هنر و علم در خدمت سکونتگاه

به قلم: فاطمه آسرایی
به قلم: فاطمه آسرایی
کد خبر: ۴۱۹۶

خوشبختانه انسان امروز نگرانی بیشتری در ارتباط با آینده و سرنوشت نسل‌های بعدی نشان می‌دهد و این آگاهی و تلاش برای حفظ محیط زیست یا تلاش برای برخورداری از زندگی که جنبه‌های ارگانیک در آن به مقدار بیشتری رعایت شده باشد خود نوید بخش بازشدن راه بسوی داشتن آینده‌ای است که معماری نیز به سوی این هدف نزدیک گردد.
آگاهی انسان‌ها و برخورداری آن‌ها از دید بلند مدت می‌تواند به خوبی توجیه‌کننده هزینه اندک بیشتر ساخت و ساز‌های پایدار و دوستدار محیط زیست در مقابل ساختمان‌های معمول امروزی باشد. انسان‌ها در مرکز مسائل و نگرانی‌های توسعه پایدار قرار گرفته‌اند. آن‌ها در تلاش هستند تا از یک زندگی سالم و بارور در هماهنگی با طبیعت برخوردار باشند. به منظور دستیابی به توسعه پایدار حفاظت از محیط زیست یک بخش جدا ناپذیر از فرایند توسعه به‌شمار می‌آید و نباید آن را به شکل یک هویت جداگانه و بیرون از امر توسعه نگاه کرد.
مفهوم پایداری در دهه ۱۹۷۰ میلادی، نتیجه آگاهی بشر نسبت به مسائل محیط زیست و مشکلات فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی می‌باشد. یکی از مهم‌ترین اهداف توسعه پایدار، حفظ طبیعت و اصلاح نگاه به آن است و تجلی توسعه پایدار در حوزه محیط ساخته شده، معماری پایدار نامیده می‌شود.

به معماری پایدار، معماری سبز نیز گفته می‌شود:
که بر اساس طراحی اکولوژی و منطبق با طبیعت می‌باشد. ساخت و ساز‌هایی که براساس این نوع معماری پیاده سازی می‌شوند آسیب کمتری بر محیط زیست و منابع انرژی وارد می‌کنند و با محیط زیست ناسازگاری کمتری دارند.
منظور از پایداری در معماری این نیست که ساختمان مقاومت بالا و یا عمر طولانی داشته باشد بلکه به این معنی است که در ساخت و ساز به محیط زیست توجه ویژه‌ای کنند و براساس آن اقدام نمایند.
معماری پایدار چیست؟
معماری پایدار یکی از مباحث مهم در زمینه ساخت و ساز می‌باشد که امروزه مورد توجه معماران و طراحان قرار گرفته است. ایجاد پایداری در معماری با توجه به مشکلاتی که در عصر صنعتی و مدرن امروز وجود دارد امری است ضروری، که باید توجه ویژه‌ای به آن شود. معماری سبز از شیوه‌های نوین در معماری است که در حال حاضر توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است.

طبیعت و محیط زیست موهبتی خداوندی است که تمام موجودات زنده برای ادامه حیات به آن وابسته اند. آلودگی زیست محیطی یکی از مشکلات عصر صنعتی حاضر است که انسان‌ها نقش چشم گیری در آن دارند. آلودگی بر چرخه طبیعی و کیفیت زندگی موجودات، تاثیر به سزایی دارد و پیامد‌های جبران ناپذیری بر زندگی آن‌ها وارد می‌کند؛ بنابراین برای ادامه زندگی تمام موجودات، باید اقداماتی در جهت حفظ و نگهداری محیط زیست و منابع طبیعی انجام دهیم؛ یکی از این اقدامات، اجرای معماری سبز می‌باشد

هر چند توسعه پایدار ریشه‌های اکولوژیکی و اقتصادی و فرهنگی-اجتماعی دارد، ولی با جستجو درباره معضلات پیش روی انسان معاصر و راه حل آن‌ها در معماری پایدار، نقش طبیعت هر چه بیشتر آشکار می‌گردد. در نظر گرفتن نقش انسان و همچنین معماری به عنوان یک فرآیند که منجر به پایداری می‌گردد، از نکات مهم دیگر در اصلاح رابطه انسان، طبیعت و معماری می‌باشد

شماره تماس:
۰۹۱۲۳۶۳۱۰۹۴

راه ارتباطی از طریق اینستاگرام:
http://Instagram.com/oraz.ecolodje

آدرس:
البرز، کیلومتر ۴۰ جاده چالوس، آسارا، رو به روی بخشداری آسارا، اقامتگاه بوم‌گردی اوراز

newsQrCode
ارسال نظرات