بنده از سال ۱۳۷۶ عکاسی را شروع کرده و تا به امروز ادامه داده ام. حدود ۵ سال است که در استان البرز فعالیت میکنم.
به طور کلی، هر صنف و حرفه ای، مشکلات و سختیها و درگیریهای خاص خود را دارد. تورم یکی از مشکل سازترین مسائلی است که در حوزه کاری ما وجود دارد. تجهیزات مصرفی به دلیل تورم، بسیار گزاف و دست نیافتنی شده اند. گاهی تعمیر یا جایگزینی این تجهیزات غیر ممکن و به شدت دشوار است. کسانی که از این وسایل استفاده میکنند کاملا واقفند که چه قیمت بالایی دارند.
تحریمها نیز تاثیر به سزایی در فعالیت و حرفه ما دارد. اکثر مواقع تهیه برخی قطعات با قیمت مناسبتر امکان پذیر است، اما به دلیل وجود تورم و تحریم، تامین این قطعات و تجهیزات به شدت دشوار و گران میشود، طوری که، از تهیه و استفاده این وسایل منصرف میشویم.
همچنین در گذشته در ایران تا یک ورژن از برنامه پشتیبانی میشد، اما به علت تحریمها از نسخههای جدید نرم افزارها حمایت نشده و به علت رجیستر نشدن سیستم عامل ویندوز هم مشکلاتی در پی استفاده از نرم افزارهای ادیت پیش میآید. این موضوع، ممکن است، مشکل بسیاری از اصناف باشد. با همه نرم افزارها چنین مشکلاتی داریم. حتی برای آپدیت کردن دوربینهای خود، هنگام استفاده از سایت Canon نام کشور را از ما درخواست میکند و متاسفانه کشور ایران، در لیست سایت نمیباشد. این موضوع بسیار نا امید کننده است.
طبیعتاً امروزه تکنولوژی، راحتتر وارد کشور میشود و ما خیلی از تکنولوژی روز، عقب نیستیم. از زمان عرضه به روزترین تجهیزات در کشورهای دیگر، تا وارد شدن به کشور ما، حدود یک یا دو ماه، طول میکشد که بسیار جای خوشحالی دارد.
این موضوع، نشان دهنده این است که در زمینه بازرگانی، کسانی که تامین کننده قطعات هستند، به خوبی تلاش میکنند که به روزترین تجهیزات را وارد کشور نمایند. اما قیمت تمام شده برای ما، چند برابر میشود.
بنده به صورت تخصصی، در حوزه جشن عروسی، فعالیت میکنم و خدمات مجالس را انجام میدهم. یکی از معضلات ما، آتلیههای سیار هستند. من در مجموعه ام، خدمات عکاسی و فیلم برداری ارائه داده و جواز کسب خود را از اتحادیه عکاسان گرفته و یک مرکز مشخص و دفتر کار دارم، که در آن فعالیت میکنم. در صورتی که هر اتفاقی رخ دهد، چه از لحاظ امنیت تصاویر و چه روند خدمت رسانی، بنده باید پاسخگوی اتحادیه و مشتریان خود باشم. اما آنچه در آتلیههای سیار اتفاق میافتد، به این شکل نخواهد بود. یک شخص، با برخی تجهیزات، در یک تالار، خدمات ارائه میدهد. طبیعتاً تبعات انتشار هر عکس یا فیلم، از آن مجلس و مراسم، ما را درگیر خواهد کرد و در کل مشکل ساز است. همچنین یک دیدگاه منفی، نسبت به این حرفه ایجاد میشود. از نظر درآمدی هم، ما را تحت شعاع قرار میدهند. البته سعی کردیم این موضوع را به اتحادیه گزارش کنیم، اما اتحادیه، پیگیری نمیکند.
بسیاری از همکاران ما، با دوربینهای Canon آشنایی ندارند و از آن استفاده نمیکنند و به دوربینهای معروف تر، بسنده کرده اند. دوربینی که در گوشیها وجود دارد، طبیعتاً نمیتواند جایگزین دوربینهای حرفهای شود. زیرا یک دوربین با یک لنز بسیار کم کاربرد، برای مصارف شخصی است و مناسب مصارف حرفهای و صنعتی نمیباشد. حتی عکسهایی که با دوربین گوشی گرفته میشود قابلیت چاپ مناسبی ندارند.
دنیای امروز دنیای محتوا و دیجیتال است. عکس و تصاویر حرفه ای، نیاز به تخصص و دوربینهای تخصصی دارد که این امر با موبایل امکان پذیر نیست.
از سیر تا پیاز اشتغالزایی یک بانوی آسارایی؛
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛