به گزارش جام جم البرز: حجت الاسلام حسین قبادی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سازمان جهاد کشاورزی البرز برگزار شد، گفت: وظیفه نماینده، ولی فقیه در جهاد کشاورزی در چهار بعد تعریف شده است که بعد اول تبین و تحکیم پایههای ارزشی و انقلابی و ارتقاء فرهنگ مدیریتی جهاد کشاورزی است. دوم تبین و پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در عرصه کشاورزی، سوم نظارت بر حدود شرعی بر انجام تکالیف جهاد کشاورزی و چهارم پشتیبانی دین پایه از مجموعه جهاد کشاورزی است.
وی افزود: در حوزه ذبح شرعی در استان البرز ۲۲ ناظر شرعی در کشتارگاههای دام سبک و سنگین طیور و شرکتهای بسته بندی محصولات پروتئینی در سطح استان مشغول نظارت هستند تا مردم با اطمینان خاطر محصولات گوشتی خود را از سطح بازار تهیه کنند.
حجت الاسلام قبادی ادامه داد: در اوایل انقلاب قریب به ۲۵ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی اعم از دامی، طیور، زراعی و شیلات بوده که در حال حاضر به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی قریب ۱۳۰ میلیون تن تولید محصولات کشاورزی است. با اینکه پیشرفت قابل توجهی حاصل شده و برای تقویت بخش کشاورزی تلاش زیادی شده است، اما با چالشهایی مواجهیم، لذا بایستی جامعه را نسبت به تغییر رویه و تغییر فرهنگ نسبت به موضوعات کشاورزی آگاه کنیم تا بتوانیم به نحو مطلوبتری امور کشاورزی را جلو ببریم.
وی در ادامه این نشست که به مناسبت هفته جهاد کشاورزی برگزار شد، بیان کرد: بر اساس نظر کارشناسان در سال ۱۴۳۰ جمعیت به ۱۳۳ میلیون نفر افزایش خواهد یافت که برای تامین غذای این تعداد باید در حدود ۱۸۰ میلیون تن در تمام حوزههای کشاورزی تولید داشته باشیم.
حجت الاسلام قبادی تاکید کرد: یکی از چالشهای حوزه کشاورزی اسرافی است که از تولید تا مصرف صورت میگیرد بر اساس نظر کارشناسان قریب به ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی تلف و به ضایعات تبدیل میشود که عدد بالایی است؛ لذا باید جامعه را در خصوص فرهنگ مصرف و اسراف محصولات و مواد غذایی کشاورزی آگاه کنیم تا در آینده امنیت غذایی پایدار داشته باشیم.
نماینده، ولی فقیه در جهاد کشاورزی گفت: بر اساس تحقیقات سرانه مصرف روغن برای هر فرد ۱۱ کیلوگرم است، در حالی که در ایران ۲۴ کیلوگرم سرانه مصرف روغن به ازاء هر نفر است، سرانه برنج میوه و نان هم در کشور متفاوت با سایر کشورهای دنیا است؛ بنابراین باید جامعه را حساس کنیم تا در این رابطه بتوانیم با عدم اسراف و پرت محصولات کشاورزی و عدم تبدیل آنها به ضایعات اقدامات موثری را در خصوص امنیت مواد غذایی محقق کنیم.
وی یادآور شد: مسئولین و دستگاهها هم در این زمینه باید هم افزایی داشته باشند تا به نقطه مطلوب برسیم. دستگاههای دولتی هم باید با دانش بنیان کردن کشاورزی و حرکت به سوی کشاورزی نوین و ایجاد صنایع تبدیلی، افزایش تولید و حمایت از صادرات و حمایت از مصرف کننده در این زمینه فعال باشند تا در مجموع بتوانیم از آنچه که مطالبات رهبری در سند چشم انداز و سند ابلاغی حوزه کشاورزی است را به مراد و نقطه مطلوب برسیم.
وی ادامه داد: حوزه نماینده، ولی فقیه در بخشهای مختلف، در کنار سایر بخشها جلسات متعدد آموزشی نشستهای معرفتی و بصیرتی را دنبال کرده و ۹ دوره آموزشی در جهاد و بهره برداران در کنار دورههای تخصصی برگزار شده است که خروجیهای خوبی هم داشته است.
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛