به گزارش جام جم البرز؛ غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در جمع رییس و اعضای هیات رییسه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (مستقر در کرج) افزود: نقش مراکز علمی و دانشگاهی به ویژه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی در تحقق این اصل، بسیار مهم و قابل توجه است.
غلامرضا نوری قزلجه گفت: شناسایی و استفاده بهینه از ظرفیتهای علمی، عامل اصلی برای ارتقای سطح کیفی محصولات و تامین امنیت غذایی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
نوری قزلجه در ادامه در خصوص امنیت غذایی تصریح کرد: امنیت غذایی یک موضوع بسیار مهم و پیچیدهای است و در امنیت کشور نباید خیلی ساده بنگریم.
وی یکی از ویژگیهای قانون اساسی را خودکفایی عنوان کرد و گفت: تاکید بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی روی خودکفایی است و این روزها مورد تاکید مقام معظم رهبری هم است و پس ما باید در گفتمان داخلی هم امنیت غذایی را کامل کنیم و زمانی میتوانیم امنیت غذایی را ۱۰۰ در صد کنیم که تراز تجاری کشورمان را در حوزه کشاورزی مثبت کنیم و این بدان معناست که با مزیت نسبی تولید کنیم که در نهایت منجر به تبادل تجاری هم شود.
نوری قزلجه بااشاره به اینکه امید ما به بهره برداری مناسب از منابع طبیعی و زمینی است، افزود: به امید بهره برداری درست و صحیح از آب، خاک، و … میتوانید تولیدات منحصر به فردی داشته باشیم و حتی با مصرف آب کمتر میتوانیم محصولات بیشتری را تولید کنیم و با این امید و استفاده از همین روشهای درست میتوانیم بگوییم، که ما میتوانیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در همین کشور الان نزدیک یک میلیارد دلار برای میوههای گرمسیری هزینه میکنیم که وارد کشور شوند و برنامه ریزی کردیم از همان آبهای شیرینی که به خلیج فارس میریزد ظرف مدت زمان چهار سال ما میتوانیم حداقل موضوع مورد نیاز کشور را که نزدیک ۷۸۰ میلیارد دلار برایش هزینه میکنیم را تولید کنیم و به سادگی بدون اینکه به منابع ما هم آسیبی برسد.
وی با تاکید بر ضرورت تجاری سازی ظرفیتهای علمی بخش کشاورزی، تصریح کرد: با وجود مشکلاتی همچون ناترازی بخش انرژی، تغییر اقلیم و فرسایش خاک، بهره مندی از دانش بومی و ظرفیتهای علمی موجب ارتقا چشمگیر میزان بهره وری در بخش کشاورزی خواهد شد.خیلی ظرفیتهایی در کشور وجود دارد که هنوز فعال نکردهایم و یکی از آن ظرفیتهای مهم این است که داشتههای دانشگاهی و علمی مان را که هنوز تجاری و کاربردی نکردیم و میتوانیم با علمی که داریم تولیدات مان را دو برابر کنیم.
نوری قزلجه با اشاره به وجود ۲ میلیارد متر مکعب آب شیرین در جنوب کشور که از دسترس خارج میشود، گفت: این مقدار آب را با مدیریت درست میتوانیم صرف تولید محصولات گرمسیری کنیم، محصولی که سالانه یک میلیارد دلار برای آن هزینه میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کمتر از ۲ درصد بذور کشاورزی موردنیاز کشور وارداتی است، اظهار کرد: بیشترین میزان بذور وارداتی در بخش سبزی و صیفی است.
نوری با بیان اینکه اعتبارات بخش کشاورزی به رغم اهمیت آن کم است گفت: در تلاش برای کمک به کشاورزان برای صادرات و تنظیم بازار آنان هستیم و در بخش برنج، برنج کیفی ایران قیمت گذاری شده تا کمک به فروش محصول کشاورز باشد.
وی یادآور شد: صادقانه میگویم دربخش دامداری به دلیل یک تعداد انباشت دام که در نتیجه واردات گوشت با ارز ترجیحی بوده مشکل داشتیم، اما هیچ کشاورزی محصولش روی دستش نمانده است.
زینب دکامی، نخبه شاهد و ایثارگر در گفتگو با خبرنگار جام جم بیان میکند:
خبرنگار جام جم البرز گزارش می دهد؛
حجر گشت مطرح کرد؛