رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز:

تمهیدات دولت در تامین کود با کیفیت از ضرورت‌های بخش کشاورزی است

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز گفت: برای برنامه‌ریزی دقیق و تخصیص منابع لازم از سوی دولت نیاز است تا شرایطی فراهم شود که کشاورزان بتوانند به راحتی به کود‌های با کیفیت دسترسی پیدا کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز گفت: برای برنامه‌ریزی دقیق و تخصیص منابع لازم از سوی دولت نیاز است تا شرایطی فراهم شود که کشاورزان بتوانند به راحتی به کود‌های با کیفیت دسترسی پیدا کنند.
کد خبر: ۳۹۵۳

به گزارش جام جم البرز،نبی‌اله نوری‌نسب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی در هشتمین نشست این کمیسیون با اشاره به دستور جلسه مبنی بر بررسی موانع و مشکلات کشت پاییزه و ارائه راهکار‌های اجرایی جهت تامین نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان استان البرز بیان کرد: سال گذشته سهمیه تخصیصی نهاده‌ها از جمله انواع کود‌ها با میزان مصرف کشاورزان در بخش‌های مختلف یکسان نبود و چالش‌هایی را برای آن‌ها به همراه داشت که امیدواریم در سال جاری برای رفع این کاستی‌ها از سوی دولت اقدامات لازم انجام شود.

وی با این توضیح که توجه به تامین ذخایر کودی برای کشت محصولات اساسی در پاییز، موجب افزایش تولید و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی است، افزود: نیاز است که از سوی دولت با برنامه‌ریزی دقیق و تخصیص منابع لازم، شرایطی فراهم شود که کشاورزان بتوانند به راحتی به کود‌های با کیفیت دسترسی پیدا کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی البرز در خصوص دیگر موضوع مطرح شده در این نشست مبنی بر بروز برخی مشکلات در مسیر صادرات محصولات کشاورزی به دلیل باقی ماندن سموم در این تولیدات گفت: این موضوع یکی از چالش‌های جدی است که می‌تواند تاثیر منفی بر اعتبار و بازار محصولات کشاورزی کشور داشته باشد، در این مورد نظارت دقیق دولت بر تمامی مراحل تولید تا برداشت محصول ضرورت دارد؛ زیرا باید اطمینان حاصل شود که محصولات صادراتی از استاندارد‌های لازم برخوردار است.

نوری‌نسب در ادامه بر ضرورت رعایت الگوی کشت در بخش‌های دولتی حوزه کشاورزی از جمله مراکز تحقیقاتی و به موازات آن در بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: به تبع در نظر گرفتن مشوق‌هایی در قالب ارائه خدمات خاص می‌تواند به ترغیب هر چه بیشتر کشاورزان به رعایت این الگو تاثیرگذار باشد.

وی در بحث ضرورت افزایش سهمیه کود استان براساس میزان مصرف گفت: سال گذشته سهمیه کود تخصیصی البرز کمتر از نیاز مصرف کشاورزان بود، برای افزایش سهمیه مذکور این مورد را از طریق طرح در جلسه شورای گفت‌وگوی استان و در نهایت نشست ملی این شورا و در حضور وزیر جهاد کشاورزی پیگیری خواهیم کرد.

در بخش دیگری از این نشست اکبر یونسی معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان البرز با بیان اینکه در تامین بذر با کیفیت مورد نیاز استان مشکل نداریم، بیان کرد:، اما در تامین کود‌های مورد نیاز بخش کشاورزی از جمله کود پتاسه با مشکل مواجه هستیم، به نحوی که با احتساب میزان مصرف در سال گذشته تنها ۵۰درصد آن تامین شده است، در سال ۱۴۰۲ مصرف کود پتاسه در فعالیت‌های زراعی یک‌هزار و ۲۰۰ تن بود، اما امسال تاکنون ۵۲۳ تن از این کود تامین شده است.

وی در ادامه گفت: یکی از خواسته‌های مهم کشاورزان استان البرز در بحث کشت پاییزه، تامین آب سطحی برای جوانه‌زنی محصولات زراعی است، از دیگر مطالبات آن‌ها کاهش ساعات قطعی برق ژنراتور چاه‌های آب کشاورزی است.

وی با این توضیح که سال گذشته ۴۵هزار تن گندم در استان البرز تولید شد، گفت: از این میزان، بالغ بر ۳۰هزار تن گندم به مراکز خرید تحویل داده شد و مابقی برای استفاده به عنوان بذر گندم و دیگر مصارف در اختیار خود کشاورزان است.

در این نشست، رحمت‌اله شفاهی مدیر شرکت خدمات حمایتی و کشاورزی استان البرز عنوان کرد: سال گذشته در تامین نیاز‌های حوزه کشاورزی استان رکورد خوبی را به ثبت رسانده و به خودکفایی لازم دست یافتیم، در سال جاری نیز اقدامات اولیه برای تامین کود‌های مورد نیاز بخش کشاورزی از جمله کود اوره و فسفات انجام شده، اما سهمیه تخصیصی برای کود پتاسه تاکنون به میزان ۵۰درصد سال گذشته بوده و تلاش می‌شود که پیگیری لازم برای تامین باقیمانده این کود از طریق شرکت مرکزی خدمات حمایتی و کشاورزی صورت گیرد.

newsQrCode
ارسال نظرات