتواند اثربخش باشد.
وی مطرح کرد: توسعه سطح زیر کشت و توسعه گندم یکی از نگاههای موجود است، اما مسائل فنی و مهندسی که به بهره وری چرخه تولید نان تا سر سفره مردم کمک میکند، موضوع مهم دیگری به شمار میرود که نیازمند توجه بیشتر کشور است. با توجه به مسائل تولید غذا در کشور، برداشت این است که گندم و نان از نظر اهمیت رقیبی برای نفت محسوب میشوند و به همان میزان حائز اهمیت هستند.
دهقانی با بیان اینکه برخی کشورهای پیشرو در تولید گندم، این محصول را یک قدرت سبز میدانند و میتوانند با تولید گندم و نان برخی مسائل تحریمی را در مقیاس دنیا مدیریت کنند، بر اهمیت خوداتکایی و خودکفایی در تولید گندم تاکید و اظهار کرد: در کشورهایی مانند ایران که نان قوت اصلی است، برای تحقق خودکفایی و بهره وری باید به زنجیره تولید تا مصرف نگاه علمی داشته باشیم.
رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با تاکید بر اینکه منابع ما برای تولید نان در کشور محدود است، بنابراین باید حداکثر بهره وری را از منابع موجود برای تولید داشته باشیم، بیان کرد: این مؤسسه از پنج بخش پژوهشی تشکیل شده که تقریباً چهار بخش میتوانند در زمینه تولید گندم و نان مؤثر باشند که بخشهای تحقیقات آبیاری زهکشی و تحقیقات ماشینهای کشاورزی از این جمله هستند.
افزایش ۵۰ درصدی ماندگاری نان با استفاده از آرد کامل
وی تحقیقات هوشمند سازی کشاورزی و صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت را دیگر بخشهای مؤثر در این زمینه دانست و مطرح کرد: امروز برخی یافتهها وارد عرصه شدهاند، اما نیازمند توجه بیشتر دستگاههای اجرایی و تمرکز بیشتر بر این موضوع به منظور تحقق هدف بهره وری هستیم. از رسانهها درخواست میشود برای معرفی این یافتهها به کشور و فعالیت دستگاههای اجرایی با تمرکز بر دانش و تفکر کمک کنند.
دهقانی با بیان اینکه نه فقط در عرصه تولید بلکه در حوزه سیلوداری و به ویژه نانواییها باید تمرکز بیشتری بر مساله دانش، پژوهش و آموزش انجام شود، عنوان کرد: این مؤسسه امسال طرحی را تحت عنوان استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نانهای مسطح به عنوان یک طرح ملی در کشور آغاز کرده که امیدواریم با توسعه آن شاهد ارتقای کیفیت نان در سفره مردم و کاهش استفاده از مکملها باشیم.
رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی با اشاره به اینکه آرد کامل موجب میشود به طور متوسط ماندگاری نان ۵۰ درصد افزایش یابد، مطرح کرد: در بخش کشاورزی به این جمع بندی رسیدهایم و معتقدیم که زمانی همه فعالیتهای ما پایدار و اثربخش هستند که با مشارکت مردم انجام شوند، بنابراین مردم را مبنای اقدامات مؤثر در حوزه تولید نان قرار دادهایم تا از این طریق افزایش کیفیت آرد و نان محقق شود.
وی خاطرنشان کرد: در طرح استانداردسازی و ارتقای کمی و کیفی نانهای مسطح انتظار داریم همه نانواییها شبیه هم شوند. درست است که دستیابی به آرد کامل زمانبر است، اما با آرد فعلی نیز آنچنان که باید و شاید به تولید نان پرداخته نمیشود. به نظر میرسد نانواییها باید آموزشهای لازم در این زمینه را فراگیرند و دستگاههای تولید نان آنها به استانداردهای خاصی مجهز شود تا نان باکیفیت تولید کنند.
ورود به رتبه بندی نانواییها
دهقانی سانیج با اشاره به اینکه تمرکز این طرح بر نانهای بربری و لواش است، بیان کرد: برنامه ریزیهای لازم در حال انجام است تا این ادبیات در ۱۵ استان کشور جاری و طرح آغاز شود که تاکنون هشت استان بدین منظور اعلام آمادگی کردهاند. برخی استانداردهای مربوطه در کشور وجود دارند که سطح آنها باید ارتقا یابد. امید است با همکاری یکدیگر و مشارکت مردم و نانواییها بتوانیم این استانداردسازی را محقق کنیم.
رئیس مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی باز مهندسی فرآیندهای زنجیره تولید نان، انتقال دانش و ورود به سیلوها تا نانواییها را از جمله اهداف مدنظر عنوان و مطرح کرد: برای فعالیتهای توسعه پایدار پنج شاخص وجود دارد که یکی از آنها این است که دانش پایه و مبنا قرار گیرد تا در عرصه تولید شاهد یکنواختی باشیم. همچنین قصد داریم به رتبه بندی نانواییها نیز ورود کنیم.
وی با اشاره به اینکه تدوین و تولید محتواهای آموزشی برای ردههای مختلف نیز در دستورکار قرار دارد، بیان کرد: مراقب باشیم همه نیروها و توان ما برای داشتن آرد کامل متوقف نشود، باید بتوانیم کیفیت آرد فعلی را نیز در سطح نانواییها ارتقا دهیم. در این مسیر قصد استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه آرد و نان را نیز داریم تا بتوانیم این فرآیند را همه گیر کنیم و بحث کیفیت آرد و نان طی یکی دو سال در کشور جاری شود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در گفتگو با جام جم البرز مطرح کرد:
آزاده دوران دفاع مقدس در گفتگو با جام جم البرز:
مسئول انجمن راویان دفاع مقدس استان در گفتگو با جام جم البرز:
مسئول قرارگاه جهادی حضرت سید الشهدا (ع) در گفتگو با جام جم البرز مطرح کرد: