به گزارش جام جم البرز،علیرضا رحیمی رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر کرج در مراسم اختتامیه مسابقه عکاسی «تصویر بی زمان شهر» اظهار کرد: این جشنواره با هدف درک بهتر دیدگاه شهروندان، متخصصان و هنرمندان در خصوص وضعیت نماهای شهر کرج برگزار شد.
وی ادامه داد: انعکاس ناهنجاریها و نابسامانیهای موجود در نماهای شهری با نگاه انتقادی از اهداف برگزاری این مسابقه بود که در کنار نماهای زیبایی که در گوشه و کنار شهر میبینیم، با مشارکت ۶۶۲ اثر حرفهای و موبایلی مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.
علیرضا رحیمی در ادامه با تاکید بر اینکه ترویج هنر در شاکله شهر کرج کلید حل بسیاری از آسیبهای موجود است، گفت: شهر موجودی زنده است و برای اینکه بتواند به حیات خود ادامه دهد، به روح هنر نیاز دارد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری با گلایه از اینکه مدیریت شهری کرج به موضوع نما و معماری شهری آن طور که باید و شاید توجه نکرده، افزود: این بی توجهی ظلمی در حق شهر و شهروندان بوده که نتیجه آن چیزی جز آشفتگی بصری شهر نیست.
رحیمی تصریح کرد: ما ابزاری رساتر نافذتر و گویاتر از هنر نداریم و این هنرمندان و صاحبان سبک هستند که میتوانند کلیدی برای برون رفت از وضعیت فعلی پیدا کنند.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر کرج گفت: چرا باید خانه هنرمندان کرج همچنان بلاتکلیف باشد؟ چرا کرج با این جمعیت باید صرفا یک گالری و نگارخانه داشته باشد و اینها همه مسائلی است که باید مورد توجه ویژه مسئولان قرار بگیرد.
وی تاکید کرد: هر چند در شورای ششم شاهد حرکت روبه جلویی در حوزه فرهنگ و هنر بودهایم، ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.
این مسئول با تاکید بر لزوم توسعه زیرساختهای فرهنگی و هنری کرج تصریح کرد: شورای ششم بدون توجه به اینکه متولی فرهنگ و هنر شهر کدام نهاد یا ارگان است پای کارآمده تا گرهای از مشکلات موجود باز کند و با همین نگاه امیدواریم اولین پلاتوی فرهنگی شهر تا پایان سال به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه ایران دارای تمدنی چند هزار ساله است، گفت: چرا علی رغم این پیشینه غنی، اغلی کلانشهرها مثل شهر کرج فاقد معماری متناسب با ارزشهای ایرانی- اسلامی است؟
عضو شورای شهر کرج افزود: توسعه تمدن و ترویج داشتههای فرهنگی و هنری با نظام سازی اتفاق میافتد و با بخشنامه و دستورالعمل راه به جایی نمیبریم.
رحیمی اظهار کرد: از طریق هنر و معماری میتوان بخشی از تمدن ایرانی و اسلامی را انعکاس دهیم و در این راستا مدیران شهری باید دست هنرمندان و معماران را باز بگذارنند و به آنها برای کار میدان دهند.
وی گفت: یک دورهای در شهر کرج شاهد افزایش نماهایی با آجر سه سانتی بودیم و در دورهای دیگر نماهای رومی مورد توجه قرار گرفت و دورهای نمای آلومینیوم رواج پیدا کرد، ولی هیچ یک از این سبکها ماندگار نشدند، چون دیگر به مزاج مردم خوش نمیآمد و برای ایرانی نبود.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر کرج گفت: شهرما نیازمند نماهایی متناسب با اقلیم و ویژگیهای فرهنگی خود است، نماهایی که گذر زمان از اصالتشان کم نکند؛ بنابراین شهروندان و سازندگان باید در کنار مدیریت شهری قرار بگیرند تا هویت بصری شهر تقویت و به آنچه باید باشد نزدیک شود.
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛