سلامتی کارگران رکن تولید و بسیار حائز اهمیت است. بهبود، پایش و کنترل سلامت جامعه کارگری باید به صورت یک قانون مدون و مستمر باشد. برای رسیدن به یک راهکار صحیح باید بدانیم که نیروی کار در محیط کاری با چه عوامل زیان آوری مواجهه دارد، این عوامل به چند دسته شامل، عوامل فیزیکی (صدا، روشنایی، ارتعاش...)، عوامل شیمیایی (گازها و بخارات)، عوامل بیولوژیکی، ارگونومی و استرسهای روحی و روانی تقسیم میشوند؛ که این عوامل زیان آور باعث ایجاد بیماریهای شغلی از جمله (کاهش شنوایی، بیماریهای تنفسی، میکروبی، بیماریهای اسکلتی عضلانی و استرسهای شغلی و ...) میشوند.
شرکتهای سنجش آلایندههای محیط کار با استفاده از متخصصین بهداشت حرفهای در زمینه سنجش و کنترل عوامل زیان آور فعالیت دارند و به عنوان بازوی اجرایی وزارت بهداشت و درمان از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. تشکیل انجمن صنفی شرکتهای بهداشت حرفهای با هدف انسجام و برطرف کردن مشکلات این شرکتها تاسیس شد.
یکی از مشکلات این شرکتها استفاده از تجهیزات اندازه گیری خارجی میباشد که بدلیل تحریم بودن، قیمت بالا و نبود خدمات پس از فروش باعث ایجاد کاستیهایی شده است، ولی خوشبختانه همکاران به روش مهندسی معکوس نسبت به ساخت تجهیزات داخلی اقدام نموده اند که در آیندهای نزدیک نتایج خیلی خوبی را شاهد خواهیم بود.
کمبود نیروی انسانی مراکز بهداشت و نبود بند قانونی صریح در ارتباط با سنجش سالیانه آلاینده ها، منجر به تحت پوشش قرار نگرفتن همه صنایع در خصوص بازرسی منظم و اندازه گیری عوامل زیان آور شده است.
همکاری اداره مالیات و بیمه (با عدم نگاه بنگاه اقتصادی به شرکتهای بهداشت حرفه ای) که در حفظ و سلامتی کارگران صنایع مختلف نقش مهمی دارند، همچنین پوشش دهی بیشتر سازمانها و اصناف و صنایع در بحث اندازه گیری توسط بازرسین و مراکز بهداشت و ایجاد یک بستر و بند قانونی توسط مجلس شورای اسلامی، جهت الزام به سنجش سالیانه صنایع و شناسایی عوامل زیان آور از خواستههای شرکتهای فعال در این زمینه میباشد.
در پایان از تمامی عزیزانی که در عرصه بهداشت، ایمنی و محیط زیست، فعالیت دارند، تشکر و قدردانی نموده و از خداوند منان آرزوی سلامت و سعادت را آرزومندم.
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛