به گزارش جام جم البرز، دکتر علی اسحاقی در بازدید استاندار و جمعی از مسئولان ارشد استان اصفهان از مجموعه موسسه رازی که با همراهی سید مجتبی خیام نکوئی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تات همراه بود، اظهار داشت: در حال حاضر ۷ واکسن از ۱۱ واکسن سبد واکسیناسیون اجباری در حوزه پزشکی توسط موسسه رازی تولید میشود که حدود ۷۵ درصد نیاز کشور را در برمی گیرد و شامل واکسنهای استراتژیکی مانند فلج اطفال، سرخک و سرخجه است که سالهاست شاهد ریشه کن شدن و حذف این بیماریها در کشور هستیم.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد واکسنهای مصرف دام کشور نیز توسط موسسه رازی تولید میشود، افزود: با توجه به واردات واکسنهای چندگانه، این میزان دچار نوسان شده که انتظار میرود سازمان دامپزشکی کشور تمهیداتی را در این زمینه اتخاذ کند.
رئیس موسسه رازی وضعیت واکسنهای موسسه رازی در حوزه طیور را نامناسب عنوان کرد و گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید در این حوزه تنها حدود ۳۲ درصد بازار در اختیار موسسه رازی است و مابقی واکسنهای مورد نیاز عمدتا به کشور وارد میشود.
وی تصریح کرد: این در حالی است که ظرفیت مناسب برای تولید داخلی و سرمایه گذاری شرکتهای دانش بنیان در کشور وجود دارد و موسسه رازی نیز انتقال دانش و فناوری را بر عهده میگیرد، کمااینکه برای شرکت روناک در مهاباد اینکار انجام شده و شرکتهای خصوصی دیگری که در این حوزه فعالیت دارند نیز به گونههای مختلف ریشه در موسسه رازی دارند.
دکتر اسحاقی خاطرنشان کرد: باتوجه به شرایط کنونی کشور و حمایت از برون سپاری و شرکتهای خصوصی و دانش بنیان، امکان ایجاد شعبه جدید موسسه در کشور و استان اصفهان وجود ندارد، اما سرمایه گذاران و علاقمندان به این حوزه با وجود ظرفیت مناسب در این استان، میتوانند به این عرصه وارد شوند و موسسه رازی نیز حمایت خود را در زمینه انتقال تکنولوژی از این شرکتها خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه موسسه رازی متولی تحقیقات دامپزشکی در کشور است، گفت: رازی دارای ۶ شعبه در سراسر کشور در مشهد، مرند، اهواز، شیراز، کرمان و اراک است که هریک وظیفه تحقیقات در حوزه دامپزشکی را بر عهده دارند و استانهای همجوار خود را پوشش میدهد.
رئیس موسسه رازی عدم دسترسی به فیلد توسط موسسه را از چالشهای سالهای اخیر رازی عنوان کرد و افزود: در این خصوص شرایط اخیرا مطلوبتر شده و با برگزاری شورای مرکزی دامپزشکی همکاریهای مناسبی میان موسسه رازی و سازمان دامپزشکی صورت میپذیرد و پروژههای مدنظر سازمان، توسط موسسه رازی اجرایی میشود.
وی با تاکید بر اینکه تمامی ۸۰ نوع فرآورده موجود در رازی حاصل تحقیق و توسعه محققان این موسسه است، تصریح کرد: هیچیک از فرآوردههای موجود، از طریق انتقال تکنولوژی در رازی ایجاد نشده همانطور که واکسن رازی کووپارس به عنوان یکی از آخرین محصولات و نخستین واکسن تزریقی- استنشاقی دنیا حاصل تلاش و تحقیق محققان موسسه رازی است که به عنوان یکی از اثربخشترین واکسنهای کووید۱۹ در جهان محسوب میشود.
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛