به گزارش جام جم البرز؛ خسرو معتضد پژوهشگر و مورخ برجسته کشور، از هشتگرد به عنوان نگین جاده ابریشم نام برد و گفت: این شهر شهری است که قدمت تاریخی آن وسیع و گسترده است.
وی افزود: هشتگرد، شهری که ریشه در تاریخ و طبیعت دارد، سرزمین چشمهها و ریشهها، امروز جایگاهی ویژه در تقویم ایران دارد.
معتضد افزود: هشتگرد نخستین شهری است که روزی فرهنگی به نام آن در تقویم فرهنگی ثبت شده است. این انتخاب نشان از اصالت و اهمیت ویژه این منطقه دارد؛ جایی که چشمهها، کوهها و باغهای سرسبزش با تاریخ کهن و فرهنگ غنی آن آمیخته اند.
کاروانسرای ینگی امام، ظرفیتی مغفول برای تبدیل به قطب فرهنگی غرب البرز
در ادامه این مراسم، محمدرضا البرزی، فرماندار ساوجبلاغ، نیز با اشاره به اهمیت اقدامات فرهنگی در شهرستان گفت: پس از اتفاقات سال ۱۴۰۱، دستگاههای فرهنگی با محوریت امام جمعه توانستند اقدامات مؤثری در مدارس و مساجد انجام دهند. برگزاری ۱۱۰ یادواره شهید در مدارس و اجرای سرود جمعی توسط ۸۰۰ دانشآموز از جمله این فعالیتها بوده است.
البرزی با انتقاد از کمتوجهی به کاروانسرای تاریخی ینگی امام اظهار داشت: این مکان ارزشمند، اگر در شهرهای دیگر قرار داشت، تاکنون بهرهبرداریهای گستردهتری از آن انجام شده بود. کاروانسرای ینگی امام ظرفیت بزرگی دارد و با تقویت این ظرفیت، میتوان آن را به یک برند فرهنگی برای منطقه تبدیل کرده و به عنوان قطب فرهنگی و گردشگرپذیر غرب استان البرز معرفی کرد.
فرماندار ساوجبلاغ افزود: ما آمادگی داریم در چارچوب قوانین میراث فرهنگی از این مکان برای بهرهبرداریهای بهتر استفاده کنیم.
البرزی اظهار کرد: با همدلی و وحدت مسؤولین شهرستان، کارهای بزرگی در حوزههای مختلف انجام شده و ظرفیتهای فرهنگی منطقه، نظیر این کاروانسرا، زمینهساز رشد و توسعه بیشتر خواهند بود.
در پایان، خسرو معتضد، تاریخنگار برجسته کشور، احمد نجفی بازیگر سینما، به عنوان شهروند افتخاری هشتگرد معرفی شدند. مراسم با رونمایی از پوستر جشنواره ملی، فرهنگی و هنری چشمه، تجلیل از چهرههای فرهنگی شهر و تأکید بر استمرار فعالیتهای فرهنگی به پایان رسید.
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛