اهمیت زبان بدن در ارتباطات

به قلم: فرنگیس نجارزاده کارشناس ارشد روانشناسی
به قلم: فرنگیس نجارزاده کارشناس ارشد روانشناسی
کد خبر: ۷۷۷۲

زبان بدن در ارتباطات بین فردی و اجتماعی و حرفه‌ای دارای اهمیت فراوانی است و در جوامع مختلف بسته به فرهنگ دارای کار کرد‌های مختلف می‌باشد و همچنین تفاوت‌های فرهنگی متنوع را داراست. در یک کشور از شهری به شهر دیگر و از قومی به قوم دیگر معانی و ارزش‌های متعلق به خود را دارد آداب و رسوم نیز در واژگان و زبان بدن ایفای نقش می‌کند البته بسیاری از این واژگان در دنیا یکسان تعریف می‌شوند مثل ابراز مهر و محبت یا ابراز خشم و همچنین حالت‌های تدافعی، ولی حتی این نشانه‌ها نیز می‌تواند در درون خود تفاوت‌هایی داشته باشد.

افرادی که زبان بدن را می‌شناسند در ارتباطات خود عملکرد‌های بهتر و موفق تری دارند.

زیرا شناخت این نشانه‌ها باعث بروز بازخورد‌های مناسب می‌شود که همین رمز موفقیت است و کمک به برقراری ارتباط موثر می‌کند.

امروزه از طریق آموزش‌های مناسب شناخت و یادگیری زبان بدن به افراد کمک می‌شود تا رفتار و عملکرد بهتری از خود نشان دهند در واقع باید به عنوان یک علم به آن نگاه شود.

حرکات بدن به همراه کاربرد واژگان که از فردی به فرد دیگر با اثر بخشی کاملا متفاوت مشهود است تا جایی که حتی ممکن است افراد در نزد دوستان و آشنایان خود با زبان بدن ویژه‌ای شناخته شوند حتی گاهی می‌تواند دستمایه‌ی شوخی برای نزدیکان آنها باشد.

مهمترین اندام در زبان بدن چشم‌ها هستند ارتباط چشمی جز اصلی‌ترین بخش حرکات ما هستند که قادرند پیام‌های زیادی را به مخاطب انتقال دهند

یک ارتباط چشمی به همراه لبخند نشان می‌دهد که شما از مهارت برقرای ارتباط آگاهی دارید نگاه خیره و ممتد نداشته باشید و سر خود را به زیر نگیرید که حاکی از احساس شرم و خجالت است و باعث سواستفاده دیگران می‌شود به عبارتی می‌توانیم معانی مختلفی را در مدل نگاه کردن افراد تعبیر کنیم مانند: نگاه پر از خشم یا نگاه مهربان

نگاه پر از غم یا نگاه شاد و خوشحال و.

آهنگ صدا سهم مهمی در ارتباط دارد لحن و تن صدای خود را به صورت متعادل و پایین حفظ کنید اگر با صدای بلند و محکم صحبت کنید ممکن است تصور شود که شما حالت تهاجمی دارید در ارتباطات کلامی نقش زبان بدن ۵۵ درصد آهنگ صدا ۳۸ در صد واژگان ۷ درصد می‌باشد در صورتی که به شکل موثر از آن استفاده گردد می‌تواند باعث غنا و دوام یک ارتباط شود.

رعایت ادب و احترام در کاربرد کلامی دارای اهمیت بسیار است در غیر اینصورت ممکن برای مخاطب ایجاد گارد نماید کوتاه و مفید صحبت کنید و از پر گویی به شدت پرهیز کرده کم گوی و گزیده گوی باشید.

در این عصر و زمانه مخاطب شما علاقه‌ای به شنیدن حرف‌های تکراری نشان نمی‌دهد بنابر این کم گوی مانند در و جواهر، در هنگام گفت‌و‌گو سیما و اندام‌های چهره گویای حس شما به مخاطب است ابرو‌های درهم و چهره عبوس و برافروخته انرژی منفی منتقل می‌کند داشتن چهره شیرین همراه با لبخند و گشاده رویی شخصیت فرد را مثبت و دوست داشتنی نشان می‌دهد آرامش در چهره و تعادل در صورت نشانه برجسته‌ای از اعتماد و اطمینان را ایجاد می‌کند.

حرکات دست‌ها و پا‌ها نیز سهم مهمی در ارتباط دارند سعی کنید در هنگام دست دادن فشار روی دست متعادل باشد بیش از حد شل و یا محکم دست دادن نیز نشانه‌هایی در خود دارد m افرادی که ارام و بدون فشار دست می‌دهند معمولا تمایلی به برقراری ارتباط ندارند و افرادی که بیش از حد محکم دست می‌دهند قدرت و اقتدار خود را نشان می‌دهند بنابر این رعایت تعادل در این امر نیز توصیه می‌گردد سعی کنید آراسته و مرتب در جمع حاضر شوید و حرکات بدن خود را مدیریت کنید رعایت بهداشت فردی نیز امری کاملا ضروری است و کمک موثری در جهت پذیرش ما در جامعه خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات