محمدرضا اسماعیلی خرسند روز چهارشنبه در گفتگویی اختصاصی اظهار کرد: در اجرای این طرح محدودیتهای ویژه در بستر و حریم این منابع آبی و سرشاخههای تامین آب آنها اعمال شده است.
وی ادامه داد: افزون بر اقدامات حفاظتی یک طرح مطالعاتی جامع با نام «طالقان الموت» که ۲۰ درصد مساحت استان البرز را در بر میگیرد، در دست اقدام قرار دارد.
اسماعیلی خرسند گفت: این برنامه تنها طرح مطالعاتی در حوضه آبریز دریای خزر به وسعت یک هزارو۲۰۰ کیلومتر مربع است که در شمال غربی استان البرز توسط محققان پیش میرود.
وی ادامه داد: به دلیل شرایط کوهستانی و خاص اراضی شهرستان طالقان، این شهرستان فاقد سفرههای زیر زمینی یکپارچه و قابل ملاحظه آب است و عمده آب مصرفی این محدوده از نهرها و رودخانههای منطقه تامین میشود.
اجرای طرح ویژه صیانت از حوضه آبریز رودخانه و سد طالقان
مدیر اداره امور آب طالقان بیان کرد: بر همین اساس منابع تامین آب چاههای موجود در منطقه طالقان، آبرفتهای حاشیه رودخانهها و آبهای زیر قشری هستند.
وی ادامه داد: آبدهی این چاهها به شدت متأثر از بارندگی و جریان تغذیه کننده آب رودخانهها است.
مدیر اداره امور آب طالقان در بخش دیگری از سخنانش گفت: طالقان دارای ۱۴۰حلقه چاه مجاز و حدود ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز شناسایی شده بوده که اقدامات نظارتی برای مدیریت منابع آبی این منطقه تشدید شده است.
اسماعیلی خرسند افزود: امسال یک حلقه چاه مجاز در طالقان حفاری و تعداد ۹۰ حلقه از چاههای غیر مجاز در راستای پروژه احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی مسدود شده است.
وی ادامه داد:تاکنون تعداد ۱۲ دستگاه کنتور هوشمند در سطح شهرستان بر روی چاههای مجاز نصب شده و این روند نیز ادامه دارد.
اسماعیلی خرسند گفت: برای تعادل بخشی به سفرههای زیر زمینی، توسعه پایدار و سازگاری با کم آبی، شرکت آب منطقهای البرز با اتخاذ برنامه بازدارنده و جلوگیری از توسعه بدون زیر ساختهای اساسی اقدامات موثری برای صیانت از آبهای طالقان به عمل آورده است.
شهرستان کوهستانی طالقان با جمعیت حدود ۴۰ هزار نفر در شمال غربی کرج مرکز استان البرز قرار دارد.
رونق مساجد با تعریف کارکردهای جدید؛
در گفتگو با یک زن برگزیده مطرح شد؛