رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق البرز مطرح کرد:

بانک اطلاعاتی جامع از واحد‌های تولیدی صادرات‌محور البرز تهیه شود

رئیس کمیسیون بازرگانی، حمل‌و‌نقل و گمرک اتاق البرز بر ضرورت تهیه بانک اطلاعاتی جامع از واحد‌های تولیدی صادرات‌محور استان به منظور توسعه حجم مراودات تجاری بین‌المللی تاکید کرد.
رئیس کمیسیون بازرگانی، حمل‌و‌نقل و گمرک اتاق البرز بر ضرورت تهیه بانک اطلاعاتی جامع از واحد‌های تولیدی صادرات‌محور استان به منظور توسعه حجم مراودات تجاری بین‌المللی تاکید کرد.
کد خبر: ۳۹۰۹

به گزارش جام جم البرز،امیرحسین قیطانی در نهمین نشست کمیسیون بازرگانی، حمل‌و‌نقل و گمرک بیان کرد: رویکرد مهم برای افزایش صادرات از مبداء استان، شناسایی صادرکنندگان و کمک به آن‌ها برای انجام مراودات خارجی و بین‌المللی از گمرک البرز است.

وی با این توضیح که برخی بخش‌نامه‌های فصلی و ابلاغ آن به دستگاه‌های اجرایی بر صادرات تعدادی از محصولات تولیدی کشور اثر می‌گذارد، گفت: این رخداد موجب شده که صادرکنندگان از انجام این کار صرف‌نظر کرده و یا زمینه فعالیت صادراتی خود را تغییر دهند.

رئیس کمیسیون بازرگانی، حمل‌و‌نقل و گمرک اتاق البرز با اشاره به اقدامات پیشین این پارلمان بخش خصوصی به منظور راه‌اندازی شرکت مدیریت توسعه صادرات استان گفت: فعالیت چنین مجموعه‌ای در تمامی مراحل مشتمل بر امکان‌سنجی، فروش، قیمت‌گذاری، حمل‌و‌نقل و لجستیک تا ورود به بازار هدف به صادرکننده در کاهش هزینه‌ها کمک خواهد کرد.

وی با این توضیح که در بحث زیرساخت‌ها مباحثی مانند راه اندازی پایانه صادراتی به منظور افزایش حجم مراودات بین‌المللی از مبدا گمرک البرز مسئله‌ای مهم است، افزود: شناسایی بازار هدف در کشور‌هایی که بیشترین مقصد تبادل محصول یا کالا با ایران را دارد از اهمیت بالایی برخوردار است، فراهم‌کردن برخی تسهیلات نیز موضوع مهمی است.

قیطانی در بخش دیگری بر ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی مرتبط به حوزه اقتصادی البرز در خصوص تهیه بانک اطلاعاتی جامع از واحد‌های صنعتی توانمند استان در امر صادرات یا مجموعه‌های مستعد نیازمند حمایت و ارائه مشاوره برای ورود به بازار‌های تجارت بین‌المللی تاکید کرد.

وی همچنین بیان کرد: بسیاری از تجار، بازرگانان و هیات‌های تجاری خارجی در سفر به البرز و دیدار با مسئولان اتاق بازرگانی، خواستار همکاری با تولیدکنندگان و صنعتگران استان در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف اقتصادی هستند، اما بعضی مواقع اطلاعات دقیقی از توانمندی این مجموعه‌ها در دستیابی به کالا و محصول در دسترس نیست و نیاز است که بدین‌منظور بانک اطلاعاتی جامعی از توانمندی واحد‌های تولیدی صادرات‌محور البرز و یا مجموعه‌های هایتک و با تکنولوژی پیشرفته و مستعد ورود به این عرصه تهیه شود.

در ادامه این نشست چنگیز خناری معاون فنی گمرکات استان البرز بیان کرد: به دلیل نبودن برخی امکانات زیرساختی برای صادرات و واردات، ترانزیت و سوآپ فرآورده‌های نفتی و وجود شیوه‌نامه مبارزه با قاچاق کالا در این مورد، تاکنون با قرارگیری نام گمرک البرز در لیست گمرکات مجاز به صادرات این فرآورده‌ها موافقت نشده است، به همین دلیل محصولات فعالان اقتصادی البرز در این حوزه از طریق دیگر گمرکات انجام می‌شود.

وی در مورد تهیه بانک اطلاعاتی از صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی استان البرز گفت: برای انجام این امر می‌توانیم از طریق شناسه واحد‌های تولیدی و بازرگانی حقیقی و حقوقی که در اختیار گمرک ایران و گمرکات سایر استان‌ها است، بانک‌های اطلاعاتی لازم را استخراج کنیم.

معاون فنی گمرک استان البرز تاکید کرد: برخی از صادرکنندگان به دلیل اینکه رقم تعهد ارزی آن‌ها بالای ۶۰درصد است، صادرات خود را با کارت‌های بازرگانی دیگران انجام می‌دهند و این مسئله موجب می‌شود که اطلاعات دقیقی از تعداد صادرکنندگان در اختیار ما نباشد.

در بخش دیگری از نشست کمیسیون، این مسئله عنوان شد که علی‌رغم معافیت شرکت‌های حمل‌ونقل از پرداخت ارزش افزوده، سازمان امور مالیاتی همچنان این مورد را از شرکت‌های مذکور مطالبه می‌کند و بدین‌منظور مقرر شد که در جلسه‌ای با حضور کارشناسان اداره‌کل امور مالیاتی استان موضوع مربوطه طرح و بررسی شود.

newsQrCode
ارسال نظرات